Partykväll!

Publicerat 2012-05-31 14:44:27 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Ikväll blir det med lite kort varsel studentfest i hamnen för min del! Ska iväg strax och köpa studentband och börja tagga inför kvällen, sånt här är så typiskt mig att komma på i sista stund haha. :) Men man lever bara en gång!

Innan det blir partajdags så ska det ridas och lite så :)
Uppdaterar antagligen lite bättre imorgon!


Ikväll ska det partas med min partybrud no. 1! Linnèa Hedström! <3

Pannkaksstekning!

Publicerat 2012-05-30 16:51:12 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Steker pannkakor för fullt. Mamma är på jobbet och mina syskon är hungriga.. Har fixat allt i stallet och ska snart ut och rida. Ska rida med Pelhamet för första gången på Heidi och med Magnum får jag se lite vad jag gör.

Igår vad jag btw och hopptränade med Heidi för Maja Heed. Det gick så himla bra! Vi tränade på att hålla jämna galoppsprång överallt och red mycket vägar och lite styrka med hjälp av 5 och enhalvor. Hon hoppade så himla fint trots att jag är dunderförkyld och var lite matt i kroppen. Maja berömde hennes bakbensteknik och det värmde gott i hjärtat. Fick sedan hoppa upp på en lite bråkig ponny som inte varit så snäll mot sin ryttare under träningspasset. Han var lite lurig och försökte sätta sin ryttare ur balans. Han försökte i början med mig men gav sig ganska snabbt. När sedan hans egen ryttare satt upp såg han nästan lite tacksam ut att bli av med mig. ;)


Inge fel på de bakbenen, fina häst. <3

Presentkort är de bästa priserna man kan få!

Publicerat 2012-05-30 13:56:28 | i kategori Utrustning
3 kommentarer

Förra året när jag tävlade Majpokalen med Sputnik så vann han presentkort på inte mindre än 600 kr på Avantia Fritid åt mig! Man kan väll knappast vinna något bättre än presentkort på tävling. Upptäckte igår att mina presentkort skulle sluta gälla i morgon så jag och mamma var tvugna att åka till Norrköping och använda dem.

Jag vill egentligen köpa en nya kavaj men med min fattiga studentplånbok så går inte det.

Jag köpte iallafall:
Grimma med ludd 75 :-
Sporrar med sporremmar 85 kr
Pehlham bett 380 kr
Deltor till bettet 129 :-

Har länge funderat på att testa Pehlham på Heidi då jag vet att hennes förra ägare red henne en del på det. Om inte annat så är det alla gånger bra att variera lite. Nu kan jag variera mellan tredelat, pelham och mitt kära kandar.




Välkommen till Världen, Spruce Meadows

Publicerat 2012-05-30 13:18:35 | i kategori Våra Hästar
0 kommentarer

Igår eftermiddag föddes äntligen Melodys fölunge! Det blev en hingst, fux m bläs och tre knähöga strumpor. Han har fått namnet Spruce Meadows efter arenan där OS guldmedaljören från 2008, Hickstead begravdes.

Spruce Meadows
f. 29/5 2012
U: My Melody E: Coral Crown
UE: Milano

Uppfödare och Ägare: Maria Svensson



No more school

Publicerat 2012-05-28 20:05:18 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Nu har jag gått min sista lektion och åkt buss till skolan för allra sista gången... Är nu ledig de kommande två veckorna fram till studenten. Känns så konstigt men ändå otroligt skönt. Nu börjar vuxenlivet och barndommen tar slut, sista etappen som tonåring glider sakta men säkert iväg.

Kan inte direkt säga att jag kommer sakna min klass eller skolan så mycket, klassen innehöll så mycket dram och gruppering och skolan var inte alltid så lätt när det krävdes att man efter skoltid skulle ha div jourer osv, det funkade inte alltid för mig som haft hästar hemma. Men nu är det klart, sista provet är skrivet och sista uppgiften inlämnad!

I helgen har vi vart på Heda på ponnytävling, Zabine och Sputnik sopade åter igen mattan med en 3.e plats i Msv B och deras 3.e raka seger efter en kanon fin och felfri ritt i Msv A! Dessutom var Musse med och hoppade fint i LA.


Nästa vecka smäller det!!!

Prom 2012 - Tomorrow!

Publicerat 2012-05-24 18:49:46 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Imorgon smäller det! Då är det äntligen dags för studentbal för våran skola! Ska bli såhäääääär jäkla kul! Har varit och småhandlat detaljer såsom smycken och lite nagellack så är jag helt super redo inför morgondagen.

