Idag hade jag verkligen Änglavakt!

Publicerat 2011-12-30 23:32:45 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Imorse när jag åkte till jobbet så hände en väldigt läskig grej. När jag kom ut på en raksträcka efter en liten nedförsbacke så släppte underlaget och jag fick sladd, i ren panik tröck ag allt vad jag hade på bromsen vilket inte hjälpte ett dugg och bilen for i hög fart med högersidan först in i vägräcket. Tur att räcket var där för på andra sidan ligger en översvämmad å och däri hade jag inte velat hamna!

Jag blev jätte chockad och rädd men klarade mig utan en enda skråma. Min pansarvagn till bil fick ena blinkersen krossad, tappade en list, kofångaren hoppade ur fästet och högra bakfälgen blev vikt. men INGA plåtskador och inget blev intryckt! Min fantastiska Volvo 740 alltså!

Det tog större delen av förmiddagen för mig att bli mig själv igen, blev så skärrad av att tappa kontrollen. Något som dock var väldigt komiskt idag var att min Kusin också fick problem ute på vägen strax efter mig och voltade med sin vita 740i, en precis lika dan som jag har! Jag och min bil klarade oss dock bätte, kusinens bil rullar nog inte på ett bra tag... Han ska då alltid vara värst och fick åka ambulans och vara med på radion osv.. Men är glad att vi båda klarade oss levande. :)

 
Min kusins Volvo efter att han rullat 3 varv på en åker idag.


Min pärla i sommras när den var som finast! <3

Jobbat som ett djur

Publicerat 2011-12-28 22:16:38 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Förlåt för att jag uppdaterat så dåligt de senaste dagarna men har varken haft tid eller intenet här.

Iallafall så rullar livet på och jag har tränat och jobbat massor! Får så himla mycket bra hjälp när jag är på Lövsund.

Heidis sadel måste värmas om, den nyper henne i vänsterbogen väldigt rejält vilket kan ha betydelse till varför jag haft så svårt att lägga henne rätt på hinder sista tiden, varför hon ibland skjuter rygg i skritten och varför jag haft svårt att börja henne till vänster, och varför hon har haft svårt för att länga sig. Inte så konstigt när sadeln låser henne. Men nu vet vi det och den 5.e Januari kommer sadelutprovaren och så får vi se om sadeln går att värma om. Annars får jag sälja den och köpa en ny.

Efter nyår så kommer ev. Heidi att flytta hem och Magnum flyttar till lövsund så är förhoppningsvis lilla gubben någorlunda igång till våren om han får en riktig rivstart nu!

Jul har det vart nu också! Min favorit julklapp var mina gröna gummistövlar jag fick! Välbehövligt!!

Emot de nya "logg-reglerna"

Publicerat 2011-12-24 11:51:12 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Det är säkert fler än jag som inte uppskattar de nya reglerna ang loggor på tävlingsplatsen. Jag kan hålla med om att märkeshysterin i Sverige bara blivigt värre med åren men att sätta in de här nya reglerna så direkt av ridsportförbundet tycker jag är riktigt illa. Jag tycker att de kunde ha dragit ner på reglerna för logg-storleken succesivt så att det minskar lite i taget istället för att strikt bestämma att 1x3 cm är det enda tillåtna.

Jag skickade ett mail till ridsportförbundet och frågande en del eftersom att det ändå är regler som de bestämt så är man tvungen att anpassa sig efter det.

Sputnik <3

Publicerat 2011-12-21 22:19:28 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Att gå vidare innebär inte att glömma.. <3










Jag glömmer aldrig jag är så otroligt glad för att vi fick den här tiden tillsammans, jag minns det med glädje och jag är evigt tacksam för allt du gett mig. Nu går vi skilda vägar på tävlingsbanan men jag har iallafall turen att få ha dig kvar hemma, även om det är jobbigt just nu så vet jag att allt kommer att bli toppen i framtiden.

Jag älskar dig Sputnik <3


Kunskap är nyckeln till framgång

Publicerat 2011-12-21 21:53:38 | i kategori Träning
2 kommentarer

Jag har nu vart på Lövsund i 4 dagar och jag har redan lärt mig en hel del nytt. Jag passar på att suga i mig kunskap medans jag är där bland människor med erfarenhet, kunskap och ett intresse av att dela med sig av allt detta!

