Zabine och Sputnik on tour

Publicerat 2012-03-30 19:38:54 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Just nu befinner sig min syster och Sputnik tilsammans med mamma på Grevagården i Skövde. Bine och Nicke inledde baltic cup helgen med en dubbelnolla och en grym 3.e plats! Är verkligen sjukt stolt! Jag fick dock vara hemma den här helgen eftersom jag ska skriva högskoleprov imorgon. Det har vart väldigt jobbigt för mig att inte vara med.. Satt och följde Bine och Nicke online och det var något av det värsta jag vart med om tror jag.

Har vart internetlös i veckan däav den kassa uppdateringen. Jag ska ta igen det! Lovar! Passade på nu när jag lånar pappas dator för att skriva ut min kallelse till provet imorgon. Man får ju passa på!

Det är inte lätt när det är svårt

Publicerat 2012-03-26 06:20:40 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Ligger här klarvaken men behöver egentligen inte gå upp föränn om två timmar. Min pojkvän åkte till jobbet för 45 min sedan och jag har legat här och känt mig ensam och rädd sedan dess. Det börjar till min stora lättnad ljusna lite ute. Jag är så fruktansvärt mörkrädd och är expert på att skrämma upp mig själv. Börjar inte skolan föränn halv 1 idag och bussen in till stan går 9.36 härifrån så jag har verkligen ingen brådska. Ska sätta på lite musik tror jag och se om det går att somna en stund.


Sweet dreams are made of this..

Pappsen upp i dagen

Publicerat 2012-03-25 22:20:44 | i kategori Vardag
1 kommentarer




Nicke & Nisse :)

Nisse startade btw förra helgen sin första LA med endast 1 pet! Det bådar gott inför framtiden!

Liten men tuff

Publicerat 2012-03-25 20:21:14 | i kategori Våra Hästar
1 kommentarer

Michelino
Shetlandsponny hingst, f. 2010 u: Marshmallow Z e: Riccardo vd Langenhorst ue: Gletness Rockall uu: Fyffelin

Ägare & Uppfödare: Maria Svensson

 




Mysig men intensiv långritt

Publicerat 2012-03-24 19:19:08 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Gårdagen var mycket lyckad tycker jag! Åt korv så jag höll på att trilla ihop och drack god dricka tillsammans med massor med trevligt folk. Hoppas vi gör om det snart igen!

Efter att ha skjutsat hem Carro, ätit lite och latat sig ett tag bar det av till stallet. Killarna roade sig med att flytta in en gigantisk vedhög till vedboden och jag tog hand om Heidi. Magnum bor på skolan denna helg.

Red ut en lång runda på 1.5 timma. Körde mycket intervall trav-galopp fram till grusgropen. Klättrade med henne i sandbackarna mest i skritt och galopp. Hon fick ta i ordentligt men spetsade öronen och blv bara gladare för varje backe vi tog. Tror det var första gången jag red med henne till grusgropen faktiskt. Har vart lite lat och bara ridit hemikring en period nu. Ska absolut försöka komma ut och klättra oftare det är så nyttigt för åde mig och hästen. Heidi blev rätt svettig eftersom det var varmt ute så duschade och stretchade henne. Försökte sedan stretcha min stela kropp men min smidighet är verkligen inte vad den har varit. Stel och öm är jag överallt.

Måste få reda på orsaken till varför jag upplever att jag hamnar till höger hela tiden. Testade att dra fram och bak benen och vinkla den hit och dit för att känna efter om det kan vara min sits som gör att höger stigbygel känns så mycket längre fast jag dubbelkollat hålen på lädren flera gånger. Jag har väll kommit in i någon sorts 19- års kris där man blir stel och undrar vad fan alla fel kommer ifrån, haha.


Party Fredag!

Publicerat 2012-03-23 18:19:53 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Sitter här nyduschad och ska snart börja fixa mig iordning inför kvällen grillfest med senare utgång. Ska bli jätte roligt! Har min kära förebild och kompis Carro Frisch här som kvällen party sällskap. Carro, ni vet hon som red EM på ponny, tävlar 150 hoppning osv osv osv... Som tävlar sådanna roliga tävlingar som jag också vill tävla.

