Träning ikväll!

Publicerat 2011-11-30 17:52:08 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Är inne och mellanlandar, ska iväg och träna Heidi ikväll! åker om ca 50 min så ska ta och byta om och förbereda snart. Vi höres senare! :)


Heidi <3

Reflex tider

Publicerat 2011-11-29 23:08:51 | i kategori Vardag
0 kommentarer

När man har det som jag och enbart har möjlighet att rida när det är mörkt så är det super viktigt att man utrustar både sig själv och hästen med så mycket reflexer som möjligt. Det är jättesvårt för en bilförare att uppfatta ekipaget i tid och dessutom svårt att uppskatta bredd, hastighet och riktning. Alla är dessutom inte vana att möta hästar i trafiken och när det väl händer så vet inte alla hur de ska reagera, därför är det viktigt att hjälpa förarna på traven så att de i god tid hinner upptäcka dig och hästen och sedan planera sin körning. End of story.


Heidi inför dagens uteritt!

Ut i mörkret igen

Publicerat 2011-11-29 18:34:41 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har hunnit komma hem från skolan, tagit in alla hästar, spolat benen och ätit. Nu är det bara pang på ut och rida! Min snälla syster hade fixat allt stallarbete så ikväll blir det en tidig kväll! :D Idag ska båda hästarna få komma ut i skogen. Hörs senare!


Tack Zabine för att du fixade stallet idag! :)

Rock Rock 'til u Drop

Publicerat 2011-11-28 23:00:48 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Som denna pigga och glada kvällsmänniska jag är så har jag ridit mina två stora idag och även påbörjat en ny fas i mitt liv då jag inte kom i NÅGRA av de ridbyxor jag köpte i Globen så nu jäklar! Tänker inte gå ner i vikt för att jag är missnöjd med mig själv cuz i love my curves, MEN jag har aldrig ägt ett par Kingsland brallor i hela mitt liv och nu när jag väl gör det så kommer jag inte i dem!? Så kan vi inte ha det gott folk så nu försöker Socker-Drottningen Zandra bli Sallads-Zandra istället...

Iallafall så red jag mina fina tottosar nu på kvällskvisten. Heidi var först ut och för första gången red jag henne i dressyrsadel. Jag har en underbar Kieffer sadel med stora klossar fram så man får direkt en perfekt sits. Det funkade kanon! Kom åt henne på ett helt annat sätt än jag gör i Legano sadeln som jag annars rider med, funderar faktiskt på om vi ska prova några dressyrstarter framöver bara för skojs skull för det gick så bra!
Kunde sitta med buren hand och rida med sätet, men i galoppen fick jag trycka på lite för Heidi har förmågan att kunna samla sig nästan lite för mycket så var tvungen att hitta en balans i tempot. Tror det kommer bli kanon när lilla Sockerråttan (Jag) fått lite starkare ridmuskler mer anpassat för 170 + hästar.

Magnum fick sig en omgång med gramanen idag och det gick mycket bättre än sist, mindre tjafs och mer kontakt med bettet. Det första han gjorde när vi kom in på ridbanan var att göra en sådan där obehaglig tvärvändning och försöka fly, det låg ju lite hoprullad eltråd i ena hörnet på ridbanan och den kunde ju faktiskt vara livsfarlig... Galoppen var mycket mer avslappnad idag, det går framåt med andra ord!


Heidi när jag provred henne. <3


Förbud mot Ridspön?

Publicerat 2011-11-28 18:01:29 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Har hört rykten om att det ska bli förbjudet att använda ridspön i samband med träning och tävling av häst? Är det någon som har koll på hur det ligger till?

Tycker personligen att isåfall så är väll sporrar värre att använda på fel fötter...

1.a Advent.

Publicerat 2011-11-27 22:46:01 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Idag är det första advent och endast fyra veckor kvar tilll jul! Det känns dock som mars eftersom det är 10 grader varmt och blött ute, blir nog oingen snö till jul i år.

Försökte iallafall att få lite julstämmning genom att julpynta hästarnas boxar! Det blev jättefint och alla 4 fick likadant pynt så att ingen blir avundsjuk. ;) Köpte även en liten vit julgran som passade jättefint bredvid havrelådan. Tar bild på julpyntet imorgon!

Skulle försöka betala min studentmössa förut också men när jag loggade in så upptäckte jag att jag återigen blivit förväxlad med min klasskompis Sanna Svensson... Är det verkligen så liten skillnad på Zandra & Sanna?? Blev väldigt sur... Det är inte första gången det händer, har flera gånger fått Sannas frånvaro och hon har fått min osv bara för att lärarna blandat ihop oss och nu detta... Suck!


Bara en termin och några veckor kvar till studenten!

Got everything I need!

