Modell Heidi

Publicerat 2013-02-28 21:12:08 | i kategori Utrustning
5 kommentarer

Tog lite bilder idag på Heidi i hennes nya fina träns och nya luvor. Tränset heter JHL Pro Training och båda luvorna är från Christina Sport. Samtliga saker är köpta ifrån Tophorse (http://tophorse.se ). (Jag fick lite hjälp när jag skulle fota den bruna luvan, därför är de bilderna lite bättre, inte lätt att fota och hålla häst samtidigt.. ;). )
 
Tränset är fruktansvärt snyggt! Vilken av luvorna gillade ni bäst? Jag själv kan inte välja mellan dem utan tycker båda är precis lika snygga!
 
//Zandra
 
 
 
 

Träning med Musse

Publicerat 2013-02-27 23:01:00 | i kategori Träning
1 kommentarer

Tränade underbara Musse ikväll. Det gick bra även fast vi är lite otränade båda två. Musse har dessutom inte gått så mycket efter sin skada som han fick i transporten på väg till tävlingen sist, Men vi hade riktigt roligt och busade på. Hoppade en 90.bana på slutet och det kändes bra. Så roligt att rida ponny igen alltså! :)
 
Vi är dessutom grymt taggade på Div 3 i dressyr iår! Ska bli askul! :D
 
Liten filmsnutt;
 
 
//Zandra
 
 
 

Älskade Mussegull!

Publicerat 2013-02-27 17:55:39 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Ikväll så ska jag träna fina Musse för första gången på över 1 år! Har nog förresten inte hoppat en enda bom med honom på över 1 år så det ska bli jättekul. Det är så roligt att kliva upp på ponnyerna då och då och bara glida runt och ha roligt. Uppdaterar ikväll förhoppningsvis med lite filmer och bilder från träningen. Så länge får ni njuta av lite äldre tillbaka blockar på mig och fina Musse från ponnytiden!
 
 
 
 
 
 

Heidi & Carro

Publicerat 2013-02-26 21:54:22 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Tänkte ni skulle få se vad Heidi gör när hon inte är hemma hos mig, hon hoppas riktigt höga hinder det är vad hon gör! Här får ni ett par filmer att kika på när duktiga Carro rider henne. Sjukt snygg och duktig häst alltså!
 
Filmerna är från Billdal i höstas;
 
 
 
//Zandra
 
 
 
 
 

Beautiful memories will never die

Publicerat 2013-02-26 12:19:43 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Världens bästa Sputnik <3
 
//Zandra
 
 
 

Skönt att få sova

Publicerat 2013-02-26 11:50:32 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har sovit länge och väl mina två första lediga dagar, så skönt! Slarvade med sömnen hela förra veckan vilket inte gjorde min morgontrötthet så mycket bättre. Jag som redan har väldigt svårt för att komma upp på morgonen fick verkligen kämpa och höll på att komma försent minst tre gånger (men hade hela tiden två minuter till godo, hihi). Att sova rätt och äta rätt är verkligen viktigare än man tror.
 
Mitt största problem är att äta regelbundet då jag har svårt att känna av när min kropp behöver fyllas på med energi, att äta ofta och lite är bättre än mycket och sällan. Just nu äter jag kanske tre gånger om dagen och det är iallafall två mellanmål för lite. En gång var tredje timme ska man iallafall äta något för att vara pigg och glad hela dagen. Nu ska jag ner och äta så jag får fart på denna dagen!
 
Min söta lilla Helga! <3
(Även kallad lilla bajs...)
 
//Zandra

Grymt pass på gymmet!

Publicerat 2013-02-25 18:37:00 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Jag och Linnea ( http://bestronggiirl.blogg.se/ )  körde ett riktigt grymt pass på 2,5 timme idag! Axlar ocj ben stog på agendan. Jag viktade upp 20 kilo och körde 120 kg i benpressen vilket gjorde att jag blev så slut att jag inte klarade av att vikta upp i resterande övningar utan körde på samma som jag gjort tidigare. Mina axlar har verkligen format sig, efter ett par set så reser de sig och blir riktigt rejäla! Det är jätteroligt att det blir sådan skillnad. 200 vanliga situps och sedan nytt rekord på 30 reps i magmaskinen på det också. Känns kanon! Imorgon ska vi köra ett rent armpass för att få resning på biceps och triceps. Linneas biceps har verkligen tagit form! På mig är det störst skillnad på axlarna och gäddhänget börjar sakta men säkert förflytta sig uppåt. Imorgon ska vi ta midjemått på mig också för jag upplever och de andra säger att jag minskat tydligt i midjeomfång, roligt!
 