Red Heidi en stund förut och Carro tittade på oss och vi försökte komma underfund med varför jag får känslan av att tippa åt höger hela tiden. Hoppade även ett par små språng. För mig kändes det som vanligt att jag hamnade åt höger men Carro kände inte likadant när hon fick sitta upp. Jag måste måste nog gå till en kiropraktor och kolla upp min stela kropp och få veta vad det är för fel på mig! Snyft... 

Men nu ska vi iallafall fortsätta med vårat och släppa allt som har med hästar att göra en stund. Party Party! :D

Dagens hästerier

Publicerat 2012-03-22 22:20:41 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Tömkörde som sagt Magnum i skolan idag och det var jättekul! Allra första gången för oss båda och jag trodde att han iallafall skulle tycka linorna var otäcka eller reagera på att jag befann mig bakom honom istället för på. Fick honom tom att göra skänkelvikningar i skritt men hade lite problem med min placering. Ville gärna följa med bakdelen innanför spåret istället för att stanna kvar i linje med framdelen på spåret. Han var verkligen råsnygg att titta på och han rör sig så himla lätt. Snyggingen. Våran lärare provade honom också och gillade honom mycket eftersom han är så positiv och lättlärd. Mycket roligt och jag hoppas kunna göra det här mer hemma, måste bara skaffa mig en longeringsgjord.

Red sedan min fina Heidi lite senare på kvällen. Kände mig lite lat så valde att rida med kandaret idag, behöver inte göra så mycket då utan mest bara sitta och styra. Jobbade lite styrka, samla och sidvärtes. Inget direkt jätte komplicerat. Hon skjuter mig dock lite till höger i sadeln, vet inte riktigt vad det kan bero på men det ska tas reda på. 

Imorgon väntar en toppendag med grillfest och sedan en krogrunda på kvällen, har längtat massor!
Natti natt!

 

Ny dag, Nya tag!

Publicerat 2012-03-22 06:31:19 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Idag känner jag mig bättre efter att ha spenderat gårdagsnatten tillsammans med min vän spyhinken. Var så matt igårkväll så min kära vän Linnea ( http://linneh.devote.se ) red min fina Heidi åt mig. Hon gjorde det bra men det är mycket knappar som ska hittas. Men för att vara första gången kämpade Linnea på riktigt bra.

Nu är det torsdagsmorgon och jag har duschat och druckit lite iste. Min pojkvän borde komma hem från sitt nattjobb när som helst nu. Idag ska jag tömköra Magnum i skolan, ska bli riktigt spännande då jag bara longerat honom innan. Jag är en sådan människa som varit insnöad på att ridning är det enda sättet att motionera hästarna på har börjat få upp ögonen lite för andra metoder. Longera med inspänningar, tömköra osv. Jag älskar att testa nya saker hela tiden och se vad som fungerar på mig och mina hästar.

Om 25 min går bussen mot en ny spännande dag!
Skriver hur det gick ikväll. :)


Magnum <3

Blivit en sjukling

Publicerat 2012-03-21 11:13:09 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Usch, har legat och spytt inatt och sovit jätte dåligt! Måste ha ätit något riktigt dåligt igår.. Ville inte va sjuk idag eftersom vi skulle ridadressyr för Maggan i skolan och jag var så sjukt taggad på att rida den med Magnum. Han gjorde btw sitt livs första skänkelvikningar i Måndags! Han har blivit grymt fin på de här 3 veckorna bara och 3 veckor återstår!

Ska villa lite och sedan dra till stallet, tänkte passa på att rida Heidi medan det är ljust. Funderar på att no en liten övning från min vän Danai, http://doverholtdanai.blogg.se . En med fyra räcken, ja ni kan ju titta själva. Den verkar rolig. Det är tur att det finns så många idè rika tjejer och killar där ute i bloggvärlden som skriver ut sina roliga övningar till oss andra torrbollar som har alldeles för dålig fantasi för att hitta på egna. ;)

Nu när jag ändå har tid ska jag anmäla till lite tävlingar. :)


Sjukt vacker pålle! <3

19 år och en dag

Publicerat 2012-03-20 17:54:38 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Igår fyllde jag hela 19 år, mitt allra sista år som tånåring och mitt livs händelserikaste år någonsin! Under året kommer jag att ta studenten och börja jobba och det är mitt första år som YR. Första året som jag inte tävlar ponny.