Igår longerade jag två hästar; Kotten och Heidi. Jannica låter mig prova på olika typer av hästar vilket är jätte nyttigt! När jag väl ska göra hästskötar examen så vet jag inte vilken häst jag kommer ha och då är det ju superbra att man har provat det mesta när det väl gäller. Att longera på "hästskötar"-vis är en aning jobbigt eftersom man blir bedömd och SKA göra på ett visst sätt. Det är mycket att tänka på och hålla reda på nu i början. Mitt stora problem är linan som av någon anledning alltid vill trassla ihop sig! Men övning ger färdighet!

Det var riktigt kul att få se Heidi från marken med inspänningar, satan i gatan vad snygg hon är! Det var intressant också att se hur hon bar sig och Jannica instruerade mig att studera henne och försöka få med mig tankar från longeringen som jag kunde ha till nytta sedan i ridningen. Jag upptäckte tydligt vilket som var hennes svåra varv och även hur hon arbetade i olika tempon. Åhh det var så roligt! Jag älskar att lära mig nya saker!

Idag när jag red henne gick det kanon! Nu när jag har tillgång till ridhus och speglar så försöker jag se och träna på min sits och inverkan. Jag har den dåliga ovanan att vinkla ner mina händer, jättefult och jag avskyr det när jag väl tänker på det. En annan sak är att jag ofta hamnar i framvikt speciellt när jag rider lätt i traven och att jag iockmed det hamnar för långt bak i sadeln. Såfort jag ändrade på det så släppte Heidi till och blev hur fin som helst! Det är inte hos henne felen sitter eftersom hon är så välutbildad utan det är jag som måste få mer ordning och styrka i min kropp. Första steget i att förbättra något är att upptäcka vad man kan förändra så att det blir bättre, andra steget är att faktiskt ta tag i problemet även om det kan vara jobbigt.

Jag funderar på om jag ska försöka linda fast mina handleder på något sätt så att jag inte kan vinkla nedåt.
Är det någon annan som haft problem med detta och som isåfall har något förslag på hur man kan träna bort det?

 
I framvikt och med händerna nedvinklade. Ska jobbas stenhårt på att få bort nu i vinter!

Som en ny människa

Publicerat 2011-12-19 21:46:21 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Hur många har inte hört uttrycket "man blir som en ny människa efter en riktigt varm och skön dusch."? Exakt så känner jag mig nu, som en ny människa! Tog en sådan där härlig skollhet dusch så att det nästan gör ont i hela kroppen nu efteråt.

Det lät bättre i mitt huvud än att läsa det som jag skrev ovanför, men iallafall! Ännu en dag är till ända och jag är riktigt mosig och trött nu känner jag, viket måste betyda att jag jobbat på ordentligt! Heidi står så fint i sin box i stallet där borta nu och det var så sönt att kunna rida inomhus!!

Känner mig alldeles luddig i bollen nu så ska nog ta en tripp till drömmarnas värld snart.. ZZZZzzzzz.

:)

 

Jullovets första arbetsdag!

Publicerat 2011-12-18 23:38:54 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Har haft en riktig toppendag på Lövsund idag! Jag trivs så grymt bra där, alla är snälla och roliga! Det finns så många fina hästar där och det känns verkligen som att man gör nytta när man jobbar där.

Idag tog sig Jannica tid att hålla en liten Longerings-lektion till mig eftersom det bla. var ett problem jag hade på mini-hästskötar examen. Jag lärde mig så otroligt mycket nytt som de i skolan aldrig någonsin nämnt för mig. Fattar inte att de lät mig göra mini-examen när jag började kursen efter alla andra och inte har fått vara med och öva på de saker som resten av klassen gjort. Ialla fall så förklarade Jannica och visade och jag fattade direkt och när jag sedan provade så gick det mycket bättre! Jag är trots mina många år tillsammans med hästar väldigt ny med att longera med inspänningar och det är en liten annan grej med att tänka på i vilken ordning man ska göra saker osv. När det gäller hästskötarexamen så finns det alltid en mening i hur och varför man gör olika saker och idag föll många detaljer angående longeringen på plats, tack vare snälla och duktiga Jannica som tog sig tid att förklara och visa!

Jag lär mig nästan alltid nya saker när jag är på Lövsund och jag känner mig trygg där. Fick jätte mycket hjälp redan i sommras när jag hade Magnum där.

Imorgon flyttar Heidi dit så nu på kvällen har jag packat alla hennes och mina saker. Jag har verkligen längtat efter att få flytta henne dit! Det ska tränas som bara den under de veckorna jag får ha henne där. Nu kan jullovet börja! :D

 
Me & Heidi @ Lövsund! :)

Pokernight!

