Den här hästen alltså..

Publicerat 2012-07-29 23:40:30 | i kategori Vardag
5 kommentarer

Nu har jag inte ridit på en vecka igen eftersom det har vart fullt upp med annat. Bröllop, kvällshoppning, sena jobbdagar och sådant. Satt upp på min fina Heidi nu på kvällen och bara gled runt och kände mig som världens proffs! Hon är verkligen fantastiskt på alla sätt och vis.
Heidi <3

Fyffelins Fölunge

Publicerat 2012-07-29 20:25:52 | i kategori Våra Hästar
2 kommentarer

I Tisdags föddes Fyffelins söta lilla fölunge, det blev ett sto som är e: Riccardo vd. Langenhorst. Hon kommer antagligen bli svart med stjärn.
 

Sliter som ett djur

Publicerat 2012-07-25 22:44:28 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Uppdateringen är kass just nu men jag jobbar som ett as! Hästarna ska få sin tid på dygnet och jag har även fått hem en polle som ska ridas in. Är jätteglad över att det är många som börjat kommentera! Fortsätt så! Mer inlägg utlovas till helgen, vi har ju fått föl bland annat! :D
 
Bästa Fyffelin är det som fått ett stoföl!

Nyss hemkommen från jobbet!

Publicerat 2012-07-23 16:30:46 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Idag har det varit en väldigt blandad dag. Började med att köra lite grävmaskin och lägga igen ett dike, sedan fick jag den stora äran att högtryckstvätta traktorn. Vid lunchtid blev det en tripp in till stan för att riva upp ett golv.
 
Ska slöa en liten stund innan jag tar tag i stallet, ska även ringa ett samtal om en rolig grej! :D
 

Jobba med hästar?

Publicerat 2012-07-22 13:47:18 | i kategori Just Feelings
15 kommentarer

Jag får ofta frågan om jag skulle kunna tänka mig att ta emot hästar för inridning och utbildning och lite sådant och det är något som jag faktiskt tycker är riktigt roligt att göra! Tyvärr så jobbar jag ju nu som jag gör och har inte den tiden att ta mig an de hästar som erbjuds mig, fast jag så gärna skulle vilja. Jag har funderat mycket på olika alternativ men inte kommit fram till något vettigt. Jag har alltid sagt att jag inte vill jobba med hästar efter gymnasiet utan bara hålla det på en hobbynivå så att det inte blir jobbigt utan fortsätter vara kul. Men jag tycker det är så himla roligt att hjälpa andra med deras hästar speciellt när de anförtror dem åt mig.
 
Jag funderar faktiskt på ifall jag någon gång lite senare skulle försöka våga mig på att starta något eget, men jag är ju bara 19 år (fast känner mig som en tant ibland haha) jag har nyss slutat skolan och har enbart fina meriter från ponnyåldern, på häst är jag fortfarande bara en vanlig 120 ryttare med ganska lite erfarenhet. Det är tufft att inte riktigt veta vad man vill göra av sitt liv och vad man vill syssla med. Platsen för de här hästarna finns ju här på gården, det är bara tiden som fattas..
 
På bilden är det Dobby, en polsk halvblods valack som jag red in i höstas. En av de snällaste unghästar jag någonsin träffat. :)

Lyckad tävling i Västervik!

Publicerat 2012-07-21 13:13:03 | i kategori Tävling
2 kommentarer

Är väldigt lycklig och nöjd över gårdagens tävling! Det kändes så himla kanonbra och jag var positiv och kände inget obehag i varken första eller andra rundan.
 
I 120 kunde det inte ha blivit bättre, jag höll mig lugn och hade en bra galopp genom hela rundan. Mot slutet blev hon lite stark och tung i handen men det var inget som störde direkt, en helt perfekt runda som sagt! Eftersom jag bara var i Västervik för att få mig en självförtroende reparation så tog jag det väldigt lugnt även i omhoppningen. 0+0 fel!
 
