Weekend

Publicerat 2012-04-29 22:08:48 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Nu har snart helgen passerat förutom för mig då som har helg två dagar till, sweet! Zabine och Sputnik är påväg hem från Baltic cup. Helgens resultat har vart två 5,e platser och en 7,e. Pratade med mamma och Zabine förut idsg och det lät som om de haft riktigt roligt, och det är huvudsaken! Bloggar från mobilen så skyller ev. stavfel på mitt mycket känsliga touch skrivbord. Eftersom familyn vart iväg så har jag varit högsta hönset på gårn, något som jag mycket väll skulle kunna tänka mig att vara framöver. Jag har lagat mat åt mina småsyskon och haft ansvaret för stallet. Idag städade jag och Zamantha duschrummet i stallet. Ett antal spadtag med lera och grus fick vi slänga ut.. Många hovar är det som spolas varje dag så det samlas endel under gummimattorna. Sedan red jag och Zam ut en långis med Musse och Heidi. Mysnivå på hög nivå i det fina väder som vart idag. Bild på mig från igår då det skulle blivit Rumble Rockabillykväll meen det blev lite ändrade planer. Söt som socker var jag iallafall!

Pusselbitarna börjar falla på plats

Publicerat 2012-04-25 10:35:29 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Har vart så otroligt stressad inför studenten en period men nu känns det som det börjar ordna upp sig. Har bockat av ett par skoluppgifter och äntligen hittat både balklänning och studentklänning. Nu återstår bara att hitta ett jobb och fortsätta bocka av skoluppgifter. Sjukt att balen är om exakt en månad idag!

Jobb som jag funderar på då. Jag vill allra helst bli någon sorts maskinförare, helst hjullastarförare. Men jag har funderat på att söka som svetsare till Swenox där både mamma och min pojkvän jobbar, även funderat på Oxelösunds hamn där man tydligen får köra en del. Annars är jag inte kräsen utan kan stå i bilken matbutik som helst och jobba, alla pengar är bra pengar!

Ska inte tävla igen föränn 11.e Maj så på den fronten är det lugnt just nu. Får hoppas Magnum blir bra snart, igår var hans ben knöligt och varmt... bubben.

Fullt ös, medvetslös

Publicerat 2012-04-24 17:37:49 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. Det har hänt massor i helgen. Tänkte berätta om allt lite kortfattat.

I Lördags tävlade jag med Magnum i strängnäs. Plågade ner min stackars fot i stöveln och grinade på framhoppningen för att det gjorde så fruktansvärt ont. Vi var felfria i lagklassen 95 cm och laget slutade på en 3.e plats med 5 fel totalt. I 1 m efteråt rev han första hindret. Jag kunde inte hjälpa honom så mycket eftersom jag inte kunde hålla om vilket resulterade i att han kröp intill på hindrerna.

I söndags var Zabine iväg och tävlade fälttävlan med Musse. Det var deras första fälttävlan tillsammans och de slutade på en 6.e plats.

I fredags tror jag det var så flyttade Madness ( Nisse ) till Västerås och står hos Ella Björklund över veckan. Ella ska starta honom ett par gånger för att sedan försöka kvala in honom till ungponny SM. Jätteroligt!

Mitt i allt kul så kommer även en tråkig nyhet. Igår när jag tog in hästarna så var Magnum halt och hade puls på insidan av ena framkotan... Antagligen har han slagit på sig eller vrickat sig, precis som förra gången han var skadad. Suck.. Nu är det bara vila och hoppas på det bästa!


Fina Halte Per.. <3

Rainy Friday

Publicerat 2012-04-20 15:15:32 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Regnig och ruskig dag idag då. Dagen har bestått av Prov för min del medan de andra i hästgruppen har ridit. Jag var inte i skolan de första dagarna av denna vecka pga min fosing så då fick jag görat idag istället. Dessutom skulle våra träningsdagböcker in för allra sista gången. Känns som jag inte gjort annat än att skriva idag. Avslutning hade vi också på fördjupningen, det har gått så grymt fort de här 5 veckorna + 1 veckas lov. På Måndag börjar sista etappen av skolan och någongång kommer våra Studentmössor landa. Känner mig rätt stressad över studenten faktiskt. Har inte köpt en enda klänning och har tekniskt sett inte råd att gå på balen, men det löser sig nog! Studenten är ju verkligen Oce in a lifetime så det måste ordna sig.