Jag har bara ett litet problem; MINA BALSKOR HAR INTE KOMMIT ÄN!! Beställde dem i måndags och har hoppats innerligt på att de ska hinna fram i tid... stod 3-5 dagar leverans på hemsidan men de har inte dykt upp än! Om jag inte får dem i tid så har jag ingen aning om vad jag ska ha för skor!! Problem problem... Får hoppas att det ordnar sig..


Sånna här skor kanske man ska ha imorrn då? Heheheh....

The last one is done!

Publicerat 2012-05-23 20:55:30 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Nu är sista skoluppgiften färdigskriven och inlämnad! Imorgon är sista skoldagen som kommer bestå av uteritt med lunch ute i skogen, men jag överväger att stanna hemma för jag har 1 miljon saker att förbereda inför Fredagens bal. Eller ska man offra sig och dra iväg till skolan? Jag har inte riktigt bestämt mig än. Skönt känns det iallafall! Nu är det ledigt två veckor innan självaste studentdagen! AAAHHHHH JAG LÄNGTAR SOM EN GALNING!!!! På fredag lovar jag oxå att visa er balklänningen, har hållt den lite hemlig. ;)

Red ut mina båda stora en sväng förut också, så mysigt så men blev aningens myggbiten påväg hem med Heidi som var sist ut. Solade även en sväng tidigare på dagen och somnade som en stock. Var rätt slut efter att ha sovit knappt 4 timmar inatt. Vi vaktar ju Melody som nu har gått 4 dagar över beräknat földatum. Spännande!


Haha, Melody och Mamma.. xD

Välkommen till Sverige; Värmen!

Publicerat 2012-05-21 20:06:40 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Det har vart så underbart varmt idag! Jag mår så mycket bättre när solen lyser och man kan klä sig lätt och bara njuta utomhus!

Idag har vi haft brännbolls match mot driftpersonalen och några lärare från skolan på Nynäs slott. Elevlaget fick tyvärr se sig slag¨na av drift-laget men vi kämpade väl! Efteråt blev det korvgrillning och fika.

När jag kom hem runt kl. 17.30 satte jag direkt igång i stallet. Heidi vilade idag eftersom hon tävlat i helgen så red bara Magnum. Red ut med Sanna och hennes fjording Chiccan. Var mycket mysigt. Galopperade Magnum ute för första gången sedan senaste skadan och han gjorde några små glädjebockar. Myspys. Nu ska jag ta tag i mitt livs sista skoluppgift; en jämförelse mellan sociala frågor Sverige vs Tyskland!


Hertzlichen willkommen, die Sommer!

Film 120 idag

Publicerat 2012-05-20 21:31:25 | i kategori Tävling
3 kommentarer

Min och Heidis 120i från idag! Enda gången jag tar i henne är mellan 9an och sista hindret. Kändes så bra!

NHS Helgen

Publicerat 2012-05-20 21:23:37 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Denna helg har varit otroligt nyttig för min del. Jag har tittat, kännt efter och lärt mig mycket, och dessutom återförenats med en liten del av mitt bortblåsta självförtroende som försvann förra helgen.

Fredagens 120 är bara att kasta i sopporna. Jag krånglade och förstörde för oss och störde henne genom att ratta med mina dumma händer. Tillslut tröttnade Heidi och tippade av mig med all rätt i en kombination. Jag kände mig så fruktansvärt hopplös och jag skämdes för så dåligt har jag inte ridit på länge. Efter lite diskuterande med mamma så ringde jag till min kära vänn och förebild Caroline Frisch och bad henne rida Lördagens klass istället för mig. Snäll som hon är så ställde hon upp.

Vi åkte ensama Carro och jag till Norrköping på lördagen och jag studerade varje galoppsprång som Carro tog med Heidi. Hon rider verkligen fantastiskt bra! Okomplicerat och säkert. Heidi trivdes jättebra och gick en klockren runda med bara ett pet i omhoppningen. Är verkligen jätte tacksam att snälla Carro red den rundan dels för att Heidi skulle få känna att det inte alltid är jobbigt att hoppa och dels för att jag fick se hur det ska gå till.

