Längtar efter motivation...

Publicerat 2012-06-30 22:23:38 | i kategori Just Feelings
0 kommentarer

Jag är i ett sådant tråkigt mellanläge just nu. Har inte tävlat på ett tag nu dels för att jag hade mycket med studenten, med nya jobbet och sedan har jag helt enkelt inte råd. Jag vill kunna betala mina tävlingar själv eftersom mina föräldrar lagt så mycket pengar och tid på mig så nu är det mina systrars tur. Zabine kan bara göra de här stora tävlingarna iår eftersom hon är 16 och då är det såklart hon ska få chansen.
 
Jag vill väldigt gärna tävla samtidigt som jag är rädd för att det ska gå dåligt. Jag tar ett dåligt resultat så himla personligt och nu när det gått dåligt ett tag så känns det jobbigt att starta om igen. Jag har noll motivation att rida ens i veckorna för jag är så trött efter jobbet då det är rätt fysiskt ansträngande samtidigt som man måste tänka mycket. Och jag vill inte rida för att jag måste utan jag ska göra det för att jag vill och längtar, men just nu känner jag inte för det helt enkelt. Det går så himla bra för flera av mina kompisar inklusive min syster, och självklart blir det en sporre i sidan att jag också vill, men är lite rädd för att misslyckas... Självförtroendet som jag en gång hade är inte på topp just nu.
 
Det känns som om jag stått still i utvecklingen senaste året men jag antar att det kan vara så när man går över från ponny till häst, det är en stor skillnad speciellt om man gör som jag och skaffade en sådan rejäl häst som Heidi faktiskt är. Jag SKA klara mig ur det här och jag ska sätta fart på utvecklingen igen, frågan är bara när.
 
Jag har faktiskt funderat flera gånger på om jag verkligen förtjänar en sådan fin häst som henne.
Jag längtar efter min saknade motivation!

Sputnik 5.a idag!

Publicerat 2012-06-28 18:17:55 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Sputnik och Zabine har nu hoppat NMs första klass. En 105 cm klass med 20 startande, de var felfria och slutade 5.a! Känns skönt att Sputnik tagit den långa resan så bra. Han är ju väldigt resvan och brukar inte må dåligt av långa resor men man vet ju aldrig.
 
Nu väntar vi bara på att mini Sputnik Madness ska göra sin första start för helgen med Ella Björklund på ryggen. Kvällens klass är en LB+5. Sitter bänkad vid equipe och håller tummarna!
Sputnik & Madness, far och son.
 
 

Sputnik till NM!

Publicerat 2012-06-26 17:22:57 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Mamma, Pappa, Zabine och Sputnik är nu påväg mot Finlandsbåten för att åka vidare mot Nordiska Mästerskapen! Är så fruktansvärt stolt över dem! Dock finns det inga startlistor eller något vad jag hittat så har lite smått panik över hur jag ska kunna följa tävlingen, får väll ha regelbunden telefonkontakt med pappa.
 
Jag kom hem från jobbet vid ca kl. 15 och longerade Heidi, ingen hälta! Yeey! Är ledig imorgon och sedan jobbar jag under dagen på Torsdag och kanske även fredag.
 
Sputnik - The King! <3

Mysko hälta

Publicerat 2012-06-24 21:07:48 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Mamma longerade Heidi idag för att se om hon haltade något. Till en början såg hon ohalt ut men efter ett tag kom det tillbaka, det höll i sig i ca. 3 varv och sedan var det borta. Hon longerades i ca 10 min till men hältan ville inte visa sig. Jätte konstigt. Det finns ingen svullnad eller värme någonstans så det är verkligen en jätte konstig hälta. Hon ska få vila några dagar så får vi se sen. De fick nya skor idag pållarna så jag hoppas innerligt att det var något med de gamla skorna, att de klämde någonstans eller något sådant då hon hade hunnit fått rätt långa tår. Nya skor var iallafall på sin plats.
 