I 125 fick vi 3 nedslag men det gjorde inte så mycket. Känslan och självförtroendet fanns där! Första nedslaget kom p en oxer ur sväng där vi fick korsgalopp så det blev ett litet svagt avsprång, andra rivningen kom vi för långt ut på högerkanten så jag donkade till hinderstödet med min fot, tredje rivningen var ut ur en kombination där det blev lite trångt. Men det kändes ändå som att allt flöt och det kändes ROLIGT!! :D
 
Sedan hade vi även Zabine och Sputnik med som hoppade dagens sista klass, Msv B. Efter en felfri och snabb runda så vann dem.. (igen).. haha! Hon bara vinner hela tiden den där ungen men den här gngen var det knappt. De fyra främst placerade ekipagen låg på samma sekund. :)
 
 
 
Hon är så himla vacker min fina häst! <3
 
Här är även lite bilder på The King

Nu kör vi!

Publicerat 2012-07-20 00:36:28 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Om 4 timmar ska jag upp och åka mot Västervik för tävling! Nu jäklar ska det bli roligt och jag är faktiskt taggad! Hästen är duschad och knoppad och alla saker packade. 120 och 125 ska vi avverka. Nu kör vi gärnet!
 
Natti!

Nu känns det bättre

Publicerat 2012-07-18 23:25:13 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Åkte till Carro idag efter jobbet och hoppade Heidi tillsammans med henne och hennes megasupersize häst... Jag tycker Heidi är stor men hon ser ut som en ponny om man jämför med Liz! Det gick iallafall bra och jag kände mig inte helt misslyckad. Känns mycket bättre inför tävlingen vill jag lova. Carro är verkligen en guldtjej, vet inte vad jag skulle ta mig till utan henne! Hon peppar, skäller och skojar med mig precis när jag behöver det. Utan tvekan en av mina allra bästa vänner!
 
Dessutom är hon ju lite lagom super grym också!

Tävling på Fredag!

Publicerat 2012-07-16 22:45:45 | i kategori Just Feelings
3 kommentarer

På fredag är det dags att tävla för första gången den här sommaren. Ska till Västervik och hoppa 120 och 125.
 
Jag är fullkomligt livrädd och har en del ångest. Jag vill vara glad och längta efter att tävla, istället är jag rädd för ännu ett misslyckande och ytterligare en törn på min svaga självförtroende. Min häst är det inget fel på, hon är hur grym som helst men ändå kryper ångesten i mig. Känns som att jag glömt hur man gör, har inte tävlat på typ 2 månader.
 
En gång i tiden var jag 3.e bäst i Sverige på det här. Jag har TRE raka bronsmedaljer i hoppning på C-ponny, ändå känns det läskigt att lotsa runt en stor häst som är 30 cm högre i manken på samma höjder. Jag är ingen längre, jag är en fd ponnyryttare som inte kommer längre än såhär, käns det som. Dessa tankar ger mig ändå på något sätt lusten att utmana mig själv och testa ändå. Men rädslan för att misslyckas finns ändå kvar.
 
Jag tar med mig Zabine så får hon hoppa ifall jag inte vågar. Jag är en fegis. Tårarna rinner bara jag tänker på tävlingen, varför längtar jag inte som jag brukar?!
 
Hon är fantastisk, men det är inte jag... <3

Workaholic

Publicerat 2012-07-16 22:33:06 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Det här har jag gjort idag! Från kl. 7 -19.
 

Zamantha & Magnum

Publicerat 2012-07-14 21:32:19 | i kategori Vardag
6 kommentarer

Zamantha är min yngsta lillasyster (11 år) och vi har pratat en tid om att hon ska testa någon av mina stora någon gång. Så igår gjorde vi slag i saken och hon red Magnum på banan och hoppade även ett par skutt. Hon tyckte det var lättare att veta när hon red på fel sittben och när hon hade fel galopp. Sådant känns ju tydligare när det är stora rörelser än på en b-ponny som hon brukar rida. Jätteduktig var hon iallafall, det var ju allra första gången hon hoppade storhäst! Hon tyckte det var så kul så hon ska ta med Magnum på en sommarkvällshoppning och hoppa 70 cm med honom. Det tycker jag är roligt för jag vet hur mycket jag själv lärde mig när jag fick rida på mammas storhäst när jag var 11 år.
 