Publicerat 2011-12-17 20:54:45 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Ppppokerface... Sitter hemma hos pojkvännen som vanligt tillsammans med Leo och Ellen och de har precis lärt mig att spela poker! Det är ju jättekul! De är ute och röker just nu men eftersom jag är duktig (och tobaksallergisk) så passar jag på att skriva här istället. :) 

På Måndag så flyttar Heidi till Lövsund och blir kvar där hela jullovet medans jag jobbar. Underbart att få tillgång till ridhus! när jag får bättre träningsmöjligheter så blir det roligare att uppdatera om det också. Den 26-27 dec så har Jane kurs och den ska vi förhoppningsvis vara med på! Jag börjar jobba imorgon så imorgon kväll ska vi packa alla hennes saker och sedan skjutsar mamma dit henne på måndag morgon! :) Har verkligen sett fram emot det!

Det var i sommras när jag sommarjobbade som jag fick möjlighet att prova Heidi och på den vägen är det. Alla där är så snälla och hejar och tror alltid på mig och hästarna vilket gör allting ännu roligare!



Andra gången jag satt på min fina häst! På Lövsunds ridbana!:)

Filmer på hästarna

Publicerat 2011-12-17 19:18:34 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Tänkte bjuda på en film var på mina stora hästar. Heidi har jag som sagt inte haft så länge så har inte så många bra filmer på henne, dessutom är jag inte nöjd än med hur jag rider henne utan har en hel del som jag fortfarande behöver öva på, men så får ni en lite bättre insyn i hur de ser ut och är osv. Det är lättare med film än med bild tycker iallafall jag. :)






Det blir kul att jämföra om några månader med hur hästarna är då! Och förhoppningsvis har jag blivit av med min fula ovana att plocka dem i munnen såfort vi inte ligger helt hundra...

Städar medans snön trillar ner utanför

Publicerat 2011-12-17 12:56:02 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Just nu så snöar det faktiskt i den lilla byn Bergshammar som jag bor i. Jag och pojkvännen städar för fullt i hans lägenhet och det blir faktiskt jättefint! Ni visste nog inte det men i 3 år sommarjobbade jag som städerska hos ISS. Jag var på Försäkringskassan och städade några veckor varje sommar och stormtrivdes! Det var ett av de skönaste sommarjobben jag haft...

Om en stund ska jag iallafall bege mig ut till stallet. Snön smälter nästan direkt när den når marken så jag tror inte att broddar kommer bli nödvändigt idag heller. Ska rida båda pållarna idag efter att de vilat hela veckan eftersom jag har haft läxor upp över öronen! Har fortfarande en del skolarbeten kvar men det hinner jag ta tag i under dessa veckor då jag har lov.

Ska någon göra något speciellt på jullovet? Åka utomlands ex? :)


Magnum förra jullovet.

Hästkrafter i en mer koncentrerad form

Publicerat 2011-12-16 22:43:29 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Idag så var jag och besiktade min älskade bil! Kör en underbar (och lite trimmad) Volvo 740 -88! Fick bilen i födelsedagspresent av mamma när jag fyllde 16 och har haft den sedan dess. Min Pärla! Var tvungen att ställa av den för ett par månader sedan eftersom jag inte hade råd att åka med den, men nu är den igång eftersom jag måste ha en bil att ta mig fram och tillbaka till Lövsund som jag ska jobba på under jullovet.

Den behövde inte komma tillbaka på ombesiktning förän samma tid nästa år! Fina fina underbara älsklingsbilen! Precis som min mamma så är jag väldigt svag för äldre Volvos.


Pärlan i sommras! <3

I feel like shit, but at least I feel something

Publicerat 2011-12-15 18:15:29 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Terminens sista skoldag är nu till ända och jag har fått ytterligare en massa plugg avklarat!

Ikväll ska vi ha städkväll i lägenheten men innan jag börjar hjälpa till ska jag till stallet en vända.

Ligger just nu och latar mig en stund och lyssnar på mitt favvoband IN FLAMES! Their songs are like drugs to me!Ska snart börja köra igång med allt serriöst.

Btw så brukar folk bli väldigt förvånade när de får höra vilken musik jag lyssnar på och jag får ofta höra att "Jag inte ser ut som en sådan" osv... METAL IN MY HEART!