Publicerat 2011-11-27 10:49:01 | i kategori Vardag
0 kommentarer

På Globen igår så lyckades jag faktiskt för första gången köpa allt som jag planerat! Men mamma var som som vanligt värst och handlade för glatta livet. Märkte att det blivit sådan himla prisskillnad sen de senaste åren... ALLT har blivit dyrare.. (Med vissa få undantag). Hittade några skitsnygga ridbrallor och när man vänder på prislappen så kostar de inte mindre än 2000 spänn, när jag hittade en kavaj jag gillade, 4000 spänn osv... Jättetråkigt för oss vanliga dödliga som letar efter snygga fynd. :(

Lyckades dock hitta alla saker som jag planerat att köpa, plus lite till;

Från Börjes:
Kingsland Ridbyxor 300 :-
Domino Ridbyxor 250 :-
Glansspray 65 :-
Gummisnoddar 10 :-
Handskar 75 :-

Från Filippas Ridsport:
Vit Tävlingsskjorta 199 :-

Från någon Random affär:
Marinblå Kavaj 449 :-

Från någon annan random affär:
6 Par strumpor 50 :-

Hittade även något som jag ska spara till och det var en hjälm från HV Polo som kostade ca, 2200 :-. Provade den och tyckte den var jätteskön!

Idag-Globen!

Publicerat 2011-11-26 10:01:59 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Idag drar hela familjen, minus lillebror, till Stockholm international Horse Show! jag tror det är 14.e året på raken som vi är där.. Jag har några saker som behöver inhandlas iallafall;

Vita Ridbyxor
Vanliga Ridbyxor
Handskar
Och helst en kavaj om jag hittar någon jag har råd med.

Vilka ser man i The Globe ikväll? ;)

Stockholm International Horse Show

Publicerat 2011-11-24 12:33:34 | i kategori Vardag
3 kommentarer

I helgen är det såklart, som för många andra, Globen som gäller! längtar efter att få handla en massa på mässan och kolla på hoppningen och showen! Det som är absolut roligast med showen i Globen är Shettisgaloppen! 2001 och 2002 var jag själv med och tävlade när och vann flera gånger med min shetlandsponny Fyffelin! Det var något av det roligaste jag gjort! Fyffelin har vart med flera gånger i globen med Zabine och Emma Westberg, innan jag red där så tävlade ryttaren Py Jägerden henne i Globen.


Zabine och Fyffe i Globen!

The Night Rider... som mamma kallar mig

Publicerat 2011-11-23 22:43:40 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Har nu ridit klart både Heidi & Magnum! Hann med dem båda två innan klockan blev 10 tack vare att Zabine fixat mockning osv. Red båda pollarna på gramanen idag, Heidi för att jag ska kunna sitta någorlunda still och Magnum för att han ska hålla sitt lilla huvud någorlunda stilla, dessutom var jag trött efter den långa skoldagen..

Började med Heidi iallafall. Fick henne riktigt uppmärksam i travarbetet med ständiga övergångar och rörelser. När man har hållt på att mjukgöra henne i sidorna en stund så blir hon nästan som en ål så då gäller det att ha skänklarna på rätt ställe och hålla henne rak. I vänster varv kändes det som att hon stelade en del och det släppte inte även fast jag jobbade på det ett tag, kom efter en stund på varför; Jag är starkare än vad jag vet om i min vänstra arm och när jag blir för stum i handen blir hon stum i sidan, såfort jag släppte efter så gjorde hon det med! Måste övas på! I galoppen tränade jag mer på mitt skänkelläge och min hand än på hennes form men traven kändes klockren idag!

Lille Magnum var näste man ut på ridbanan. Han är väldigt lätt i munnen och har lätt för att överböja sig så på honom är det mest att öva styrka och rakhet istället för mjukgörande eftersom han är så naturligt mjuk i kroppen. En långsida var han riktigt fin i formen i trav! Efter en stund blev han dock trött och började försöka slå sig fri med sitt huvud. Avslutade när han vart någorlunda still en stund. Jag kan inte kräva så mycket av honom eftersom han tappat en del medan han varit skadad. Galoppen var han svag i redan innan så det är bara att börja med grundkonditionen igen.

Är nöjd med båda hästarna idag! Något bra som jag gjorde med Heidi var att jag lyckades rida till mig hennes uppmärsamhet i traven, galoppen måste jobbas vidare på för min del. På Magnum måste jag träna på att inte låta min hand bli förlåg bara för att han är så mjuk (lägger gärna ner handen i manken och bara åker med), något bra som jag gjorde detta pass var att jag hade tålamodet att vänta ut honom när han bökade med sitt huvud. :)

Man MÅSTE ge sig själv beröm även efter de dåligaste passen, något bra gör man alltid och man blir mer positiv av att att gräva fram det som faktiskt man själv gjorde bra, för hästarna går ju inte bra om inte vi rider bra, eller hur? ;)


Magnum, samma tid förra året! :)

Äntligen hemma!

Publicerat 2011-11-23 19:01:29 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Är äntligen hemma efter en lång dag i skolan! Hade skolfoto (För allra sista gången!!) och skrev 2 prov i Religion & Lantbruksdjurs skötsel och båda kändes helt okej. Usch vad tråkigt det är att gå till bussen när det är mörkt och komma hem när det blivit ännu mörkare.. Hann kolla till hästarna imorse innan jag sprang till bussen och Musse och Magnum har lyckats ha ner halva väggen mellan dem så Pappa ska försöka fixa till det ikväll. De kan verkligen inte låta bli varrandra de där två! 