Stirrade på filmen från Carros runda massor med gånger både igår och idag och bestämde mig för att försöka göra likadant. Bestämde mig verkligen för att inte plocka och ratta med händerna innan hindret och började använda min sits istället. Jag har alltid varit plockig i handen så det är verkligen otroligt svårt för mig att ända på det, men idag gick det! Trasslade inte en enda gång på framhoppningen och inne på banan flöt allting på som ingenting och jag kände mig säker och hade roligt. Vi gick imål med endast ett litet pet på en oxer och jag var jätte glad! Jag plockade bara en gång och det var till sista hindret då jag inte kom ner i sadeln i tid. Heidi kändes nöjd och avslappnad och ja, det kändes bara så himla himla bra.

Nu har jag bestämt mig för att inte tävla på ett tag utan lägga pengarna på att träna ordentligt så jag får en konstant ordning på mig själv. Jag vet att jag kommer klara det här! :D

Bilder:



Heidi och Carro



Bakbenen är det inget fel på, eftersom Carro var snäll i munnen på Heidi hela tiden så ställde hon upp och räddade sig här när det blev lite knas.

Jag och Heidi idag:

Mellanlandning

Publicerat 2012-05-16 18:04:01 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Är inne och mellanlandar med en kopp te. Hoppträningen igår var hätte rolig! Vi hoppade max. 80 cm men fokusen låg på lydnad. I slutet började Heidi skotta på sådär underbart i kurvorna som hon gör när hon knappt kan vänta och hon bjöd på varje hinder som kom framför henne, ibland fel hinder tom, hihi. Kändes roligt och avslappnat iallafall.

Nu har jag precis vart ute och ridit Magnum en sväng. Han var larvig och rädd för allt och inget eftersom de spelade paintball en bit bort och han förstod verkligen inte vart det smällande ljudet kom ifrån. Miljöträning lite grann. Ska ride ut och galoppera i skogen med Heidi sedan. Är ledig från skolan tors-fredag, jätteskönt!


Mange <3

Hoppträning ikväll

Publicerat 2012-05-15 14:28:12 | i kategori Träning
4 kommentarer

Ikväll åker jag med Heidi till Björke gård och hopptränar för Linda Heed. Måste få ett slut på mitt eviga rattande och krånglande på hinder. Är inne i en jobbig period nu när ingenting känns som det ska. Btw så funkade det bättre att lägga en fårskinnspadd under sadeln när jag red igår så vi får se om det känns lika bra idag. Släpar med mig min systers pojkvän Andreas som moraliskt stöd och lasthjälp. Kanske ev trycker ned en kamera i näven på honom så kanske det dyker upp någon film här ikväll som jag inte skäms alldeles för mycket över.

Sputniks Rundor Majpokalen

Publicerat 2012-05-14 16:23:04 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Här kommer filmerna på Sputnik och Zabines rundor i helgen:

Msv B Lördag:



Msv A Lördag:



Omhoppning:


Msv B Söndag:



Msv A Söndag:



Han så är fantastisk! <3

Sadelstrul

Publicerat 2012-05-14 16:15:55 | i kategori Utrustning
0 kommentarer

Jag tror att det är dags att värma om min underbara HG sadel igen. När jag fick den utprovad var Heidi rädd urholkad runt omkring bogbladen och de sa att de anpassade sadeln efter hur hon såg ut i ryggen då. Nu har hon börjat skjuta rygg och kicka mot skänkeln igen precis som sist så jag misstänker att en omvärmning är på sin plats. Ringde glada hästen i spiltan och fick beskedet att 1200 kr kommer det kosta... Jag som är en fattig stackare nu alldeles precis innan studenten kan omöjligt klämma fram de pengarna...

Jag har ridit med gelpad under sadeln sista månaden men ska testa fårskinnspadden och se om det hjälpen. Hon har breddat sig runt bogbladen det kan jag tydligt se. Skönt att hon ändå är så tydlig med att någonting är knasigt. Hjälper inte fårskinnspadden så ska jag testa Magnums sadel. Dessa problem hade jag lustigt nog aldrig på ponnytiden...


Min sadel ser nästan exakt ut som denna. Skillnaden är att sadeln på bilden kostar 27.000 kr och min 10.000 kr.

Bilder Majpokalen

Publicerat 2012-05-14 14:57:22 | i kategori Tävling
1 kommentarer











Lite filmer från Majpokalen

Publicerat 2012-05-14 14:04:45 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Madness "Nisses" och Ellas seger i LA ( de första hindren är inte med):



Musses superfina LA runda! Deras första gemensamma LA:



Sputniks rundor påväg upp!

Tävlingsdag Skogslotten!

Publicerat 2012-05-13 22:27:42 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Sumerar dagen lite fort!

Heidi 120 cm: 8 fel, ett stopp och 4 tidsfel. Samma dumma hinder som igår, ett rosa räcke.