Imorgon då så ska det tävlas igen. Denna gång är det Magnum som ska iväg och hoppa Div. 3 allsvenskan. 95 cm och sedan första 1 m som avd. A. Mycket roligt! Kvällen kommer bestå av putsning och knoppning, just as I like it! Hörs senare! :D


Studiebesök på Strömsholm

Publicerat 2012-04-19 18:04:32 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Idag var alla vi som läser Hästens Utbildning på strömsholm på rundvandring och föreläsning. Vi fick massor med information om deras olika utbildningar och hur de utbildar sina unghästar osv. Vi fick även en rundvandring i de olika stallarna och ridhusen. Jag skuttade på så gott det gick på mina kryckor och hade tillslut blåsor i händerna.

Efter att ha varit på Strömsholm så är jag så grymt sugen på att söka någon utbildning dit, men haken är att jag är så grymt skoltrött... Dessutom är det dyrt att ta med sig en egen häst och jag har ju dessutom 2. Blir nog inget med det de närmaste året men i framtiden kanske.. Behöver hur som haver skaffa mig ett jobb snart!

Nästan Kryckfri!

Publicerat 2012-04-17 20:13:38 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Jag har verkligen tagit det lugnt med min fot i två dagar nu så idag behövde jag bara en krycka på vänster sida för att kunna ta mig fram. Skönt! Kan även stödja lite mer på foten nu. Imorgon ska jag testa att rida lite lätt och se om den håller annars får jag vila ett par dagar till.

Har passat på att pyssla lite med min bil nu på kvällen. Min pojkvän har bestämt sig för att vi ska göra om den totalt. För er som inte vet så heter min älskling Volvo 740 och är en årsmdl -88. I somras var den ursnygg men har sunkat till sig en hel del nu sista halvåret. Så nu håller vi på att slipa ner den så att vi kan spackla alla repor och all tonvis med rost som den har. Pärlan. Fick min bil i födelsedags present av mamma för 3 år sedan. Övningskörde en hel del i den också. Den har aldrig krånglat för mig och startar alltid! 
(Dock gillar den inte när pappa kör den för varje gång han ska köra så krånglar den, hihi.)
 
Pärlan till höger i somras.


Pärlan nu i garaget. Det ska byggas annan front och bakdel och så ska det lackas om och fräschas upp! :)

Wow

Publicerat 2012-04-17 15:14:29 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Igår flög statistiken i topp med över 100 unika, så många har aldrig kikat in här på en dag. Jätteroligt!

Eftersom så många nya hittat hit så undrar jag om det är något speciellt ni vill läsa om eller läsa mer om, eller finns det något ni vill ha mindre av? Inläggsförslag mottages med största tacksamhet! :D

Kryckmongot hälsar!

Publicerat 2012-04-16 20:32:10 | i kategori Vardag
1 kommentarer


HejHej!

Zabine & Magnum

Publicerat 2012-04-16 14:29:02 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Här är lite bilder + en film från när Zabine red Magnum igår.








Är det bara jag som tycker att Zabine ska skaffa sig en blogg?!

Bilder Från Årsta Runsten - Heidi

Publicerat 2012-04-16 11:58:35 | i kategori Tävling
2 kommentarer








De två första bilderna är från 120 resten är från 130in!

Jag har köpt bilderna av fotograf Bo Bennergård.