Hade en jätte mysig födelsedag igår. Firade hemma med min familj, min pojkvän och ett par vänner som kom förbi och grattade mig. Fick ett par stigbyglar med bred platta i metall så nu kommer jag förhoppningsvis sitta stadigt i sadeln! Fick även lite choklad, en tävlingsskjorta utan ärmar, en vit pikè och ståltråd till mitt avgasrör på volvon (hehe). Fick även min favorit mat (Spagetti och köttfärssås) och glass med blågult strössel.

Idag firar även jag och min pojkvän 1 år tillsammans. Det var alltså exakt ett år sedan som jag vinglade hem från krogen kl. 2 på natten efter vilt 18 års firande tillsammans med honom. Feels great! <3


Jag, Musse & Calle <3

Heidi 120 Lagklassen

Publicerat 2012-03-20 17:48:31 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Dagens tävling!

Publicerat 2012-03-18 23:00:13 | i kategori Tävling
2 kommentarer

Har alltså vart med Heidi och tävlat i södertälje idag. Har vart en lång men spännande och rolig dag tycker jag!

Hoppade 120 och sedan Lagklassen som även den gick i 120 för min del.

I Första 120in var jag lite dum med mina händer här och där. Det ser verkligen illa ut men jag jobbar verkligen på det! Det är så svårt bara för jag tänker liksom inte på det. Heidi hoppade kanon iallafall och vi var dubbelnolla. Hon kändes så sjukt fräsch inne på både framhoppningen och banan. I omhoppningen blev det ett litet missförstånd när jag ville svänga och Heidi bjöd på hindret som jag ville svänga innanför. Vi hamnade nästan mitt i hinderstödet istället så fick snabbt styra undan och gå utanför.

I Lagklassen var hon återigen eldig och underbart framme. Var lite lugnare med mina händer i denna klass tycker iallafall jag. På hinder nr. 8 körde jag iväg henne för tidigt och hon räckte inte över och dunkade ner bakbommen. Jag höll på att flyga all världens väg men lyckades på något vänster halka mig tillbaka. Fick göra en pytte volt och sedan tillbaka på hinder nr. 9. Var annars rätt nöjd med rundan. Gick inte så jättebra för vårat lag idag men vi kämpade tappert och höll ihop!

Såhär såg det ut när jag NÄSTAN ramlade av, men kvar satt jag!



Vackra Heidi <3

Filmer är påväg upp! Lägger upp dem imorgon!

Tävlingskrångel

Publicerat 2012-03-17 22:37:51 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Kollade nyss startlistan inför södertälje imorgon och jag står inte med i startlistan över huvudtaget... Skickade ett mail till dem och ska ringa till sekretariatet imorgon för att se vad som blivit tokigt. Pengarna från tdb är dragna så jag förstår inte vad problemet är!

Har haft mitt vanliga tävlingspyssel nu på kvällen. Trimmade Heidi på mitt nya kandar! Känns toppen och jag får verkligen fram den där känsligheten i henne. Nu vet jag ungefär vilken känsla jag ska sträva efter när jag rider henne på vanligt bett som jag brukar. Har inte planerat att rida på kandar varje dag men ibland är det kul!

Har duschat och flätat Heidi och putsat alla saker. Har även slängt mina vita ridbrallor i torktumlaren så det inte blir som det blev i eskilstuna när jag fick rida i dyngsura brallor, inte så nice nej.

En bild på Heidi iförd kandar! Vackra häst <3

Syrran och Sputnik sopar mattan på tävlingsbanan!

Publicerat 2012-03-17 16:56:37 | i kategori Tävling
3 kommentarer

Zabine har vart iväg och tävlat Sputnik och Musse idag!

Mussegull var dubbelnolla i sin LB men blev inte placerad. Sputnik vann LAn och kom 3.a i Msv Bn i relativt hög konkurrens! Iochmed den felfria rundan så är Zabine och Sputnik nu kvalade till Msv A! Det har verkligen gått bra för dem iår! Tror de har 4 segrar och en del placeringar under det, tror att de bara varit oplacerade 1 gång iår och det är ju skitbra! Musse har inte rivit en bom på hela året vilket även det är jättebra. Känns verkligen bra att det går så bra för Zabine och "mina" ponnyer!