Jag körde verkligen slut på mig själv idag så var tvungen att ta det lugnt ett tag efteråt och fick skippa den tänkta cyklingen. Men verkligen ett kanonpass och vi hoppas det blir lika roligt imorgon! :)
 
Tagga armpass imorrn!
 
//Zandra
 
 
 
 

Höjdpunkter i mitt liv

Publicerat 2013-02-25 11:26:06 | i kategori Just Feelings
0 kommentarer

2009,2010 & 2011
 
 
 
 
 
 
 
 Allra sista gången som jag och Sputnik syntes tillsammans på en tävlingsbana;
 
 
Blir jag ingenting på storhäst så VAR jag iallafall någonting på ponny, och det är inte kattskit det heller!
 
//Zandra
 
 
 
 

Grattis på födelsedagen Zabine!

Publicerat 2013-02-24 20:11:42 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Idag fyller stora lilla Zabine hela 17 år! Vi ska fira henne med tårta och vitchokladmousse som hon gjort själv. Hon är en jäkel på att baka. Grattis Zabine!
 
//Zandra
 
 
 

Hoppträning Kimberly

Publicerat 2013-02-23 22:07:53 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Hopptränade Kimberly för allra första gången i onsdags. Fick känna mig fram eftersom jag inte känner henne alls men det gick bra iallafall. Helt orädd är hon och hoppar i alla lägen som syns på filmen, nära långt osv. Tycker hon var duktig! Vi är ju inte riktigt i form någon av oss men det var roligt iallafall.
 
Film;
 
 
 
 //Zandra

Sputnik rules!

Publicerat 2013-02-23 18:30:00 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Zabine och Sputnik var idag iväg och tävlade på Ekenryttarna i Norrköping. De skulle egentligen har startat säsongen förra helgen men då blev ju Musse både sjuk och skadad så de fick vända hem. Men det verkade inte göra något alls eftersom Syrran och världens bästa Sputnik åkte ifrån tävlingen med 2 st segrar och ett globengehäng. Toppformen verkar hålla i sig även detta år!
 
Zabine och Sputnik på utomhus SM i sommras!
 
//Zandra
 
 
 
 
 
 

Mardrömsvecka

Publicerat 2013-02-15 22:01:56 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Denna vecka har verkligen testat mina nerver. Det har varit väldigt mycket stress och känslor inblandade och dagarna har avlöst varandra stup i ett.
 
I Tisdags fick jag veta att jag skulle bli av med mitt jobb pga för hög sjukfrånvaro procent. Jag blev helt knäckt. Jag trivs så himla bra på mitt jobb och älskar mina arbetskamrater, många av dem har blivit mina nära vänner och det känns mer som vi är en larvig skolklass ibland än ett arbetslag. I Onsdags tog jag mig samman och fixade med mina sjukintyg (eftersom jag faktiskt har varit hos läkare en del under den här perioden). I Torsdags redovisade jag mina intyg och fick bekräftat att jag har haft en giltig orsak till min frånvaro och att min sjukprocenten inte längre är ett problem. Underbart! Men det är inte över föränn pappret på förlängningen skrivs, vilket borde bli någon gång i Mars eftersom min senaste förlängning går ut sista Mars. Puh! Har varit väldigt orolig och nedstämd under veckan och har haft flera hundra saker att göra på en gång.
 
Men nu är det fredag och jag har varit ledig hela dagen! Åkte till gymmet med en killkompis och sedan åkte vi runt och gjorde ärenden på stan och poppade musik i bilen, mycket trevligt! Imorgon ska vi även fira hans 20 årsdag så det blir fest hela kvällen. Det tror jag faktiskt jag behöver för att coola ner nerverna lite.
 
Heidi åker tillbaka till Hölö imorgon. I helgen som kommer ska hon till Borås och tävla på deras elittävling. Jag kan inte följa med denna gången heller då jag jobbar helvetesvecka, fem dagar plus helgen. Men jag håller tummarna från hemmaplan!
 
Hon är så brutalt vacker, fina Heidi <3
 
//Zandra

Mitt ha-begär får aldrig nog

Publicerat 2013-02-12 00:28:00 | i kategori Utrustning
3 kommentarer

Idag fick tophorse in en ny leverans från Christina Sport med så jäkla snygga tävlingsset så jag höll på att svimma. Man kan frossa i deras fina saker och man vill bara ha mer och mer. Fastnade speciellt för ett set som jag tycker var sjukligt snyggt och som kanske ska få flytta hem till mig...
 
Bilderna är från http://tophorse.se
 
Heidi vill haaa! Hihi! Nu är det inte kanske längre, nu klickar jag hem det innan någon annan hinner före!
 
Update; Beställt! Älskar att köpa saker impulsivt mitt i nätterna, det är då det brukar bli som bäst! :D
 
//Zandra

Heidi är hemma igen

Publicerat 2013-02-10 23:38:39 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Vid halv 8 snåret ikväll så rullade Heidi in på gårdsplanen efter sitt äventyr i Helsingborg. Elittävling har hon varit på och hoppat två 135 klasser och en 140. I första 135an och i 140in hade hon tre nedslag mot slutet av banan och i den avslutande 135an endast 4 fel. Det blir till att träna lite mjölksyreträning och styrka med henne nu så hon orkar lika mycket som hon gjorde i årsskiftet. Så jäkla synd att årsskiftet kom när det kom eftersom hon var så himla fint igång vid sista tävlingen. Hon har haft ett par slappa månader men nu är det dags att precis som mig komma in shape igen. Tror dock att det kommer gå lite fortare för henne än för mig. ;) Carro har som vanligt ridit henne kalasbra och rivningarna såg ut på filmen mest som rullbommar. Hon rider för jäkla bra den tjejen!
 
Heidi och Carro i 120 på NHS 2012.
 
//Zandra
 
 
 

Bloggtips!

Publicerat 2013-02-10 21:39:17 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Min kära träningkompanjon Linnèa har nu äntligen tagit upp sitt bloggande igen. Hon skriver om träning och om rehab-träning pga sin ridolycka för snart 3 år sedan som har gett henne en skada i ryggen som hon kommer få dras med resten av sitt liv. Jag vet även sedan tidigare att Linnèa är en hejare på fotografering så det lär dyka upp en massa fina bilder också!
 
Bloggen är döpt efter hennes fina tatureing som pryder hennes nacke;
 
http://bestronggiirl.blogg.se/
 
Stal lite bilder från hennes facebook också som ett smakprov!
 
//Zandra
 

Stackars Älskade Mussegull <3

Publicerat 2013-02-10 21:00:00 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Idag var mina systrar iväg på Lokal/Regional ponnytävling i Heby. Zamantha startade en LC på Sputnik sedan var det meningen att Zabine skulle rida LC på Musse och sedan Msv B på Sputnik. Dessvärre fick Musse någon sorts kolik i transporten påväg dit och stampade och hade sig så de var tvugna att stanna flera gånger på vägen. De blev sena till Zamathas start men hon hann rida iallafall och gjorde en fin dubbelnolla. Tyvärr blev det inga starter mer idag då Musse mådde väldigt dåligt när de kunde ta ut honom på tävlingsplatsen. Han lyckades ha sönder sina transportskydd och hade trampat sönder kronranden på ena bakbenet. Efter att Zam hade hoppat så åkte de direkt hemmåt.
 
Mamma har varit i kontakt med veterinär hela dagen ifall Musse behövde klinikvård. Som tur är så mår han mycket bättre nu på kvällen men är svullen och halt på det benet där kronranden är trasig. Min lilla älskling! Nu är han boxkonvalecent ett par dagar tills hältan lagt sig. Det är allra första gången som Musse är skadad i våran ägo, vi har ändå haft honom i 6 år!
 
Fina, älskade Mussegull :'(
 
//Zandra
 
 
 
 

Heidi i Helsingborg

Publicerat 2013-02-08 01:13:17 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Heidi har nu kommit fram till Helsingborg där hon och Carro ska tävla i helgen. Jag kunde tyvärr inte följa med och titta eftersom jag måste jobba den här sista natten. Iallafall så hoppar hon en 135 klass imorgon (idag, eftersom kl egentligen är över 12 men iaf.) och en 140 klass med GHS kval på Lördag. Statusen på tävlingen är Elit så det är en maffig tillställelse. Hur som helst så är det riktigt häftigt att min häst får vara ute på dessa stora tävlingar. Jag är en stolt ägare som sitter i matsalen på jobbet just nu. :-)

Veckan rullar på.

Publicerat 2013-02-06 20:32:00 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Nu är det bara två jobbnätter kvar innan det är helg. Det är fördelen med nattveckan, att den går fort. Tråkigt dock att man knappt hinner med någonting eftersom man ägnar halva dagarna åt att sova. Försov mig till gymmet idag också så det blev inge av idag.. Var riktigt taggad då vi skulle ha tränat rygg och triceps idag. Igår körde vi igenom ben och axlar. Kan dessutom skryta med att jag gjorde 400 situps! Jag och Linnea fick dessutom våra träningsscheman igår, så nu är det ytterligare lite roligare när man tydligt ser vad man ska göra.
 
