Tävlingsresultat!

Publicerat 2013-04-22 18:37:44 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Hade verkligen sjukt kul på dressyrtävlingen igår (skrev träning först haha, har blivit ovan med att skriva ordet tävling verkar det som...), har verkligen saknat att tävla, visa upp sig och bara njuta inne på banan. Jag har ridit flera SM i hoppning men njuter precis lika mycket när jag sitter på Musses rygg och rider en lokal dressyr. Det är så härligt att få vara med och dessutom helt underbart kul att rida ponny igen! ;)
 
Iallafall, Musse var kanonfin på framridningen. Han har aldrig gjort så fina längningar i traven som han gjorde och det märktes att han också tyckte det var kul att få vara med igen. Inne på banan sen bleb han aningens mer taggad och blev lite spänd. Inridningen blev inge bra men resten flöt på bra. Fick ett taktinslag i en ökade skritten men annars gick det väldigt fint. Fick 3 raka 7:or på slutet, det gillas! Slutresultatet blev 62.00 % och en 14 plats (10 placerade) så vi var riktigt nära att plocka en rosett! Bara ca 2,5 poäng ifrån. Vårt lag slutade dessutom 4.a i omgången.
 
Det här var min och Musses allra första start bland storhästar och på 20x60 bana i dressyr. Det blev tyvärr inga bilder eller film, Linas mamma filmade så det kanske kommer film lite senare. Hade verkligen jätte roligt och längtar redan till nästa omgång som är den 15.e maj!
 
Vi som red i laget igår, Jag, Lina och Anette :)
 
//Zandra
 
 
 

Tävling idag!

Publicerat 2013-04-21 08:43:14 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Idag ska jag och musse tävla i Strängnäs på Gripens ryttarförening. Vi skulle egentligen ha startat en förklass nu på morgonen men valde att stryka den då jag hade fått vänta så himla länge till klass 2. Dessutom hade jag fått åka själv för att mamma ska iväg på dagen och ingen av mina lagkompisar rider förklassen. Men är jätte taggad inför i eftermiddag! Klockan 16.43 rider jag och Musse LB:2! :D
 
 
//Zandra
 
 
 
 
 

Plugga Dressyrprogram - Lättare än någonsin!

Publicerat 2013-04-12 20:50:50 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Sitter och tränar på programmen som jag ska rida på tävlingen nästa vecka. Det är verkligen skit enkelt att lära sig program nu för tiden. Man söker bara på youtube så kommer det upp någon som rider och så sitter man med programmet i text bredvid och kollar samtidigt. Mer lätt att förstå programmet som står i text när man ser hur det ska se ut. Super smidigt! Det som blir nytt för mig och musse är att vi aldrig ridit på 20x60 bana förut men det verkade inte så krångligt så jag tror det kommer gå bra.
 
Imorgon ska jag till Björke med Musse och så ska vi träna på programmen och träffa de andra som ska rida i laget och så ska vi kolla lite på varandra och sådär. Kommer bli jätte roligt! :D
 
 
 
//Zandra
 
 
 
 

Tävlingscomeback!

Publicerat 2013-04-06 10:52:19 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Den 21 April bryter jag äntligen mitt nästan halvårslånga tävlingsuppehåll! Jag ska starta en LB:1 och en LB:2 (Lagklass) med finaste och duktigaste Musse. Musse är ju egentligen D-ponny men iår är ju reglerna nya så då får jag starta honom som storhäst ändå! Ska bli så himla roligt för jag har verkligen saknat att tävla dressyr på honom.
 
När jag fortfarande hade ponnyåldern inne så startade vi upp tom LA:1 i dressyr och har ridit mängder med fälttävlandsprogram. Det är alltid lika roligt att rida dressyr på världens bästa Musse!
 
 
//Zandra