Bine och Sputnik!

Magnum var kanon idag!

Publicerat 2012-03-15 18:45:26 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Har haft så mycket att göra de senaste dagarna så jag har inte hunnit blogga. Har insläppet av elevhästarna på skolan den här veckan och får ta sena bussen hem. Ska även ha helgen fast jag ska tävla.. Min skola har verkligen ingen förståelse för oss tävlingsryttare eftersom jag är i princip den enda som tävlar regelbundet på hela skolan. Måste alltså åka till bajsskolan efter tävlingen på söndag för att ta in allas hästar... Känns inte så jävla kul nej.

Iallafall red Magnum på skolans fotbollsplan idag och han gick verkligen kanon! Han var verkligen helt super i galoppen idag. Stark och bärig och jag ville knappt sluta rida. Nu när jag har tid att rida honom ordentligt varje dag så utvecklas han steg för steg varje dag. Det är så roligt!

Imorgon ska vi rida Road Work igen som passet idag hette på schemat. Arbeta hästarna utomhus med andra ord och lite olika tolkningar.

Nu ska jag åka och ta hand om Heidi. Pappa var snäll och tog in henne och gav henne mat förut och igår när vi hjälpte en kompis att flyttstäda så tog han hand om henne. Skönt med hästfamilj ibland!



Pärlorna <3

Väldigt aktiv jag är

Publicerat 2012-03-12 21:24:18 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har inte lyft min bakdel från sängen en enda gång sedan jag skrev det förra inlägget. Jag är ju alldeles för aktiv för mitt eget bästa ibland alltså... Har kollat massor med bloggar och kikat efter tävlingar. En tävling jag väldigt gärna skulle vilja åka på är Henriksdals Springtour. Verkar så maffigt! Men maffiga tävlingar kostar skjortan... Kanske kan åka nästa år om jag lyckats skaffa mig ett jobb och har råd att lägga ut på det. Vill så mycket men det kostar mycket för mina föräldrar med 3 tävlande ungar i familjen, och studiebidraget räcker inte ens till en uppstallning.

I Sommar kommer det ju en massa kul som Amatör tourer och rikshoppningar osv, det gäller verkligen att planera sina starter. Jag skulle vilja bo i skåne just nu, eftersom de har så sjukt mycket bra tävlingar där! Vad har vi här i mittsverige liksom? Globen, och dit får man slita arslet av sig plus lite till för att kanske få vara med. Annars är väll Norrköping Horse show det bästa som finns här...


Sputnik och jag på Norrköping Horse & Pony Show 2011.

Ledig kväll

Publicerat 2012-03-12 19:21:20 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har en stalledig kväll eftersom Magnum åkt tillbaka till skolan och mamma fixade iordning år Heidi imorse. Hon ska ändå vila idag eftersom hon tävlade igår. Jag tycker det är skönt med lite stalledigt ibland. Då återkommer man med nytt sug och ny energi nästa dag. 

Magnum som vilade igår fick sig ett dressyr pass för Maggan Blom idag. Han är verkligen fin, tittar i spegeln så ofta jag kan eftersom han är så vacker! Han var jättefin i övergångarna idag och blev bara tung i handen vid enstaka tillfällen. Övade framdelsvändningar som han tyckte var lite svårt och i slutet blev det jobbigt, men han gjorde rätt ett par gånger iallafall. 

Nu när jag har en sälsynt hästledig kväll ska jag passa på att duscha riktigt länge och tvätta mina skitiga kläder. Jag har även köpt en påse med (dyyyrt) naturgodis som jag ska gotta mig med. Myskväll helt enkelt.

 
Civilklädd för en gångs skull, me and sis @ Teneriffa! <3

Tävling Heidi

Publicerat 2012-03-12 10:31:11 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Hann aldrig skriva om Heidis tävlingsdag igår, hade så mycket annat att göra. Var alltså i Eskilstuna även med henne och hoppade 110 pch 120.

