Ponnytävling Söndag

Publicerat 2012-02-13 10:04:11 | i kategori Tävling

Idag har vi vart i Södertälje hela familjen. Inte mindre än 4 ponnyer hade vi med i lastbilen idag. Rollex, Madness, Musse och Sputnik var det som hängde med. Tur att vi har en stor lastbil! Zamantha red Rollex och Madness och Zabine red Musse och Sputnik

Dagen har bjudit på väldigt blandade resultat, både bottennapp och super fina rundor.  

Rollex: hoppade LB och LA. I LBn red Zamantha riktigt bra och stöttade Rollex i alla lägen så att han klarade av att ordna med sina ben när de kom både nära och långt ifrån. Rollex är ju väldigt erfaren men har blivit lite bekväm på äldre dagar, men i den här klassen hoppade han fint! Dubbelnollor blev de och 2.a placerade!

I LAn så hade dock Rollex surnat lite och tyckte det var jobbigt. På framhoppningen var han jättefin men inne på banan var det lite bensinstopp. Zamantha skulle ha kunnat haft lite mer tempo men det är ju inte så lätt bär man inte är så gammal, 10 år som hon är. Rollex stannade en gång på en räöd oxer och sedan på en kombination som de tapppade lite fart emot.

Madness: Tittig i första klassen och skulle inte gå i närheten av det naturfärgade hindret. Zamantha kämpade väl innan Nisse gjorde en tvärnit så att hon hamnade på fötter på marken. Typ samma sak hände i LAn, på samma ställe på banan. Men med tanke på att det är både ryttaren och ponnyns första regionala tävling så kan jag säga att jag tror att det är rutinen som saknas och jag tror att det kommer släppa rätt snart.

Musse: hade verkligen hur kul som helst! Han var riktigt riktigt taggad och hoppade mycket bra både på framhoppningen och inne på banan. Musse hoppade bara en LB och gjorde det med glans! Zabine gled ur stigbyglarna på näst sista hindret och red utan på sista så de tappade därmed lite fart, men Musse redde ut det och det blev en dubbelnolla och en 8.e plats! De fick en gosehäst i pris.

Sputnik: Gick LA och Msv B idag. I första klassen hade Zabine lite undertempo och kom i botten på en oxer som Sputnik inte nådde över. Fyra fel blev det i denna klass. Zabine skärpte sig till Msv Bn och red på mer vilket resulterade i att Sputnik hoppade skit bra! 0+0 fel blev det i deras första gemensamma Msv B! Jätte duktiga var de! Några detaljer ska finslipas innan det blir riktigt bra! Zabine har tävlat Msv B förut med Rollex och Sputnik och jag har ju hoppat ett antal Msv rundor i våran karriär, men den här rundan var premiär för dem båda som ekipage. Helt klart godkänt! :D Hjärtat i halsgropen på första hindret när en funktionär sprang precis framför! Kolla filmen!
 


Zamantha & Nisse.


Rollex, Zabine och Gosehästen som Musse vann! :)


Musse på framhoppningen.
Postat av: Cassandra

Gud va kul att se! Duktiga är dom också, vad är det för hjälm Zabine har? Har sett den ute på några andra ekipage också men aldrig i någon butik:)

2012-02-17 @ 21:30:48
URL: http://cassandraankarskiold.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: