Shopping Shopping!

Publicerat 2013-01-31 20:57:00 | i kategori Utrustning
3 kommentarer

Jag fick en förvånansvärt bra lön denna månad så jag bestämde mig för att ge mig själv en belöning för att jag varit så duktig och börjat träna och sätta igång med ridningen igen. Har därför klickat hem ett ursnyggt träns till min fina Heidi (Fin häst måste ha fina saker!). Tränset heter JHL Protraining och är en utgående modell och jag lyckades roffa åt mig det sista exemplaret i stl full!
 
Köpt från Tophorse.se för 1199 :-. (Jag älskar att ha pengar men det är ännu roligare att spendera dem, hihi!)
Det är så himla snyggt!
Bilden är från Tophorse hemsida;
http://www.tophorse.se/jhltransprotraining-p-291.html?cPath=58_64
 
// Zandra
 

Gårdagens Hoppträning

Publicerat 2013-01-31 19:47:12 | i kategori Träning
0 kommentarer

Hopptränade som sagt med Heidi igår. Vi hoppade inget högt eller avancerat eftersom jag inte hoppat henne på länge och dessutom är i katastrofalt dålig form. Men det var roligt iallafall, fick öva lite linjer och hoppade inte högre än 90 cm vilket var skönt för då var det bara att rulla på. Heidi var väldigt pigg och kändes fin, hon har ju inga direkta höjdproblem och hindren bromsade inte något speciellt så fick göra mitt bästa i det lilla ridhuset.
 
Mitt stora problem är att hitta hindret ur sväng och komma rätt, får lätt panik när jag inte känner vart hindret står och då börjar jag ratta. igår fick jag dock ingen sådan känsla utan allt rullade på lätt och trevligt. hade lite svårt med första delen på lilla banan, litet hinder och sedan 3 galoppsprångs sväng fram till ett plank och sedan 3 galoppsprång rakt fram till en liten oxer. Meningen var att försöka sikta i innerkant men jag kom ofta mest i mitten och då blev det långt så jag fick rida på på tre språng och då gick det alldeles för fort på linjen sedan. Men tillslut fick jag till det när jag red mer "utifrån och in" (lärde mig det uttrycket nyligen när jag tittade när carro tränade) och då gick det alldeles jätte bra, har faktiskt en liten film på det också!
 
Sitta neer, haha. Blir dock lite väl tung i baken ibland så övar på att vara lätt i sadeln.
 
Liten filmsnutt!
 
 

Nu är jag igång igen!

Publicerat 2013-01-29 15:11:40 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Har mått jättedåligt de senaste två veckorna och verkligen varit down. Varit hemma från jobbet och legat i soffan och bara mått allmänt dåligt. Men nu efter ett par besök hos farbror doktorn så mår jag alla tiders igen! Har varit glad och pigg och allt känns inte sådär tungt och träkigt som det gjorde innan. Att jag dessutom är ledig denna veckan (jobbar 4-skift så är ledig 1 vecka i månaden.) gör inte direkt saken sämre.
 
Igår införskaffades äntligen det där gymkortet och ett gäng fräscha träningskläder, nu kör vi!
 
Jag har även lyckats med bedriften att rida två dagar på raken. Det var alldeles för länge sedan jag red regelbundet och det känns i kroppen. När man inte ridit ordentligt på ett tag så inser man vilken grym träning ridning faktiskt är. Imorgon ska jag iväg på en hoppträning tillsammans med mina syrror och Linnea. Jag ska skutta Heidi för första gången på flera månader, det gäller ju att passa på när hon väl är hemma! :)
 
Min fina <3
 
//Zandra

Gymmat

Publicerat 2013-01-13 21:20:16 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Var med Linnèa på gymmet nu på kvällen. Jag har inte tränat alls den senaste veckan för att jag inte har känt mig kry men idag var det på det igen! Vi körde dock ganska lugnt idag då jag hade lite ont i magen och Linnèa hade nån sorts nackspärr (?). Iallafall, lite motion fick vi iallafall och det var skönt att få göra av med lite energi.
 