Ibland är det tur att man har syskon

Publicerat 2012-04-15 23:03:15 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Min snälla syster Zabine har tagit hand om mina hästar idag. Hon har mockat, fixat mat till dem och ridit Magnum. Verkligen tur att jag har syskon som kan ställa upp nu när jag har skuttat på mina kryckor hela dagen. Har redan tröttnat på det. Zabine red lite grundläggande på Magnum och hoppade även ett par språng på honom. Ev. ska hon rida båda mina stora imorgon om hon hinner och orkar annars får jag försöka komma på något annat sätt att motionera dem på.

Överväger om jag ska gå till skolan imorgon eller om jag ska vänta. På Ökna är det ganska många sträckor om dagen man måste gå för att ta sig till lektionerna, matsalen, stallet osv. Vet inte om jag pallar att skutta runt på 1 ben. Börjar redan få blåsor i händerna.

Har btw massor med fina bilder att lägga upp b¨åde från tävlingen igår och Zabine-ridning från idag! Kameran är dock hos Mamma och jag är hos pojkvännen... Ska försöka lösa det på något sätt.


Bästa syrran! ( För tillfället )

Gårdagens Tävling = Kryckor!

Publicerat 2012-04-15 11:20:56 | i kategori Tävling
3 kommentarer

Jag är så sjukt nöjd med gårdagen, sjukt sjukt nöjd! Även fast jag sitter här med bandage på fotleden och ett par kryckor i näven, hihi!

120 cm, Lagklass
Åhh Heidi var så fin! Hoppade runt och var super taggad på det pluttelilla framhoppningen som arrangörena snabbt fixade ihop för att vädret ute blev som det blev. Var rätt rörigt och trångt men man fick ta det som det var. Hon hoppade så runt och med mycket rygg på framhoppningen och det höll i sig även inne på banan. Känner mig stensäker i 120 på henne nu. 0 fel blev det  efter en kanonrunda med fina språng, bra distanser och en fin takt. Vårt lag slutade på 10 fel totalt och jag var enda felfria ryttaren.

130 cm, Debut!
Var rätt nervös när jag gick banan men inte skräckslagen som jag brukar vara när jag debuterar något. Vi kämpade verkligen! Hade lite dåligt tryck i galoppen. Heidi kan verkligen hoppa hur högt som helst! Över 1.an ser man få filmen att hon bara leker över med ca 1 halvmeters luft emellan. Vi var felfria.... fram till SISTA hindret! Där blev jag för het och körde iväg henne så hon var tvungen att trampa intill och jag hamnade på halsen och trillade tillslut framför henne. Hon gjorde vad hon kunde för att inte kliva på mig men smällde till mig med en bakhov över min vänsta fotled. ARRRGGHHH SÅ nära att nolla i debuten, SÅÅ nära!

Är så grymt nöjd med Henne! Hon är verkligen i fin form och ställde upp till 100 %. Jag längtar tills nästa gång vi ska hoppa 130! Det var så himla kul!! :D

Babblade om hur glad jag var när sjukvårdaren satt och kylde min fot med snö. Var helt lyrisk och Mamma var nöjd med mig! Nu har jag tabbat mig två tävlingar på raken så nu ska det förhoppningsvis inte bli något mer sådant! .

Laddar upp film och bilder i eftermiddag! Ska snart in till sjukhuset och röntka foten för röntkenavdelningen var stängd igår när jag var där. 

Glad Tjej! :D 

Kvällspyssel

Publicerat 2012-04-13 23:28:30 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har pysslat och haft mig nu på kvällen. Putsat all läderutrustning som jag ska ha imorgon och duschat Heidi. Knoppar gör jag faktiskt imorgon eftersom vi har gott om tid innan vi behöver åka på morgonen. Tror inte vi behöver åka föränn ca kl. 11 imorgon förmiddag.


Nu ska jag duscha och sedan gå och lägga mig!
Godnatt! :)

Prylnojjan fortsätter!

Publicerat 2012-04-13 13:46:24 | i kategori Utrustning
1 kommentarer

Hämtade precis ut mitt Sverigepannband! Det är så brutalt råsnyggt så jag tror jag svimmar lite grann!