Imorgon åker jag tillbaka till stockholm igen och kommer hem på tisdag.
 
Min fina tjej <3

Jäkla skit...

Publicerat 2012-06-23 20:52:12 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Spenderade midsommarkvällen hos min underbara vän Carro. Idag följde hon med mig hem på eftermiddagen och vi red en stund på Heidi och Magnum. Vi tävlade lite om vem som kunde få in flest resp minst galoppsprång på en linje. Carro och Heidi var bäst på båda. Sedan när vi skulle byta häst så hann jag bara börja trava så kände jag att Heidi var halt... det kom helt plötsligt för hon såg jätte fin ut när Carro red. Hon böjde Heidi och fick en reaktion i knät och kptan på ena frambenet. Känns riktigt surt men nu blir det vila och blir det inte bättre så blir det klinik besök. Trist...

Glad midsommar!

Publicerat 2012-06-22 11:15:46 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Jag har faktiskt inte en aning om hur jag kommer fira dagen... Hoppas på att hitta någon rolig fest men det känns inte som att det kommer bli något. Annars får det bli en chill midsommar här hemma! Mamma har köpt en massa mat så det blir säkert kalasbra.
 
Mitt finger har inte gett mig tillåtelse att rida så igår ställde min snälla vänn Jennie upp och red Heidi. Magnum fick en vilodag men tror inte det gör honom så mycket då Matilda ridit ganska hårt när jag var i stockholm. Hon har alltid varit den modellenb som rider minst 2 timmar per dag haha. Hennes D-ponny som hon hade innan hon började plugga var i oslagbar kondition! Nu ska jag ta tag i dagen och fixa stallet och se till att göra något bra utav dagen.
 
Glad midsommar på er!
 

Nostalgi! Förra årets midsommar spenderade jag på Skästa Ridcenter och tog min sista seger tillsammans med finaste Sputnik. <3

Finger skada

Publicerat 2012-06-21 12:30:53 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Fick åka hem från jobbet igår en dag tidigare på grund av att jag (är ett klantarsel) råkade såga mig i pekfingret på en klingsåg. Skriver nu med långfingrarna på datorn vilket känns väldigt ovanligt, haha. Blev mer rädd igår än hade ont men mådde lite illa och var lite yr. Hade ju tur som inte sågade av hela fingret då den sortens sågar är skapligt vassa och klingan är mindre än en månad gammal. Fick ett ordentligt hack i fingret som en av mina jobbarkompisar tog hand om direkt så när jag väl kom till lasarettet hade såret dragit ihop sig typ 1 cm.
 
Kan tillägga att jag STORTRIVS ute på ön! Det är väldigt hårt arbete men jag gillar det verkligenoch har lärt mig massor med nytt.
 
Bjuder på ett gäng bilder från mitt kära jobb så får ni se vad jag sysslar med i veckorna!
 
 
 
 
 
Och avslutningsvis en bild på mitt skadade finger!
 
Alla bilder är tagna med min underbara Samsung Galaxy SII.
 
 

Mot jobbet!

Publicerat 2012-06-18 06:07:39 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Strax lättar jag mot Stockholm för att återigen jobba lite på ön. Blir borta till torsdag denna gång och undertiden tar min vän Matilda hand om hästarna tillsammans med min familj. Vi höres senare i veckan!

Väldigt regnig tävlingsdag

Publicerat 2012-06-17 17:27:32 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Är hemma från dagens tävling! Är väldigt nöjd med min lillkille som kämpade på i kanske inte de bästa förutsättningar. Himlen hade bestämt sig för att dränka oss tror jag och det regnade första halvan av dagen.