Idag har jag inte hunnit med så mycket. Vaknade, red ut en kortis med Linnea och körde sedan Zabine och Musse på hoppträning. Jag och Musse ska förresten vara med i Div. 3 allsvenskan i dressyr iår, bland storhästar! Iår är det (vad jag förstått) nya regler som gör att man får gå upp och ned med D-ponnyerna utan konstigheter. Det ska bli sååå roligt! :D
 
Musse och Zabine i dressyraction.
 
//Zandra

"Premiärtur" Kimberly

Publicerat 2013-02-04 21:25:01 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Jag och Zabine var iväg till ridhuset nu på eftermiddagen. Med i släpet hade vi Sputnik och Kimberly. Zabine red båda och jag gjorde några tappra försök att fota och filma, det vet vi ju alla hur lätt det är i ridhusmiljö.. Det var iallafall kul att få se Kimberly "in action". Vi har ju som sagt bara kunnat skritta på henne här hemma pga underlaget så det var kul att få se resten av hennes register. Hon funkar helt normalt och verkar snäll. Zabine kunde klämma åt med benen och tillrättavisa henne när det behövdes utan att det blev någon konstig reaktion.
 
Kimberly är ett tysktfött sto som är 6 år. Hon är tillsalu!
 
 
Blev inte så många bilder då det verkligen går jätte trögt att ladda upp idag och jag måste förbereda mig inför att åka till jobbet. Lägger upp fler bilder + en film på henne imorgon.
 
//Zandra

Mot Gymmet!

Publicerat 2013-02-03 14:09:13 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Nu ska jag bege mig mot gymmet och träna tillsammans med Linnea. Min lediga vecka lider mot sitt slut och jag börjar jobba kl. 21.00 ikväll. Får se hur mycket jag kommer orka och hinna med nästa vecka, nattveckorna är rätt tuffa. Ger en fullständig rapport om gympasset sedan! Än så länge är det 2.5 kg down sedan årsskiftet! Mycket bra Mycket bra :)
 
Såhär smal och snygg vill jag bli igen! :) Bara att gymma på!
 
//Zandra

Uppfräschning och gym

Publicerat 2013-02-02 14:52:29 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Både jag och bloggen har fått en rejäl uppfräschning idag. Bloggen har fått ett helt nytt utseende tack vare duktiga Anna Form (Kan ni inte se den nya designen tryck F5). Är jätte nöjd och det är mycket roligare att blogga nu när bloggen är såhär fin.
 
Jag själv har också fått min en smärre uppfräschning i form av ett stenhårt pass på gymmet med både styrketräning och och kondition, plus en stund i solariet. Behövs nog dock fler minuter i solariet för min del då jag är typ genomskinlig som min mamma brukar säga, haha.
 
Nu närmast ska jag iväg till Västerljung för att trimma Heidi tillsammans med världens bästa Carro och sedan lämnar jag över Heidi till henne i en vecka. Medan Heidi är borta ska jag passa på att bekanta mig med nya pollen Kimblerly. Har inte gjort någon presentation av henne än då jag bara kunnat skritta på henne ute och därmed inte kunnat lära känna henne något, men det blir det ändring på snart hoppas jag. Nu måste jag sätta lite fart så jag inte kommer försent och får skäll av Carro! :)
 
Finaste hästen! <3
 
//Zandra

Spöklik uteritt

Publicerat 2013-02-01 20:43:26 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Skrittade ut med min käre vän Linnea på kvällskvisten. Det var bäscksvart och dimmigt så trots att vi hade våra pannlampor såg vi inte mycket. Ishalka hela vägen dessutom men som tur är finns det något så smart som broddar så hästarna halkade knappt något, skönt. Hästarna var lite extra på tårna idag och fjantade sig lite grann vid ett ställe men det gick bra det också.
 
Imorgon åker jag med Heidi till Hölö så ska hon bo hos Carro en vecka. I helgen ska hon tävla och hoppa 140 igen. Det ska bli så roligt och vi hoppas på att den där nollan kommer snart. Har varit väldigt nära ett par gånger men det har inte riktigt velat sig. Hon hoppar fantastiskt bra med Carro.
 
Heidi och Carro i GHS-Kval 140 i Billdal tidigare i vintras.
 
Ny design är påväg upp också! Har haft denna i över ett år så känns som att det är på tiden med en ny. Har dock ingen aning om hur den kommer att se ut så det blir en glad överraskning! :D
 
//Zandra