I 110 kädes hon fin fram tills hinder nr. 4 som stog mot väggen på läktarlångsidan. Hon liksom dog i anridningen och krängde åt höger. Anridningen blev då helt misslyckad och hon slog ner en bom där. I övrigt var hon kalas fin men hade som vanligt lite dåligt tempo.

I 120 var jag noga med att väcka henne och få igång hennes stora galopp. Bedömningen var A:0 då det gäller att rida hela banan så fort man kan. Jag red inte direkt jätte fort och svängde där jag hann. Men tempot och flytet var bra och vi var felfria! Vi klonkade i sista hindret där jag inte riktigt orkade hålla om men annars var hon super, ännu finare än i klassen innan. Av 76 starter knep vi en sista placering, en 20.e placering.

Försöker ladda upp film från 120in men den verkar inte funka... så ni får ett gäng bilder istället!





Tävling Magnum

Publicerat 2012-03-10 22:27:49 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Var alltså i Eskilstuna idag och tävlade med Magnum. Resultatet var sådär men känslan var desto bättre.

I 95 cm var han loj och lite tråkig, utan bjudning. Klonkade ner en bom bara förr att kändes det som. På framhoppningen fick man välja om man ville hoppa fram inne eller ute (bra med valmöjlighet tycker jag.). Framhoppnings ridhuset var verkligen pyttelitet och Magnum som är väldigt rädd om sin rumpa och inte gillar när andra hästar rör sig nära honom i trånga utrymmen kastade sig in i väggen ett par ggr för att komma undan. Stackarn.

Till 105 cm kortade jag mina stigläder ett hål och galopperade på mer på ute banan och hoppade även några språng där. Och vilken skillnad! Jag fick ett helt annat driv i bakkärran och han gjorde tom 2 rena byten. Tror Magnum tyckte det var skönt att slippa det trånga ridhuset den här gången. Rundan var mycket fräschare än den innan. Hade kraft i kurvorna och fick bjudning på hindren. På hinder nr. 5 som var en oxer låg det en solkatt som Magnum förvånat stirrade till på och stannade av lite i upphoppet och petade ner en frambom. På hinder nr 7 som var en annan oxer red jag på och ville att han skulle gå av lite väl stort så då trampade han om och tog med sig bakbommen. Men jag är nöjd! Nästa start ska han få gå 110, känns absolut som han är redo för det!





Övar vi upp den där frambenstekniken så tror jag det blir riktigt bra sen! :)




Imorgon taggar vi 110 och 120 med Heidi!

Ett gott skratt förlänger livet

Publicerat 2012-03-09 22:24:17 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Tävling imorron!

Publicerat 2012-03-09 20:07:46 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Imorgon åker vi med Magnum till Eskilstuna och hoppar 0.95 m och 1.05 m! Har knoppat honom och fixat grejor nu på kvällen och ska nog sova tidigt. Känner mig riktigt trött och det skulle vara skönt att vakna utvilad imorgon.

Jag hoppas på att Magnum är felfri i 1.05 m klassen för det skulle innebära att han får hoppa omhoppning i 1m klasser! Annars får jag se det hela som ytterligare en erfarenhets runda. Sådana kan man aldrig få för mycket av. Han ska nog få debutera 1.10 m ganska snart. Känns som det börjar bli dags.

På söndag är det Heidis tur att hoppa, 1.10 och 1.20 m blir det för henne.

En blandad dag.

Publicerat 2012-03-07 20:16:40 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har haft en väldigt blandad dag, mitt humör går verkligen upp och ned just nu.

Magnum har det bra på skolan, han står i en utebox med uppvärmd vattenkopp och har en fjording i hagen bredvid sig. Klippte honom idag vilket han tyckte va väldigt läskigt så slutade med att jag fick knyta en jacka om hans huvud så gick det bra sedan. Idag tränade vi dressyr och det gick förvånansvärt mycket bra! Han kändes jätte fin och var loss och stadig. Dock fick vi hela tiden sakta av, göra volter osv eftersom Magnum rör sig mycket större än de andra hästarna i våran grupp, vilket resulterar i att vi hela tiden kommer ikapp dem om vi ska rida på volt, fyrkantspåret osv.