Startade som nr 10 i första klassen (95 cm) så då hade inte banan hunnit bli så jätte söndertrampad. Dock så var den väldigt tung och sög tag i skorna när man gick. Magnum tyckte också att det var lite jobbigt så han tappade rätt mycket fart i kurvorna och stup i kvarten blev det travhopp. Men han klarade det också och vi var en av endast två dubbelnollor och kom på en 2.a plats! Magnum fick springa sitt livs första ärevarv. Min gospojke, han var jättesnäll under hela prisutdelningen.

Till lagklassen hade det lagom slutat regna och banan var rätt geggig även om funktionärerna gjorde sitt bästa genom att ösa ut vatten hela tiden. Magnum kändes rätt trött på framhoppningen och rev räcket ett par gånger. På banan sedan hoppade han 1an bra, knashopp på tvåan och sedan bra på trean sedan var det 14 m (3 galoppsprång) fram till en oxer. Där tog det stopp och Magnum körde ut bogen och kastade sig förbi två gånger. Räckte då upp handen och hoppade 1an och sedan gick vi ut. Det var väldigt många som fick problem på den oxern. Jag tror att underlaget var så dåligt just där så Magnum vågade nog inte hoppa av, han är annars ingen som springer förbi eller stannar. Det har bara hänt en gång tidigare och det var på en vattenmatta när han var 4 år. Jag tycker ändå han gjorde det bra med tanke på att det blev som det blev. Det är inte hela världen att det blev lite tok just idag. Vi hade ju roligt i första klassen iallafall. :)


Fina Magnum från dagens första klass! Lägg märke till den gigantiska vattenpölen i bakgrunden...

Tävling imorgon!

Publicerat 2012-06-16 23:27:28 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Imorgon ska det äntligen tävlas igen! Ska till hemmaklubben TRK i Västerljung med Magnum och hoppar 95 cm och sedan lagklassen som går i 1 m. Har inte tävlat på ett tag nu då det varit mycket med studenten, jobb osv och sedan har det gått rätt dåligt så har fokuserat på träningen. Men ska bli jättekul att komma ut med Magnum som inte vart ute på ett tag. Hoppas på att ha roligt! :)


Hjärtat <3

Fler än jag som lider av detta?

Publicerat 2012-06-15 17:35:18 | i kategori Vardag
2 kommentarer

VARNING!
Socialstyrelsen tillkännagav nyligen en upptäckt av en potentiellt farlig substans i hästars tagel. Substansen Amobacter Equui har kunnat kopplas till följande symptom hos främst kvinnor:
Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet.
Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat.
Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet och bilreparationer före det att ”älsklingen har ny utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.”
Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar.
Amobacter Equui är starkt beroendeframkallande och jakten på ytterligare objekt med tagel kan leda till flocktänkande likt chipsreklam ”du kan inte bara ha en”.

Observera! Om du kommer i kontakt med kvinnor infekterade av denna substans, var förberedd på att prata om hästar i timmar.

Socialstyrelsen varnar: Hästar är dyra, beroendeframkallande och kan påverka kvinnors goda omdöme.

Dagens bestyr..

Publicerat 2012-06-15 00:23:18 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Kom hem från stockholm igår och var helt slut. Det är krävande arbete där uppe vill jag lova. Jag skulle kunna jobba hela veckorna om jag ville men då kan jag inte vara hemma och kan enbart rida på helgerna, och så vill jag inte ha det. Nästa vecka jobbar jag lika dant mån-ons och då kommer min vän Matilda ha hand om mina pollar och rida Magnum. Hoppas på att Zabine rider Heidi.

Dagen har bestått utav hagfix ute i stigtomta där vi brukar ha unghästarna på bete. Det är en enorm hage precis bredvis sjön vilket innebär att man inte behöver släpa en enda hink med vatten en endaste gång. Vi körde sedan dit tre utav våra unga hästar och tanken är väll att iallafall ett par till ska åka dit.