Sover förhoppningsvis gott inatt, har haft väldigt svårt att ställa om dygnet efter att ha jobbat natt och tror det är därför jag inte mått så bra. Imorgon är det dags för jobb igen, denna gången eftermiddag (jobb from. 14.00-23.15) och efter det är det dags för den hemska 7 dagars veckaninnan jag har en hel skön veckas ledighet. Får se vad jag tycker om första månaden med 4-skift sen.
 
Glad bild på mig och Linnèa. :)
 
//Zandra

Ridtur!

Publicerat 2013-01-13 17:21:18 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Idag har jag faktiskt gett mig ut på en ridtur! Blev en två timmar lång uteritt på världens mysigaste Mussegull tillsammans med Mamma- Sputnik och Linnèa- Magnum.
Bästa Musse! <3
 
//Zandra

Nattligt inlägg - många tankar

Publicerat 2013-01-12 04:56:00 | i kategori Just Feelings
0 kommentarer

Ligger i sängen men min snarkande pojkvän bredvid mig. Klockan är halv 5 i skrivande stund och jag har varit vaken i ungefär en timme och kan inte somna om. Hade en mysig grillkväll med familjen och några vänner igår och somnade sen vid tio för att jag frös sådant, och vaknade för en timme sen. Är ji egentligen inställd på att jobba natt.

Jag rider minimalt nu för tiden. Avskyr att rida när det är kallt och isigt hemma. Hoppar upp på någon ponny då och då när det behövs. De antal gångerna jag ridit senaste månaden går att räkna på en hand. Jag bannar mig själv för det för egentligen älskar jag att rida. Jag brinner även för att hjälpa mina syskon och jag VILL att dem ska lyckas så bra som möjligt.

Jag vill egentligen satsa och träna så hårt jag bara kan. Men jag har inte orken även om viljan är stark. Att arbeta tar mina bästa timmar på dygnet och stjäl energi.

Jag är så glad och tacksam att Carro har tagit sig an Heidi och bevisat vilken fantastisk häst hon är. Jag visste att hon var bra när jag köpte henne men inte att hon var så jädra kalasbra. Hon är egentligen FÖR bra för mig och det känns tydligt när jag rider henne. Jag får henne inte att gå så fint eller hoppa så bra som jag vet att hon kan. Kanske är det så att vi inte passar tillsammans.. Jag har inte gett det hela en ärlig chans. Jag har inte tränat regelbundet och när det gått dåligt så har jag bara lagt ner helt och hållet istället för att göra något åt problemen. Frågan är om jag ska satsa på henne och verkligen kämpa för att bli den ryttate som förtjänar henne eller om jag ska sälja henne till någon som redan är grymt duktig och kan förvalta och utveckla henne. Kanske istället köpa en häst som passar mig lite bättre.

Jag verkligen älskar min fina häst men att veta att jag inte är tillräckligt bra för henne, det gör verkligen ont i hjärtat.

Tuff vecka

Publicerat 2013-01-08 20:54:58 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Den här veckan jobbar jag natt vilket innebär att alla rutiner rubbas. Sover större delen av dagarna och är slö och orkelös. Därför ligger allt lite på is just den här veckan men nästs vecka flyter allt förhoppningsvis på dom vanligt.

Gymmet

Publicerat 2013-01-06 22:02:12 | i kategori Träning
0 kommentarer

Tog en tripp till gymmet med min kära vän Linnea. Vi började med en halvtimmes intervaller på crosstrainern, sedan 40 min varierad styrketräning och avslutade med en rask prommenad på löpbandet. Enligt shapelink har jag förbrännt drygt 600 kalorier bara idag! Jag kan minsann när jag vill! ;-)

Träningsdagbok

Publicerat 2013-01-05 16:36:18 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Jag har börjat kartlägga mina träningspass och prommenader via en sida som heter shapelink.com. Där kan man bokföra allt ifrån vikt, träning, kost m.m. Började med det igår så är ännu ingen fantast på det men det är väldigt sporrande när man kan följa sin viktnedgång via diagram osv. Är det några av er som använder shapelink så lägg gärna till mig som vän. Mitt användarnamn är samma som mitt bloggnamn (Zwensson). Man kan utmana sina kompisar på div träningutmaningar osv.
 