När jag kom hem försökte jag rida Heidi i den här halvstormen. Det blåser som sjutton. Fick inte direkt något vettigt ur ridpasset eftersom hon var så spänd och det gjorde mig frustrerad och irriterad. Mitt i allt kom min lillasyster och sa till mig att hon tyckte jag red fint, och hemsk människa som man är ber man henne att hålla käften och gå där ifrån. Dessutom fyller hon 11 år imorgon. Hemsk jag är...


This is me..

Magnum flyttar

Publicerat 2012-03-05 07:11:26 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Idag flyttar lille Magnum tillfälligt hemifrån. Han ska få bo på skolan i 6 veckor framöver då vi har fördjupning i Hästens Utbildning. Vi ska alltså enbart ha hästkurser i 6 veckor, härligt värre!

Klockan är strax efter 7 på morgonen och jag ska precis ta mig upp ur sängen och börja packa och förbereda Magnum för flytten. På skolan finns det ridhus och bra ridvägar så det kommer bli kanoners. Dock vet jag inte hur Heidi kommer reagera när hon upptäcker det här.. Hon är ju så kär i Magnum.


Min snygga polle <3

Hoppryttare eller Dressyrryttare?

Publicerat 2012-03-04 21:38:30 | i kategori Utrustning
0 kommentarer

Eller varför inte vara både och?

Jag kan erkänna att jag inte tyckte det var speciellt kul med dressyr när jag var yngre, men desto äldre jag blivit desto roligare har det blivit! Det första jag bestämde mig för när Sputnik var 3 år var att jag skulle lära honom att gå i form. 12 år var jag då och nu 6 år senare kan han det mesta... om han vill. Han har alltid haft tendensen att tagga över när jag tävlat dressyr på honom och eftersom jag inte fick speciellt bra poäng så tyckte jag inte det var speciellt kul. Jag har faktiskt tävlat Sputnik i div. 3 allsvenskan i dressyr. Det kanske ni inte visste!

Mitt dressyrintresse sprakade däremot upp när jag fick min snälla Musse! Min första häst som varit bra på dressyr. Har massor med segrar och placeringar upp till LB. Har startat LA:1 ett par gånger men inte hunnit längre än så eftersom jag satsat helhjärtat på hoppning. Men att ha en riktigt välriden häst som man kan göra skänkelvikningar och häftiga skolor med har alltid varit en dröm för mig, även fast det är hoppning jag vill hålla på med.

Och voila! Nu står jag här med en hopphäst som gör fantastiska skänkelvikningar, öppnor, slutor och allt sådant roligt! Då måste jag ju såklart ha lite dressyrutrustning! Red ju med kandar och hela kongkarånget i fredags så nu har jag faktiskt köpt ett eget! Hihi jag är jätte glad! Känns så kul att bara köpa något sådär rent spontant. Nu kan jag vara hoppryttare ena dagen och sedan dressyrryttare andra om jag nu känner för det. Sedan kan jag väll inte tävla på kandar föränn jag går upp i Msv klass (om jag nu någonsin gör det) men ändå! Kul att kunna leka elitdressyrryttare fast jag egentligen är hoppryttare, eller nej, Tävlingsryttare är jag för jag tävlar ju faktiskt i olika dicipliner. 


Mitt kandarträns!

 
Heidi i Helenas kandarträns. (Det är btw den muppens fel att jag bestämde mig för att köpa ett eget för jag tyckte det var så himla häftigt att rida på!)..

Dagens Träning

Publicerat 2012-03-04 19:57:14 | i kategori Träning
0 kommentarer

Tränade Heidi för Linda Heed idag. Träningen var anordnad av TRK för att lagledarna skulle få chansen att se lite vad för ekipagematerial som finns inför kommande lagsäsong. Jag ska ju rida Div. 1 laget är det tänkt och första omgången är i Södertälje den 18/3. (Dagen efter fyller jag 19 år!)