Vad tycker ni? Ser jag för snäll ut för den sortens musik? ;)

Julmiddag i skolan

Publicerat 2011-12-14 22:52:36 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Är precis hemma från den årliga julmiddagen i skolan! Jag älskar julmat! Dock känner jag mig uppblåst som en ballong nu efteråt men oj vad gott det smakade!

Idag kunde jag glatt pricka av ytterligare 2 punkter på min plugglista, skönt! Det blir mer och bättre update i helgen när jag inte kommer hem och ska plugga hela dagarna.

Jullov på fredag!

Men fortfarande ingen skymt av snö?

Är det några fler än jag som tycker att en vinter utan snö och is skulle vara trevligt? :)

Vilovecka

Publicerat 2011-12-13 17:46:30 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Beslutade nyss att hästarna får vilovecka denna sista vecka som jag har kvar i skolan. Jag kommer omöjligt att hinna med allt plugg annars, om jag nu hinner med det över huvud taget... Ska hämsta lillasyster Zamantha från deras luciafirande snart och innan dess ska jag ta och göra en foderstat så har jag en liten punkt på listan avklarad!

Är det fler än jag som nästan får jobba ihjäl sig för att hinna med nu innan jullovet?


Snart Jul!

Pluggar som en galning

Publicerat 2011-12-12 21:29:38 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Åkte till stallet förut och tänkte fixa stallet lite fort men någon underbar människa hade hunnit före mig, så nu sitter jag här och har precis skrivit klart en Etologirapport.

Har en miljon saker som ska vara klara i skolan den här veckan! Undrar hur jag ska hinna med allt.. Hästarna får iallafall en riktigt lugn vecka. Ska gräva ner mig i lite mer plugg nu, har prov imorgon också, Jippie...

Rik & Bortskämd?

Publicerat 2011-12-11 20:16:31 | i kategori Vardag
3 kommentarer

SSkulle vilja diskutera lite kring den här "myten" om att alla ryttare som tävlar högt rider på dyra och färdigutbildade hästar och ponnyer. Det är lika skrattretande varje gång som detta tas upp av någon som tänker i total svartsjuka.

För det första, någon måste ju köpa de fina färdigutbildade hästarna. Varför skulle man annars bemöda sig att utbilda den så högt som möjligt och tävla dyra tävlingar och meeting om man inte får något tillbaka när man känner att man vill gå vidare med en annan häst?

Och för det andra, långt ifrån alla ryttare har råd att köpa de dyra hästarna och väljer därför att gå den långa vägen att utbilda sin häst själv till de nivåer man vill, men sedan när man av någon anledning bestämmer sig för att sälja hästen då vill man ju såklart ha så mycket pengar för den som möjligt och då måste någon med stor plånbok köpa den.

Men folk som inte är insatta i marknaden tänker oftast inte på hur mycket jobb som ligger bakom en riktigt fin tävlingshäst. Oftast är det år av utbildning och tävling som kostar multum och de som tränar vill ju såklart ha så mycket som möjligt tillbaka för allt jobb de lagt ner. Oftast täcker inte försäljningssumman på hästen de kostnader som man faktiskt har lagt ner.

Jag själv som exempel har fått höra senast idag att vilken tur jag haft som fått en så duktig ponny som Sputnik, och vilka snälla föräldrar jag haft som köpte en sådan dyr ponny åt mig... Sanningen är ju dock en annan. Mamma köpte Sputnik som fölunge, 1 månad var han när han flyttade tillsammans med sin mamma hem till oss. Jag red in honom och för några år sedan var SM en ouppnåelig dröm jag hade som 2009 blev verklighet. Det har inte vart en dans på rosor bara för att ponnyn innehöll en enorm kapacitet. Det har vart ett flerårigt jobb för oss båda. Vi har lärt oss och utvecklats tillsammans på vägen upp mot SM. 8 år tog det.

Många gnäller ju också på det här att små ungar får dyra fina ponnyer som gör allt åt dem, ibland stämmer det ibland inte. Vem ska köpa de fina ponnyerna om inte de unga ryttarna? Alla rider faktiskt inte som idioter bara för att de rider på B-ponny.

Sammanfattningsvis;
Det finns två sätt att tänka när man köper häst:
* Antingen köper man en dyrare färdigutbildad häst/ponny för att snabbare komma upp i de högre klasserna,
 eller
* Så köper man en billigare mer outbildad ponny/häst och ägnar några år åt att utbilda den innan kan kan tävla de högre klasserna.

Jag tycker inte att det är ett dugg fel med att köpa en dyrare häst eller ponny. Att köpa en dyr häst gynnar de som lagt ner tid och pengar åt att träna och tävla den.