Hoppade Magnum lite smått på kvällen och sedan fick även Matilda testa honom lite eftersom hon ska rida honom de dagar jag jobbar. Hoppningen gick bra och han kändes precis som vanligt. På Söndag ska han tävla 95 cm och sedan lagklass i 1m som är final i div. 3 allsvenskan. Red sedan ut en kortis på heidi tillsammans med Matilda som lånade Musse. Myyysig dag!!


Glada unghästar på betet!


Busig bild på mig och Magnum som jag hittade på mammas dator! Han är så snäll min fina <3

@Work

Publicerat 2012-06-12 12:57:36 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Är just nu ute på en ö i Stockholm och jobbar. Vi håller på att bygga ett par hus så det är tungt och slitigt men kul :-) Kommer hem på onsdag :-)

Woho, Grattis Carro!!

Publicerat 2012-06-10 12:51:40 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Har suttit framför equipe och följt Lilla Grand Prix 140 cm finalen på strömsholm! Min duktiga vän och klubbkompis Caroline Frisch öste på och slutade på en super fin 2.a plats med sin häst Lufsen! Stort Grattis Carro!!



Carro och heidi på NHS iår!

Carro och Novartis!

GRATTIS!!!

Back to reality

Publicerat 2012-06-10 12:23:36 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Nu är studenten äntligen avklarad! Hade en toppendag i fredags och var så himla lycklig, allt flöt på exakt som planerat och min mottagning blev verkligen otroligt lyckad. Fick många fina presenter, bla fina shotglas, en prydnadshäst, en fin skål, örhängen, pengar, en okrossbar mugg och ett jättefint bord som man kan ha ljus på, ljus fick jag också.

Nu är skoltiden över och imorgon åker jag till Stockholm med pappa för att jobba på en ö fram tills onsdag. Vi ska isolera hus och lite sådant. Annars har jag ju sökt jobb som svetsare men det verkar inte bli aktuellt så jag har öven sökt som försäljare på stigtomtamacken, alla pengar är bra pengar. :) Idag skulle jag gått på den allmänna balen men jag struntar nog i den. Har inte hunnit rida på hur många dagar som helst och känner sådan abstinens! Har verkligen ingen lust att åka på bal när jag kan vara hemma och rida, dessutom har jag ju redan varit på en så jag sörjer inte.

Bjuder på ett gäng härliga studentbilder!








Student 2012

Publicerat 2012-06-09 15:24:24 | i kategori Vardag
2 kommentarer

En av de bästa dagarna i mitt liv!

Studentfix

Publicerat 2012-06-06 22:15:50 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Allt handlar om fredag just nu! Det ska planeras med champange frukost, kortege och motagning och hela faderuttan. Längtar som en galning! Har valt champangeflaska till frukosten och har valt den snyggaste så alla tror att jag dricker dyrast (hehe).

Pappa ska köra oss på hans jobbs lastbil så nu ska vi ut och spika ställning som vi kan fästa lakanen i. Hoppas ni har lite överseende med min låga uppdatering. Lovar massor studentbilder efter imorron!

Kram!

Stormy Day

Publicerat 2012-06-02 19:41:30 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Idag har det varit super storm över lilla Nyköping... Regnrusk, 7 grader och blåsigt och hemskt. Ingen ridning blev det idag. Hade jag haft ett ridhus hade dessa dagar inte gjort mig något men nu bor vi mitt ute på en slätt där det är platt överallt och man kommer inte undan den dåliga vädret. Vill dessutom inte bli sjukare än jag är eftersom det är student nästa vecka! Då vill jag vara friskt.

Imorgon händer det roligare grejor! Det är dags för Studentfest med temat Noaks Ark och jag har bestämt mig för att vara en zebra. Ska skaffa ett par zebra shorts och spraya svart i håret. Blir säkert kanoners!