Kommer från http://www.ride-with-style.se/

Att vara mörkrädd...

Publicerat 2012-04-13 02:44:53 | i kategori Just Feelings
0 kommentarer

Klockan är just nu i skrivande stund halv 3 på morgonen, och jag kan inte sova...

Min pojkvän är på sitt jobb och jobbar sin sista natt den här veckan och kommer hem om ca 4 timmar. Det här är så sjukt jobbigt! Jag vill sova, men jag vågar inte släcka lampan. Det är för varmt under täcket och jag kan inte slappna av när jag är ensam. Jag är 19 år och kan inte sova om inte någon annan finns i samma rum!

Jag har alltid varit mörkrädd. Ibland har det varit mindre och ibland värre. Värst är det när jag ska sova. Ligger och fantiserar och lyckas alltid skrämma upp mig själv. Är så rädd för att bli rädd så jag blir rädd för det. Försöker tänka ljuva tankar om My little Ponys osv men det slutar alltid med att de får huggtänder och blir läskiga. Undviker alltid skräckfilmer eftersom jag vet att jag annars kommer vara rädd ett halvår efteråt. Jag vet inte vad jag ska göra åt det här.. Mamma har pratat om att vi ska spara en hundvalp från Lova i sommar så vi får se. Jag vill bara kunna sova då det här förstör min sömn i veckorna, innan tävlingar osv...  



Ja men typ så...

Dagens Hästmotion

Publicerat 2012-04-12 23:35:42 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Red först ut med Magnum tillsammans med mina kära vänner Helena och Angelica. Vi var verkligen ett udda gäng som var ute och red i skogen. Jag på mitt ädla halvblod, Angelica och hennes halvgalna 23 åriga travarherre Macke och så Helena på pigga lilla fjordingen Chiccan. Magnum och jag var långsammast haha!
Turen drog dock ut på tiden lite väl så fick snabba mig med att rida Heidi och fick skippa att rida Musse som jag egentligen skulle gjort. Musse led dock inte då min yngsta lillasyster Zamantha tydligen hade ridit honom på morgonen ändå.

Hoppade lite lätt med Heidi idag. Inget avancerat, ett räcke och sedan tre galoppsprång till en paralell oxer. Typ det är vad som får plats på lilla ridbanan. Är det bara jag som tycker att det är lite obehagligt att hoppa hemma? På träning och tävling kan jag kasta mig över vad som helst men hemma är jag en riktig mes när det gäller att hoppa hinder... Skuttade oxern på ca 125 cm sista språnget sedan hann jag inte med så mycket mer. Mitt stora problem med Heidi är fortfarande att få in flytet så att vi kommer rätt på hindren. På Magnum har jag äntligen hittat ett sätt som fungerar men Heidi behöver ridas ihop på ett annat sätt så det är svårare. Men jag har ju faktiskt bara haft henne i 8 månader och ska ha henne i flera år till så det SKA lösa sig det också.

Är skit taggad inför 130 debuten på lördag!!! Heidi har ju hoppat ett antal 130 i sitt liv men för mig blir det allra första gången. Rooligt!!



Vackra Damen och snygge Herrn.

Prylnojja

Publicerat 2012-04-12 22:04:34 | i kategori Utrustning
0 kommentarer

Oj vad roligt det är att köpa saker över nätet! Det och gå på krogen är nog den största fördelen med att fyllt 18, fast just jag är ju 19 nu...

Har precis klickat hem ett begagnat Anna Scarpati schabrak med matchande huva och fick hem mitt nya mobilskal med sverigeflagga på idag!! Jag älskar allt som är blå-gult. Inväntar mitt nya sverigepannband nu bara... Sitter konstant och kollar hästnet och den här hästpryl-säljar sidan på facebook och håller utkik efter härliga fynd! Upplever att det är billigare att handla på nätet än i butik numera.

Jag blir alldeles tokig på alla fina saker som finns! Vill bara ha och ha och ha! Prylnojja på hög nivå kan man kalla det, haha.