Hoppas ni förstod mitt budskap någorlunda, det blev kanske aningens luddigt.


Sputnik, 10 år efter att han flyttat hem till oss.


Heidi är min första utbildade häst, som vi köpte dyrare för att jag skulle kunna forsätta på den nivå som jag slutade på när jag slutade rida Sputnik.

Dagens Höjdhoppning

Publicerat 2011-12-11 19:41:31 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Hoppade alltså höjdhoppning med Heidi idag på NRSs luciashow. Hon bjöd inte riktigt framåt idag men så är det ibland. Dessutom är lilla damen högbrunstig vill jag lova! Fick 2 rivningar på 140 cm men annars gick det bra. Det var jättekul! Älskar att showa och bjuda på mig själv när jag sitter till häst, annars är jag en riktig blygis. ;)

Stylade Heidi med glittriga knoppar och glitter i svansen och på stigbyglarna/pannbandet/martingalen. Lägger upp bilder imorgon eftersom jag är hos pojkvännen nu och kameran är hemma!


Snygg-Heidi!

En öm och mörbultad skinka

Publicerat 2011-12-10 22:26:10 | i kategori Träning
0 kommentarer

Idag är en historisk dag! Ramlade nämligen av Heidi för allra första gången. På repetionen inför höjdhoppningen idag blev hon så lycklig efter att att ha hoppat ett räcke på 140 cm så hon gjorde några seriebockar direkt i landningen, och jag som inte orkar sitta emot riktigt flög som en vante efter några bocksprång. Men det var kul att se henne så lycklig! Direkt när jag ramlat av så lugnade hon sig och kom fram till mig. Blicken var full av bus! "Kom igen nu matte, nu kör vi en omgång till!"- blicken ni vet? Dessutom var hon riktigt snygg att se på från marken. ;)

Har duschat henne nu på kvällen och min skinka som tog landningen blir bara stelare och stelare haha! Vi ska repetera en sväng på förmiddagen imorgon igen så förhoppningsvis är hon lite lugnare till själva showen.


Guldhästen! Är så glad att jag har henne! <3

Hästbandet

Publicerat 2011-12-09 23:09:00 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Alla känner väll till Rosa Bandet som säljs för att stödja bröstcancer. Nu finns även ett Hästband och säljs av Svenska Hästars Värn, Bandet kostar 20 :- och går oavkortat till hjälp för vanvårdade hästar runt om i landet. Tycker det verkar vara en riktigt bra grejj ju! Ska försöka ta reda på vart de säljs någonstans..


"Hästbandet"

Tur att det finns människor man kan lita på

Publicerat 2011-12-09 22:44:50 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Min mamma och lilla duktiga Bella hjälptes åt att fixa mina hästar idag, så grymt snällt! Behövde inte ens be om det utan de bara gjorde det när de hörde att jag mådde dåligt. Åkte ut en sväng nu på kvällen och klippte hela Heidi så hon är fin i helgen. Lär ju må ännu sämre efter helgen eftersom jag inte kommer ta det så lugnt, men jag skulle aldrig stå över något roligt i hästväg för att jag är sjuk. Enda gången jag gjort det så hade jag influensa och kom inte upp ur sängen så då hade jag inte så mycket val, men så länge jag kan stå på benen så är jag fit for figth. ;)


Fina Heidi <3

Sjuukling

Publicerat 2011-12-09 11:37:31 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Min snälla Calle fick komma och hämta mig från skolan förut, håller på att få öroninflammation tror jag.. Fick iallafall en chokladbit eftersom min fina kille tyckte synd om mig, KÄRLEK på det. Nu har vi precis slängt i oss lite tacorester från igår och Calle spelar TV-spel och jag tittar på.

När jag vilat upp mig lite så ska jag till underbara stallet såklart! Heidi ska klippas och sedan ska jag rida både henne och Magnum som fick på sig sin sko igår! Toppen! Får se om jag kan rida någon dressyr idag ifall banan inte blivit en skridskobana, annars blir det uteritt.

Känslan av att misslyckas..

Publicerat 2011-12-08 17:35:35 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Idag fick jag mig en riktig självförtroende törn. Vi har haft hästprov hela dagen i skolan. Praktiska teoriprov, skriftligt prov, knoppa & linda benen- Prov osv osv... Och jag fick IG i Ridning, Longering & Hästens anatomi... Har aldrig någonsin skrivit IG på ett prov och så blir det helt plötsligt 3 stycken på samma dag! Det blev bara för mycket!