Dagen, Kort och gott

Publicerat 2012-06-01 23:19:40 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Det blev aldrig någon utekväll för mig igår. Har inte mått så bra och förföljts av en tråkig förkylning så det var nog lika bra. Idag spenderades morgonen med att ha Fast & Furiuos maraton och kolla på film 1-3. Sedan bar det av till stallet och verkstaden. Orkade bara rida Heidi sedan var jag helt slut, det är väll så med förkylningar.. Magnum blev dock ompysslad eftersom han rullat sig från topp till tå i hagen och fick sig en helkroppssanering.

Red Heidi på pelhamet idag igen. Det är verkligen en helt annan känsla än med tränsbett. Jag är ju en vanlig Svensson och har inte så stor erfarenhet av olika bett-typer då de flesta av våra hästar funkat bra på tränsbett, någon enstaka på pessoabett, men nästan alltid tredelat. Mitt pelham är ju även det tredelat. Gjorde lite enkla bomövningar idag med hinder 30 cm-bom. hinder 30 cm- kort bom och sedan 90 graders sväng till ett litet kryss. Fokuserade på att ha jämna galoppsprång och komma rakt. På slutet övade jag på att verkligen lägga fram min innerhand i galoppfattningarna, fastnar lätt i den. Funkade mycket bra!

Något som jag funderat på är varför hon blir så extremt mycket lättare i munnen på pelham. Jag har verkligen inte behövt ta i en enda gång när jag rider på det och hon svarar direkt. Det är ju skarpare det vet jag men ändå... Hon känns tom lättare på pelham än på kandaret. Jag skulle bli väldigt glad om hon kunde kännas lika fjäderlätt på tränsbett, dock inte i hoppningen för då vill jag gärna att hon suger tag lite i bettet och får gärna ligga på lite, därför kommer jag nog inte att hoppa henne på pelham eftersom hon blir så känslig på det.


Min fina tjej <3

Överdriverier och sönderanalyseringar

Publicerat 2012-06-01 22:04:59 | i kategori Just Feelings
1 kommentarer

Något som jag är så fruktansvärt mätt och trött på är de hästmänniskor som överdriver och gör stora saker utav inget när det kommer till hästens beteende. Folk som dagligen kläcker ur sig; "min häst är galen", "Cp-häst!", "hästen är dum i huvudet!" osv osv.. Oftast handlar det om att hästen kanske busat eller gjort något oväntat och då är den alltså "dum" i huvudet... Anledningen till detta överdrivande beror nog oftast på att man vill verka intressant när man berättar om sin "galna" häst. Man lyssnar ju hellre på en person som har en vild och läskig häst än på någon som talar om att "min häst är snäll" Punkt.

I min skola (som jag aldrig behöver återuppleva igen... yippiiie!) fanns det gott om folk som älskade att snacka skit om sina egna hästar när det egentligen inte var något alvarligt fel på hästen. Om den inte stod still var den dum i huvudet, hoppade den till var den cp och ja, u get my point?

Sedan finns det dessa människor som måste hitta en lösning till precis allt. Sönderanalyserare. "Min häst kom inte fram till mig idag i hagen, something is wrong!!?" Den har säkert ont, den är säkert sjuk, jag gjorde inte som jag brukade bla bla bla... Jag är nog lite luddig när jag försöker beskriva det här... Nytt försök; "Hästen vägrade på ett hinder, varför???!" Den är säkert sjuk, har ont, vi kom fel, jag släppte kontakten för tidigt osv... En schysst häst hoppar även om läget inte är alldeles perfekt, en bekväm väljer att stanna om den måste ta i för mycket själv. Min poäng är att allt måste inte analyseras till grund och botten om det enbart handlar om små detaljer. Visst det kan finnas många anledningar till att en häst stannar på ett hinder men det behöver inte betyda domedagen för det. Åhh det här var jätte svårt att förklara men jag gjorde ett halv dant försök iallafall... Tycker ni att jag verkar luddig på någon punkt så fråga gärna så ska jag försöka förklara mig tydligare.


"Varning för överhettad och sönderfunderad hjärna hos ryttare"...