Zabine & Heidi

Publicerat 2012-07-12 20:40:39 | i kategori Träning
0 kommentarer

Nu har jag vart i stockholm färdigt för iallafall ett par veckor framöver, skönt! Känns så himla konstigt att bara rida typ 2-3 ggr i veckan när man är van vid full fart..
 
Iallafall medan jag varit borta har hästarna haft det skönt här hemma och i onsdags så var Zabine faktiskt och tränade med Heidi! Mycket seriöst av hästvakten om jag får säga det själv. ;) De hoppade lite höjder på 120 och i slutet ett språng på ca. 130. Duktigt med tanke på att Zabine bara hoppat Heidi en enda gång innan och det var lite smått här hemma på banan! :)
 
Passar bra både på C-ponny och min Big Size- häst! ;)

Mot Stockholm

Publicerat 2012-07-09 13:19:23 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Ska strax åka iväg mot Stockholm för att jobba. Kommer hem igen på Torsdag. Förhoppningsvis är det inte så mycket kvar att göra däruppe så det blir antagligen inte så många fler veckor på ön, då blir det jobba vanligt istället! :)
 

Långtur 3 h

Publicerat 2012-07-09 11:36:18 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Igår så red jag, Zabine och Matilda ut på en ordentlig långtur. Vi red i friskt tempo i några mil och klättrade i en grusgrop med branta sandbackar och sedan samma väg hem igen. 3 timmar tog det oss från uppsittning till avsittning. Har inte ridit ut på en sådan långtur på minst 1 år så det var verkligen kul. Mindre kul var mitt val att rida i mjukisbyxor bara för att jag var för lat för att byta om. Sista halvtimmen hade jag så ont i mina vader som hela tiden blev nypta av stiglädren. Heidi och Magnum fick iallafall kämpa rejält på slutet medan Sputnik tog det hela som en söndagsprommenad, hans kondis är så otroligt grym! Han blir verkligen aldrig trött!
 
Måste bli bättre på att rida ut längre turer. Det är så otroligt nyttigt och det roligaste sättet att träna kondition enligt mig!
 
Magnum löshoppar 130.

Slut på tävlingstorkan!

Publicerat 2012-07-07 22:16:44 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Har haft mitt längsta tävlingsuppehåll på flera år just nu då jag kännt mig redigt ur form och bara misslyckats stup i kvarten. Nu får det vara slut med det! Anmälde nyss Heidi till 120 och 125 i Västervik den 20.e! Nu jäklars ska jag komma igång igen! Damma av stövlarna, polera sporrarna och köra järnet, yesyesyes! Jag har hela 13 dagar på mig att komma in shape igen. Det har jag klarat med måtta förut! Vad gör vi, nu kör vi!!
 
 
Back in buisness babe!

Power Meet

Publicerat 2012-07-07 18:29:14 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Är nyss hemkommen från Power Meet i Västerås. Vi åkte i onsdags och skulle egentligen stannat tills imorgon men pga diverse otrevliga och störande personer åkte vi hem idag istället. Vi träffade dock en hel del folk som var hur trevliga som helst men gänget vi åkte med slutade tyvärr i en nitlott. Mycket fina bilar har vi sett dock.
 
Kom hem till ett färdigt stall med två motionerade pollar som dessutom blivit sambos i hagen, funkar hur bra som helst! Roligt för dem att kunna gå tillsammans. Har vart lite orolig då Magnum är väldigt dominant i hagen (men en mes i stallet, hihi) men det verkar faktiskt funka riktigt kalas. Blir en lugn kväll ikväll då flera dagars festande satt sina spår.
 
Av alla tusentals hästkrafter jag stött på i helgen så kommer mina 2 ynkliga horsepowers ändå alltid vara favoriterna!

Mitt hjärta <3

Publicerat 2012-07-01 22:21:39 | i kategori Just Feelings
3 kommentarer

Red Heidi nu på kvällen, hon var så underbart fin. Jag vill inte göra det här med någon annan häst än henne.
Kärlek!