Jag tycker redan att det är jobbigt att läsa en hästkurs i skolan och det här gjorde inte precis saken bättre... Jag vet att jag är riktigt skicklig som ryttare så varför i helvete ger läraren mig IG för!? Tårarna har sprutat åt alla håll och kanter under dagens lopp och det har mest kännts som att lärarna satt dit oss för det vi varit osäkra på "bara för att"... Vi ska ha en sådan här dag till och jag undrar om de gav oss såhär dåliga betyg med flit bara för att vi ska få känna oss bättre nästa gång? Jag har ingen aning! Är grymt ledsen och besviken iallafall... Nu ska jag till stallet och öva på att rida som jag tydligen är skitdålig på enligt mina lärare...

 
Typ såhär känner jag just nu jaoo...
Skolan är ju för fan inte kloka...

Ibland kan man unna sig att vara vanlig människa

Publicerat 2011-12-07 23:16:07 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Vi som håller på med hästar har sällan tid att göra "vanliga" saker som för andra är självklart, kunna ligga vid TVn en hel kväll, gå på stan med en vän, festa osv... Men jag anser iallafall att man som hästmänniska uppskattar dessa små tillfällen extra mycket!

Jag har hunnit med att både festa och gå på stan på bara två dagar nu! Igår var det julfest vilket gjorde att idag mådde man som man förtjänade när man inte är van att festa lika mycket som alla andra, och idag gick jag på stan och hann till och med fika med en av mina kära vänner som har full förståelse till att jag nästan aldrig har tid att ses. Tack för en toppendag Linnèa!

Kvällen spenderades dock i stallet. Mitt underbara stall, jag ÄLSKAR att vara där och bara sitta och fundera på hur lyckligt lottad jag egentligen är. Jag lever andra tjejers dröm! Jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara en "vanlig" människa, jag skulle bli alldeles för rastlös...

Åh vad jag älskar er mina fina hästar! <3






Heidi, Magnum, Sputnik & Musse <3

Höjdhoppning!

Publicerat 2011-12-07 10:36:10 | i kategori Vardag
3 kommentarer

I början av veckan fick jag en förfrågan om att vara med på en höjdhoppning hos Nyköpings RS på deras luciashow!

Jag har hoppat höjdhoppning en gång tidigare med Sputnik och det var jättekul!

Så vill ni se mig och Heidi hoppa högt så är det Bullersta kl. 15 på Söndag som gäller! :)


Hur högt tror ni vi kommer klara? ;)

Funkar det?

Publicerat 2011-12-05 22:52:59 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Bloggen strular, funkar det nu??

Etologi - Läran om Djurens Beteende

Publicerat 2011-12-05 19:02:58 | i kategori Vardag
1 kommentarer

På Måndagar börjar vi inte föränn kl. 12.30 i skolan har har Etologi hela eftermiddagen. Etologi kursen är nog en av de bästa kurserna jag valt! Det är så himla intressant! Våran grupp består bara av 5 elever också vilket betyder att vi hinner disskutera, jämföra och dela med oss av egna erfarenheter eftersom vi alla håller på med djur på något sätt.

Vi har både fått plugga teoretiskt och praktiskt i den här kursen. Vi har bla. klickertränat en Mini-Shettis, en hund och ett varmblod med sadeltvång. Det mest fantastiska var att det faktiskt fungerar att träna bort sadeltvång med hjälp av klicker! Vet dock inte hur mycket jag får avslöja..

Idag hade vi general repetition av slutprovet nästa vecka. Visste ni att tex. krubbitning är en Steriotypi och inte en ovana? Steriotypi är ett stressbeteende som djuren endast utvecklar i fångenskap och som består av en rörelse som upprepas gång på gång. Vävning är också en typ av steriotypi hos häst. Steriotypier utvecklas när ett djur utsätts för alltför mycket stress i fångenskap, steriotypi förekommer alltså aldrig i det vilda.

Rekomenderar starkt alla djurintresserade att välja den här kursen på Gymnasiet ni som kan! Grymt intressant kurs!


Krubbitning är bla. ett tecken på stress och INTE en ovana!

En stor FET Hiss...

Publicerat 2011-12-04 23:12:17 | i kategori Vardag
0 kommentarer

... Vill jag ge till alla ridande och hjälpsamma pojkvänner till oss hästtjejer!

Det är inte alla killar som förstår varför man vill ägna flera timmar om dagen åt att mocka skit, sopa, tvätta, smörja och ta hand om sin skitiga häst!