Nya mobilskalet! <3

Påsklovet såhär långt

Publicerat 2012-04-12 13:35:54 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Har verkligen passat på att rida och vara i stallet så mycket jag kunnat det här lovet. Magnum har fått sig en rätt intensiv vecka och Heidi en lite lugnare med lite mindre krävande pass. Magnum var i tisdags på div. 3 träning för Maja Heed. Ren styrketräning var det med massor med 5.5:or, hoppade en hel del språng på 110. Supernyttigt för oss båda!

Igår fick hästarna även nya dojjor.

I helgen ska det tävlas igen! Heidi ska hoppa 120 lagklass och sedan blir det debut för oss i 130! Ska bli jättekul!

Tävling Magnum

Publicerat 2012-04-08 21:39:27 | i kategori Tävling
3 kommentarer

Hann aldrig skriva om tävlingen igår. Blev bortbjuden lite hastigt på påskmiddag så bytte om i bilen och satt sedan hemma hos min pojkvänns föräldrar och åt massor med underbar hemmagjord mat, mums!

Iallafall så skötte sig Magnum kanon! Var mycket nöjd med min ridning i 1 m och vi fick till en riktig super runda, felfritt förstås. Han tog dock inte i så mycket men rättade sig när han slog i en frambom på en oxer lite lätt.

I 110 cm red jag inte lika bra, red för fort på ett par ställen. Först körde jag iväg honom ur sväng på ett räcke så det blev mer långhopp än upphopp så den rev vi, sedan körde jag iväg honom till en kombination så han fick inte plats och rev ut. Red lite stressigt i den klassen men ska skärpa mig till nästa gång! Kändes inte som att höjden var några problem iallafall. Och kul var det!









Satans snygg har han blivit! <3

Heidi in Action

Publicerat 2012-04-06 12:20:34 | i kategori Vardag
1 kommentarer






Gillar sista bilden! Satans så envis man kan se ut! ;)

Jag har köpt bilderna av fotografen Bo Bennergård.

Dagen före tävling!

Publicerat 2012-04-06 11:52:58 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Imorgon ska alltså Magnum tävla på Vikbolandet, 1m och debut i 110 cm! Ska först och främst rida ut och klättra med Heidi tänkte jag och sedan rida en prommenadrunda på Magnum. Sedan ska det duschas, tvättas grejor, putsas utrustning knoppas och packas inför morgondagen! Jag är en sådan person som alltid knoppar dagen innan tävling (förutom meeting) eftersom jag brukar vara så seg på morgonen och inte orkar gå upp tidigare.

Ska börja knalla bort mot stallet för att få något gjort idag! :)



Magnums 130 hopp från gårdagens löshoppning!

Sverige Etta!

Publicerat 2012-04-05 22:05:58 | i kategori Tävling
0 kommentarer



Zabine och Sputnik är just nu rankade som nr. 1 av alla Sveriges C-ponnyer i hoppning! Poängen från Grevagården är inte ens inräknade än!

Äntligen funkar internet igen!!

Publicerat 2012-04-05 21:53:48 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Har äntligen fått tillbaka internetanslutningen här hemma! Har haft så mycket att skriva om och har hållit min facebook uppdaterad via telefonen men bloggen har uteblivit då det är så jobbigt att skriva långa inlägg på den.

Det har verkligen hänt mycket nu, inte minst Zabines och Sputniks fantastiska seger i Msv A Grand Prixen på Baltic Cup på Grevagården! Deras första gemensamma Msv A vinner dem!



Har även ett par tävlingar på gång! På Lördag ska Magnum iväg till Vikbolandet och hoppa 1m och 110 cm. Blir hans första 110 så ska bli roligt att se hur han tar sig an det, Idag löshoppade han 130 så fint så jag hoppas att han tar i lite på lördag också.

Heidi får vänta till nästa Lördag då vi åker till Årsta Runsten. Hoppar först 120 lagklass och sedan debuterar vi i 130!