Tillbaka till träningen. Hon var så himla fin i uppvärmningen som bestod av mycket tempoväxlingar och lite sidförande. Hon kan det där som rinnande vatten. Vi fick träna mycket på att rida hinder i följd och komma rätt på hinder, vilket verkligen är vad jag behöver! Linda hade byggt en lång kombination vilket innebar att det fanns bara ett sätt att rida in i den och det var att få ett läge frammåt så att man nådde ut. Vi klarade det riktigt bra! De första sprången blev det lite jag som lyfte henne lite i sprången men sedan när vi kom igång så var hon hur fin som helst! Jätte lätt att rida på distanserna och det funkade jätte bra att lägga henne på hinder, något som jag annars haft problem med. Hon var riktigt tänd och kändes glad och positiv. De här dagarna så älskar jag att rida henne, hon är så häftig!

Nu på kvällen fick jag även förklarat för mig av pappa att jag och Heidi, ioch med våran felfria grundomgång i 120 förra helgen, är kvalade 130! Vi har en till felfri grundomgång från förra året ochh pappa läste högt ur TR för mig och det är tydligen vad som krävs för att få starta 130. Känns hon såhär fin som hon gör just nu så blir det debut innan sommaren!

Vi hästmänniskor

Publicerat 2012-03-03 13:20:30 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Jag läser på fler och fler bloggar diskussioner som handlar om hur synd är är om elit hästar, hur synd det är om hästar i fångenskap överhuvudtaget och djurplågeri hit och dit. Det verkar inte finnas någon tydligt gräns mellan bra hästhållning och djurplågeri längre.

De starkaste argumenten till varför det är synd om hästarna är för att de rids med skarpa bett, knappt få vara i hage, inte får gå med andra hästar. Och sedan detta ständiga tjat om B-ponny ryttare som sliter och drar i sina hästar och deras föräldrar som bara bryr sig om att vinna. Ingen rider perfekt och speciellt inte vid 10-13 års ålder. En människas hjärna är inte tillräckligt utvecklad vid den åldern som den är när man är ca. 40 och hoppar världscupen. Så varför jämföra dem unga tjejerna och killarna med äldre? Det går inte. Och att de får dyra ponnyer är väll inte ett dugg konstigt? Det är bra! Du kan inte komma till SM om du inte har en ponny som har kapacitet för att komma dit, och föräldrarna vill bara att deras barn ska lyckas och genomföra det hela och få starkare självförtroende inför framtiden. Och vem ska annars köpa de dyra ponnyerna? Dyra ponnyer på marknaden och större efterfrågan höjer priserna, dvs uppfödarna kan tjäna en penga på sitt arbete och ryttare som lagt ner hårt arbete på sin häst kan få mer betalt för dem om det finns dyra hästar på marknaden som den kan jämföras med.

Vilka är vi att ifrågasätta elitryttarna? De som lyckats? När vi själva inte heller har en fullt utvecklad hjärna vid våran ålder och kanske hoppar LB-LA som jag gör idag på storhäst. De har kommit till toppen av en anledning och vi är inte där än av en anledning. Vi är inte redo för det, än. Att prata nedlåtande om en  högre än sin egen nivå tycker inte jag är okej. Vi som aldrig varit där vet inte hur det känns. Vi har ingen aning om hur det är att träna på sådanna höjder och förbereda sig inför 160 start eller Grand Prix start i dressyr så varför ska vi yttra oss om det? Enligt mig handlar det enbart om avundsjuka för vem skulle inte vilja byta plats med en elitryttare? Alla strävar väll efter att bli så bra som möjligt även om vi har olika metoder och åsikter om hur vi ska komma dit. Samtidigt ska ridning vara kul! Och hur kul är det om man inte får följa sitt eget sätt, prova olika saker och lära sig av det på vägen? Det finns inget korrekt sätt att rida på. Det finns det som funkar och det som funkar mindre, men ingen vettig och normal människa strävar efter att med avsikt göra illa sin häst

Att det är synd om hästar som inte får gå i hage tycker jag också är ett argument som inte håller i längden. En häst är ingen människa, den kan inte känna exakt som vi även om de är fantastiska på många andra sätt och vis! Den vet inte om att det finns något bättre än det den fått lära sig och är van vid. Att plötsligt släppa ut en ovan häst kan medföra mycket stora risker. Hästen kan skada sig otroligt eftersom den inte vet hur den ska bete sig och kan då medföra att den blir stående på box i mycket långa perioder. Jag personligen är för mycket utevistelse, men jag kan acceptera att det finns andra metoder som ersätter utevistelse i form av ex. skrittmaskin, skrittband, mycket motion osv. Ingen låter sin häst stå inne mycket av ren illvilja. Att vara rädd om sin häst och försöka skydda den tycker jag är så långt ifrån djurplågeri som möjligt. Att strunta fullständigt i sin häst och inte bry sig om den mår dåligt är djurplågeri. Om elithästarna skulle må dåligt skulle de inte prestera som de gör.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst och vill gärna diskutera vad andra har för åsikter men jag tänkte avrunda här. Våra hästar mår igenomsnittligt bättre än någonsin. 