 
Såhär ser mitt Schema ut än så länge och ska fylla på det. Mitt mål är att till en början träna minst en halvtimme varje dag. Nu ropar Zamantha på mig för nu ska vi ha lite syskon träning tillsammans. :)
 
//Zandra

Prommenad till stallet

Publicerat 2013-01-04 13:21:53 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Prommenerade till stallet förut tillsammans med min gullvovve Helga. Fick sällskap utan två grabbar som skulle till verkstaden och städa så slapp gå själv.
 
Idag ska jag bara ta hand om Magnum och träna på mammas löpband. Mitt nyårslöfte går ganska bra faktiskt. Jag har varit colafri i fyra dagar och det känns. Sockersuget är extremt men jag försöker stå emot.
 
Annars händer inte så mycket idag. Heidi är i Hölö hos Carro och ska hoppträna idag och imorgon så ska försöka ta mig dit imorgon och titta. Hon blir borta till den 19.e Januari då det är kickstart på säsongen. 120 och 130 ska hon hoppa på Strömsholm då.
 
Min lilla vovve! <3
 
//Zandra

Hoppträning

Publicerat 2013-01-02 19:36:31 | i kategori Träning
2 kommentarer

 
Hopptränade Magnum förut idag. Det var första gången på flera månader då han har haft en hovböld och det har tagit ett tag att få honom helt bra. Iallafall tog vi det väldigt lugnt eftersom han inte är fullt igång och hoppade en liten bana på ca 80- 90 cm. I början gick det jättebra och han var vaken och framme, mot slutet blev det lite soppatorsk och inte lika bra språng men det kändes helt ok ändå
.

Nyår!

Publicerat 2013-01-01 16:04:00 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Festlig bild från nyårskvällen!
 
 
I mitten sitter jag och bästa Carro och smilar!
 
//Zandra

Tack Julia!

Publicerat 2013-01-01 15:35:56 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Jag fick den stora äran att bli "Veckans Bloggläsare" hos underbara Julia Lundgren.
Vill passa på att tacka henne för det fina hon skrev och för länken hit till min blogg!
 
 
Det fina inlägget som Julia skrev hittar ni här;
http://julialundgren.blogg.se/2012/december/veckans-blogglasare-2.html#comment
 
//Zandra
 

Nytt år, Nu börjar vi på ny kula!

Publicerat 2013-01-01 15:30:35 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Välkommen år 2013!
Känns så skönt att 2012 äntligen är över. Mitt första år som Young Rider var inte direkt så bra som jag hoppats på MEN det här året ska jag anstränga mig mer och ändra på det som inte blev bra förra året! Bloggen tex. den har inte alls varit uppdaterad som den ska och jag har knappt bloggat något alls de senaste månaderna. Men det ska bli ändring på nu!
 
Mina mål för 2013;
x Jag ska kämpa för att gå ned mina 15 extra kilon som jag byggt upp under de senaste två åren med dålig kost och för lite motion! Började idag med att äta grönsaksbiffar och kokt ägg. Bye bye pizza och Mc Donalds, Hello salladen!
 
x Jag och Heidi ska komma igång tillsammans, träna regelbundet och bli stadiga i 130 och 135 klasser. Heidi tävlas även av Carro en hel del med sikte på större tävlingar!
 
x Jag hoppas på och ska förhoppningsvis få fast jobb inom de närmsta månaderna.
 
Fler mål än så har jag inte just nu och tre mål är väll alldeles lagom för att orka med och genomföra.
 
Heidi har verkligen blommat ut under hösten tack vare Carro, och 2013 hoppas vi på ännu fler roliga, stora och spännande tävlingar!
 
 
//Zandra