Både jag och min syster har haft en väldig tur då båda våra pojkvänner har lärt sig för länge sedan att det hjälper inte att gnälla över att saker tar tid i stallet, vill man få någonting gjort är det bättre att greppa en skottkärra och en grep och mocka boxen själv. Personligen så tycker jag att det är jätte skönt att min kille kan hålla mig sällskap i stallet och hjälpa till när det behövs!

Min syster och hennes pojkvän har vart ihop i snart 1 år och 8 månader. När de träffades var Andreas ganska rädd för hästar och sysslade med cykling, men med tiden vande han sig. Denna dåvarande 15 åriga killen fastnade till och med lite för hästarna och bad om att få lära sig rida.

Nu 1 år och knappt 8 månader senare är Andreas en riktig hästkarl som i sommras startade sin första tävling, en 40 cm Pay`n Jump på Musse. Ni skulle bara veta hur mycket han tränade de två veckorna innan tävlingen! Väl inne på banan hoppade han hela banan i galopp och gjorde bara en ynka pytte volt när det gick lite för fort. Serriöst, hur cool är inte den här killen!?

Min egen kille har ridit på ridskola när han var yngre och rider inte så mycket idag, han är mest med i stallet och hjälper till att sköta om hästarna och mockar tom noggrannare än vad jag gör själv.

Tänk vad skönt det är att kunna ringa sin pojkvän och be honom att ta in hästen när man är lite försenad!

EN STOR FET HISS TILL ALLA HÄSTTJEJS POJKVÄNNER!


Sputnik, Andreas & Zabine.


Jag, Musse & Calle.


Andreas & Musse, Calle & Melody! :)

De här killarna är verkligen helt fantastiska!
Jag och Syrran är riktiga lyckostar! ;)

Where´s your crown King Nothing!?

Publicerat 2011-12-04 21:42:25 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Sitter just nu i pojkvännens lägenhet tillsammans med en av hans kompisar och hans tjej, vi har handlat massa godis och sitter just nu och spelar Guitar Hero Metallica, KÄRLEK!

Har jobbat idag igen hos Jannica, red en av hennes hästar som är närmare 1.80 i manken! Det är en jätte rolig 5 åring som kort och gott kallas "Stora Grå" eftersom hon är just stor och grå! ;) Heidi kändes som en riktig plutt när jag kom hem och red henne. Fick sällskap av Zabine på Sputnik och hennes pojkvän Andreas på Musse.

Heidi var lite spänd idag men tror det berodde på att det blåste idag igen. Fick inte riktigt igång henne i traven idag men galoppen var stundtals väldigt avslappnad, samlad och fin. Trivs så himla bra på hennes rygg! :)
Red inte Magnum idag, vill helst inte sitta på honom förän han fått på sig sin sko, han blir ju så himla öm när han tappar skor.

Imorgon är det dags för skola igen... orkar verkligen inte med den just nu, längtar hela dagarna på att få komma hem och rida och när jag väl kommer hem så är jag så jäkla trött... Men det är bara att stp ut. Studenten om 7 månader!


"Halte Per"

uppfrächning!

Publicerat 2011-12-04 16:12:39 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Visst blev bloggen fin nu efter att Emilia fixat till den? Själv är jag jätte nöjd! Jag är som sagt värdelös på webbdesign så det är tur att andra är duktiga på det! :) Mycket roligare att blogga när man har en fin blogg!

Uppdateringen har varit låg i helgen pga att jag har jobbat hos Jannica på Lövsund och hjälp pojkvännen att flytta till sin nya lägenhet. Datorn är där men har saknat internet. ZABINE HÄLSAR!! Hon vrålade det nyss när hon ruschade förbi mig och sprang in i köket, knassyster! Vi hörs senare ikväll när jag sitter vid min egna dator! :D

Varsågod Zandra!

Publicerat 2011-12-03 17:50:41 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Nu är det så att jag Emilia Svedlind har suttit och trixat med Zandras nya design på bloggen. Hon hade önskemål om att det skulle vara mycket gult och blått och det blev det tycker jag! Vad tycker ni om själva designen?

Hoppas du blev nöjd Zandra!
/ Emilia Svedlind (http://ryttareeochponnie.blogg.se)

När latmasken tar över...