Vi hästmänniskor måste hålla ihop i den mediauppmärksamheten som ridsporten fått i Sverige iochmed Roffes jerringpris, vi knäppte resten av sportsverige på näsan och därför är det nu vi måste hålla ihop och kämpa för att ridsporten ska bli en likvärdig sport med fotboll och ishockey. Vår sport är redan unik eftersom alla går gemensamt under namnet "ryttare" vare sig vi är man eller kvinna. Vi måste stå enade inför den grupp som anser att vi är mindre värda även fast vi är en av de största sporterna i världen! Vi måste hålla ihop och inte starta ständiga inbördeskrig mot varandra bara för att vi har olika åsikter, sätt och metoder. Man kan alltid lära sig något nytt!

 
 
Vare sig vi rider dressyr, hoppning, fälttävlan eller helt enkelt bara rider för att det är kul, vi är alla lika.

Om jag någongång skulle sluta med hoppning...

Publicerat 2012-03-02 23:17:26 | i kategori Vardag
0 kommentarer

... så är dressyr min reservplan!

Fick låna min klasskompis Helenas kandar idag på Heidi! Första gången med kandar för oss båda och det kändes riktigt spännande. Fick verkligen tänka på att vara snäll i handen. Heidi tyckte det var riktigt jobbigt stundvis då hon verkligen fick samla sig när jag fick tag i henne. Blev dock lite för snäll i handen stundvis och då blir hon lite låg i formen, men för att vara första gången tyckte jag det var riktigt kul!

Skulle jag sluta med hoppning någongång så skulle jag gärna tävla dressyr. Tävlade mycket dressyr med ponnyerna eftersom jag red en hel del fälttävlan. Just därför kallar jag mig inte för hoppryttare utan för Tävlingsryttare då jag gillar att variera mig mycket! Jag har bestämt att jag ska tävla dressyr med dem båda stora någon gång. Måste kvala till Msv med Heidi så¨jag får rida på kandar bara! Det var en helt annan grej än att rida med tränsbett!







Foto: Sanna Svensson http://zannahz.devote.se/

Visst skulle hon passa som dressyrhäst? :)

Misslyckad kväll

Publicerat 2012-03-02 03:05:51 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Tyvärr blev inte utgången så rolig som jag hoppats på, så är det ibland. Det var segt på Coctails och inte så mycket folk. Dessutom fick jag lära mig hur man kan bryta ned en hel feststämmning på bara några minuter, enda ingrediensen är en riktigt bitter och oresonlig tjej så är allt förstört. suck...

Klockan är 3 på morgonen och det känns väldigt ovärt att jag slösade bort min dyrbara tid på det här sättet. Från och med nu ska jag sluta engagera mig i folk som inte ens kan sänka sig till den nivån när man kan säga "tack" när man ställer upp. Riktigt ruttet. Usch är bara så irriterad just nu.

Vi hörs imorgon istället. Då är jag förhoppningsvis lite gladare.
God Natt!

We like to sleep all day and party all night!

Publicerat 2012-03-01 19:46:23 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Ikväll är det alltså studentfest på Coctails´n Dreams här i Nyköping! Ska dit med mina underbara Öknavänner och är superladdad! Känns dock väldigt konstigt att jag ska springa rynt i ridstövlar hela kvällen... Men är det temafest så är det!

Var i stallet ock fixade förut och min klasskompis Sanna testade lite löslongering med Magnum. Det gick bra vad jag kunde se, är inte så jätte insatt i NH och sådant men det är alltid kul att lära sig något nytt!


Ja, varför inte gå tävlingsklädd på krogen liksom! ;)