Madness: LA 0+0 fel och Seger! Helt sjukt! Vi efteranmälde honom till Msv B där han fick väldigt många rivningar då det gick lite fort.

Mosquito R: LA 4 fel. Mussegull hoppade toppen! En av hans bästa rundor någonsin!

Sputnik: Vad ska man säga... Seger i både Msv B och Msv A idag IGEN! De tog även hem Majpokalen som var en enorm buckla. Fantastiska ponny... jaja Zabine är väll också lite duktig! ;)

Morgondagens tävling

Publicerat 2012-05-12 22:48:11 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Imorgon blir det ytterligare en fullspäckad dag på Skogslotten! Vi kommer vara full bemanning då vi ska ha 4 hästar med oss! Heidi och Sputnik följer med och sedan Ska Ella hoppa LA på Nisse och så ska även Musse få följa med! Zabine blev sugen på att hoppa honom och efter lite övertalning från mig och mamma så är han nu efteranmäld till LAn. Jag debuterade LA med Musse på Skogslotten för snart två år sedan men det är första tillsammans med Zabine. Skogslottens lilla utebana passar Musses korta galopp väldigt bra. 

Heidi går enbart 120. Vi ska försöka ha roligt och få lite go i det hela igen, idag var ju ett riktigt bakslag.

Sputnik hoppas samma som idag; Msv B och Msv A.

Nu laddar vi om!





Gänget som åker med imorgon!

Zabine & Sputnik regerar!!

Publicerat 2012-05-12 16:42:53 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Min dag här på Skogslotten har varit rätt dålig. Gick inte in i 130i utan har bestämt mig för att endast hoppa 120 imorgon med så problemet inte blir större. Till skillnad från mig så har min syster haft en super dag! Seger i både Msv B och Msv A och Sputnik visade sig från sin bästa sida! Zabine red för kung och fosterland och tappade stigbyglarna i omhoppningarna. Imorgon ska hon ha mina breda stigbyglar så hon inte glider ur. Dessutom leder dem hela Majpokalen för tillfället!

120

Publicerat 2012-05-12 10:24:47 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Har hoppat 120in nu. Ramlade av en gång på framhoppningen när jag körde iväg henne.. vi var sena så jag hann inte värma upp något vettigt heller.. Inne på banan gick det bra men hon körde in bogen på en oxer och nekade, när jag red an igen så kom vi i botten men hon hoppade iallafall men rev. Ett gäng tidsfel fick vi också. Ska gå in i 130 och bara hitta flyt och ge mig fan på att sluta ratta. Tror det här sitter i sedan vi brakade i 130 in dist. Mitt fina flyt känns som bortblåst..

Tävling Skogslotten imorgon

Publicerat 2012-05-11 23:30:54 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Nu har jag putsat, tvättat, packat och knoppat inför imorgon! Ska hoppa Heidi 120 och 130 och samma på söndag. Zabine och Sputnik följer med och hoppar Msv B och A, praktiskt att vi kan åka på samma tävlingar lite då och då.

Imorgon blir första utomhus för året och första gången jag rider Heidi på skogslotten. Zabine tjuvstartade sin utomhus säsong i Norge så hon ligger lite före där. Ska bli riktigt roligt! Hoppas bara på att hitta flyt i ridningen. Och den här gången ska jag inte ramla av i 130in! :)

Hästskötardag

Publicerat 2012-05-11 17:42:00 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Jag blev godkänd igår på hästskötarexamen! Kändes så himla skönt. Hade mest problem med teorin eftersom jag inte hinner plugga så ofta men tänkte logiskt och det mesta gick vägen!

Idag har jag varit hästskötare och chaufför. Nisse var iväg och tävlade på Skogslotten, LB & LA. Tror jag glömt berätta att han tävlats av Ella Björklund de senaste starterna och det funkar kanon! Det är en sådan trevlig familj och Ella är blott 9 och ett halvt år gammal men hur talangfull som helst. Hon och Nisse satte sist 2 nollor i LA och har nu bara 1 kvar för att vara kvalade till ungponny SM!

Idag gick det lite fort i LBn så två bommar åkte ned. Tyckte inte han såg ut att ta i ordentligt men om jag känner hans gener rätt så hoppar han bättre när det blir högre.