Publicerat 2011-12-02 20:20:45 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Idag hade jag bara noll motivation till att rida, har skjutsat min syster till sin pojkvän och lite annat istället... Jag tycker att det är bättre att man går ut och känner sig peppad med en plan inför varje ridtur annars är det inte kul, enligt mig. Så idag ska jag förbarma mig över mitt skitiga och ostädade rum istället OCH tvinga mig själv att köra ett pass på mammas Cross-trainer.. jag råkade äta en munk förut, och lite skumtomtar imorse... och lite choklad igår... Meeen iallafall! Kommer nästan i mina Domino-ridbrallor nu! (efter att ha tänkt lite mer på vad jag äter i 5 dagar, man måste ju börja nånstans!) :) Kingslandbrallorna får ligga på hyllan ett tag till för är rädd för att spräcka dem det första jag gör..

<----- Det är sånna som er som gör mitt liv svårare!!! :(

Top Ten Finalen!

Publicerat 2011-12-02 13:54:52 | i kategori Vardag
1 kommentarer



I helgen går startskottet för den stora Internationella Top Ten finalen i Paris! Det är världens 10 högst rankade hoppryttare som gör upp om segern och det kommer sändas på Eurosport!

Ryttare som kommer delta är:
Eric Lamaze, Kanada
Rolf Göran Bengtsson, Sverige
Gerco Schröder, Holland
Denis Lynch, Irland
Ludger Beerbaum, Tyskland
Pius Schwizer, Schweiz
Kevin Staut, Frankrike
Edwina Tops Alexander, Australien
Christian Ahlman, Tyskland
Beezie Madden, USA

Det är fortfarande oklart vilken häst Eric Lamaze kommer att rida i finalen..

Ska bli spännande iallafall! :D

Julpynt!

Publicerat 2011-12-02 13:09:07 | i kategori Vardag
3 kommentarer


En skitig Magnum visar upp sitt julpynt!

Härlig Uteritt!

Publicerat 2011-12-01 23:13:41 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Missade bussen till skolan imorse eftersom jag har så himla svårt att vakna på morgonen. Tog tag i stallet istället och bestämde mig för att passa på att rida en långritt på Heidi, man måste ju passa på medans det är ljust! Reflexerna åkte dock på eftersom det antagligen skulle varit mörkt när vi kom hem och jag har ingen koll på hurvida jakten ligger till i skogen som jag rider i osv...

Heidi var helt underbar idag! Hon trampade på och var helt loss och låg i alla gångarter, galoppen speciellt. Vi var ute i ca. 1.5 h så det blev ett ordentligt konditionspass. magnum har tappat en sko så får se hur vida öm han är imorgon eftersom han nästan blir halt såfort han tappar en sko.

Imorgon ska Heidi trimmas och ev. Magnum också om han inte är för öm. Natt!

It`s all because of you <3

Publicerat 2011-12-01 11:01:55 | i kategori Vardag
8 kommentarer

3 SM, 3 Finaler, 3 Omhoppningar, 3 Bronsmedaljer.
Det är svårt att beskriva hur mycket jag kommer sakna ponnytiden, vi avslutade verkligen med flaggan i topp!

Sputnik <3

2009, Sputnik var endast 8 år:

2010:


2011, Sista tävlingen ihop:



Jag tror faktiskt aldrig att jag kommer göra om samma bedrift med en annan häst, 3 sm medaljer 3 år på rad.. Sputnik kommer vara unik för mig resten av mitt liv. <3



Tatueringen som numera pryder min vänstra överarm, gjorde den i somras.

Styrketräning!

Publicerat 2011-12-01 10:02:54 | i kategori Träning
0 kommentarer

Var alltså iväg till Lövsund igår med Heidi och tränade för Jane Johansson! Det var hos Jane jag fick möjligheten att prova Heidi då hon stod i träning där och då funkar det ju såklart kanon att träna för henne eftersom hon vet hur min fina dam funkar.

Det var enbart styrketräning på schemat och det var jätte kul. Märkte mycket på mig själv att jag har blivit mycket starkare och orkar sitta emot, kul! Det har alltid tagit fyra-fem galoppsprång innan jag själv är tillbaka i balans men nu är vi nere på 1-2 galoppsprång så jag har verkligen bättrat mig! :) Vi övade mycket serier och i början ville Heidi gärna dra iväg men jag försökte att inte ändra min ridning utan bara sitta emot och efter ett tag så började hon tänka själv och arbetade fint över hindren. Vi hoppade kanske ca. 80 cm bara men oj vad vi fick jobba både häst och ryttare. Vi börjar äntligen bli ett lite mer samspelt ekipage!