Mycket riktigt hoppade han kanon i LAn. Ella red lite lugnare och hade honom med sig lite bättre. Han fick stora luftiga språng och räddade sig när han kom nära. Sista hindret som var en kombination kom de lite fort in i så Nisse fick inte riktigt plats och bakbommen på oxern trillade. Men annars var det en kanonrunda och jag tror alla gånger att det blir SM på riktigt nästa år! Han har utvecklats så grymt mycket sista tiden och jag tror så otroligt mycket på honom!


Sputnik & Nisse

Hästskötar examen

Publicerat 2012-05-09 23:11:19 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Imorgon ska vi göra hästskötar examen i skolan. Åker hemmifrån kl 7 för att vara på skolan till kl 8 då det börjar. Heidi och Musse åker med i varsin transport eftersom skolan inte hade tillräcligt med hästar som kunde användas. Jag har ägnat kvällen åt att tvätta Heidi och rycka manen på Musse samt putsat desar saker. Hade blåsor i händerna efter att ha pysslat med Musses man.

Trimmade Heidi lite lätt på banan idag. Massa fin var hon! När jag bara är lugn och verkligen tänker på att vara mjuk i handen så blir det en sådan härlig ridupplevelse! Är väldigt taggad inför helgen då jag ska hoppa 120 och 130 på henne både Lördag och Söndag på Skogslotten. Kommer bli kanonkul!

Borde ha somnat för en timme sedan men Zabine snodde duschen.. Ska duscha och sedan hoppa i säng.
God Natt!

Idag är en viktig dag

Publicerat 2012-05-08 10:49:03 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Idag kl. 3 ska jag iväg till Swenox och lägga svetsprov. Jag hoppas innerligt att det går bra och att jag kan få börja jobba så snart som möjligt! Tränade en hel del igår tills jag fick in bra flyt och känsla. Svetsning är verkligen en finkänsla och det krävs mycket övning. Kände mig lite ringrostig igår men kom igång efter ett tag. Bara hoppas att det går bra idag!

Igår red jag Magnum för första gången sedan han skadade sig. Skrittade lite på ridbanan medan Zabine red dressyr på Musse och sedan tog vi en liten tur i skogen. Travade ca. 10 m och kunde inte upptäcka någon hälta, skönt! Red sedan ut Heidi tillsammans med Bine och Sputnik. Sputnik är ibland lite jobbig att rida ut med eftersom allt ska gå så himla fort enligt honom vilket smittar av sig på hästen jag sitter på. Men det gick bra efter ett tag.

Sitter nu i skolan och väntar på att få åka härifrån och förbereda mig inför svetsningen! Nervöös!!


Jag kör mini-grävare.


<3

Sad but true

Publicerat 2012-05-06 22:19:01 | i kategori Just Feelings
3 kommentarer

Mår inte speciellt bra inuti just nu. Som många kanske sett på facebook tog det slut med pojkvännen igår. 13 och en halv månad höll det och det var mitt andra riktiga förhållande. Jag har genomgått det här en gång innan och vet att man överlever, men det gör ändå ont. 

Helt plötsligt har jag ingen att gå på studentbalen med och ingen att sova bredvid, men ändå är jag fri. Jag måste inte längre anpassa mitt liv efter någon annan och jag kan koncentrera mig enbart på mina sista veckor på skolan och på min jobbintervju på tisdag! Dessutom kan jag tävla och träna ostört.

Att avsäga sig en person som betytt så mycket så lång tid är verkligen jobbigt. Av egen erfarenhet vet jag att när man bestämt sig så måste man hålla fast vid det till varje pris för att undvika mer smärta. I början får man tänka på varför man lämnade personen och inte tänka på det som höll dig kvar. Jag låter som en expert på att göra slut, men det var vad mina vänner sa åt mig förra gången. 

Nu ska jag försöka att göra en massa kul och koncentrera mig på hästarna! Dessutom ska jag försöka ta upp kontakten med en gammal betydelsefull vänn. 

 

Life will find a way

Publicerat 2012-05-05 21:18:20 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Har haft väldigt stressigt sista tiden. Sista veckorna i skolan, mycket som ska ordnas inför studenten osv. Jag är av någon anledning helt energilös och orkar ingenting just nu. Ska inte tävla föränn nästa helg och helt plötsligt ska jag göra hästskötarexamen nästa vecka.. Mycket på en gång.

Det roliga är att jag fått hem mina klänningar nu! Balklänningen är så gudomligt vacker, trodde aldrig jag skulle äga en sådan klänning. Kanske kommer upp bild här om så önskas? ;)

Nu ska jag fortsätta ägna kvällen åt mammas lite i efterskott 40-års fest!


Peace out!