Planerar iallafall att rida varsitt dressyrpass på Heidi och Magnum innan kvällen är slut, men innan jag går ut ska jag äta ett paket nudlar! :) 

Favoritfärgerna

Publicerat 2011-11-22 20:23:20 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Tar en liten paus från pluggandet och tänkte berätta om något jag verkligen tycker om!
Mina absoluta älsklingsfärger är Blått och Gult! Jag har dessa färgerna överallt! Mitt rum är blågult, min bil har massa detaljer i blågult, jag har massor med blågula kläder, min stallåda är blågul och såklart så har jag massor med blågul utrustning!

Jag är fullständigt tokig i dessa färger tillsammans och det är det absolut snyggste jag vet!
Om någon vänlig själ hittar blågul utrustning eller vad som helst i mina älsklingsfärger så får ni hemskt gärna tipsa mig!


Lite ur min samling med blågula saker!


Sputnik & jag efter en seger på Täby Galopp 2005. All in Yellow`n Blue!

Hemma från skolan...

Publicerat 2011-11-22 19:09:13 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Kom hem från skolan lika sent som vanligt idag... Jag slutar 10 över 4 varje dag förutom fredagar och är inte hemma föränn halv 6 då det tar ett tag att pendla med buss hem. Fixade iallafall stallet direkt och tog in hästarna. Sputnik var fullständigt tokig när han skulle in, han och Musse springer in från hagen och in i boxen själva och Sputnik gjorde en fin rivstart så det sprutade lera över hela mig, kuul.. Sedan blev det spola benen på alla fyra och Sputnik som egentligen är vanast att bli duschad tycker att det är äckligare än vad de andra tycker, gulleponnyn.

Det blir ingen ridning idag, grrrrr, för fick veta under dagen att imorgon ska jag skriva 2 st prov! Jag som alltid har sådan stenkoll hade totalmissat det. Ett av proven ska jag skriva på omprovstiden efter skolan så då är jag inte hemma föränn kvart i 7 i bästa fall. Snälla systern Zabine har dock lovat att fixa även mina stora pollar imorgon så när jag kommer hem kan jag kasta mig ut och rida hela natten om jag så vill! om 7 (!) månader tar jag studenten och då behöver jag aldrig skriva ett enda prov till så länge jag lever och behöver aldrig mer sätta hästarna åt sidan bara för att jag har mycket plugg! (Om jag inte börjar på svetskurs förstås, då blir det svetsprov och grejor men det är ju iallafall lite roligare!)

Bjuder på en härlig bild på mig och bästa Sputnik från SM sålänge!


Godmorron!

Publicerat 2011-11-22 08:48:26 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Våran klass har sovmorgon till kl. 9.50 idag, skönt. Hästarna var redan ute när jag kikade ut genom fönstret, misstänker Zamanthas bästa kompis Bella som brukar förbarma sig över mina pollar då hon vet att jag nästan alltid försover mig och är jätte stressad på morgonen. Zamantha och Bella är 10 och 12 år och är alltid först i stallet på morgonen innan Bella cyklar till sin buss som går till hennes skola i stan och Zamantha cyklar till skolan i samhället som ligger ca. 2 km från våran gård.

Bella rider och tar hand om en av våra B-ponnyer som heter Madness "Nisse" (f. 2006 e: Sputnik!). Zamantha tar hand om min gamla B-ponny Rollex och shettisarna Fyffelin & Marshmallow Z. Det är tur att Bella finns i stallet! Dels för att Zamantha då har en jämnårig kompis att vara med och sedan är hon så duktig!

 
Bella & "Nisse" och Zamatha & Rollex på Täby i somras.

Dagens ridning

Publicerat 2011-11-21 21:35:55 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Red ett kort men intensivt trimpass på Heidi förut idag. Hon var fin men lite seg och ouppmärksam i början så det blev mycket aktivering och tempoväxlingar. Kände igenom henne och mjukade upp mycket. I galoppombytena från höger till vänster drog hon iväg en del men det beror på att jag inte är tillräckligt stark än för att sitta emot.
Min stora mål i dressyrarbetet med Heidi är att kunna rida henne enbart med mitt säte och kunna ha en avslappnad buren hand som bara visar vägen, hon är tillräckligt duktig men jag är inte tillräckligt stark i min kropp än. Det krävs mycket styrka för att kunna rida en så pass stor häst på ett bra sätt. Heidi ska jag ju inte lära något utan det är hon som ska lära mig och därför tycker jag ändå att det är bra att jag vet om mina svagheter!


Galoppombyte.

Med graman har jag mycket lättare att få ihop henne, såklart.. En billig fuskväg men när jag använder den kan jag ändå fokusera mer på min sits än att jag hela tiden måste hålla ihop henne eftersom gramanen gör det åt mig. Rider även en del utan stigbyglar just för att jag då måste sitta emot och spänna min slappa mage. ;)
Bara att träna vidare!

Presentation - Magnum

Publicerat 2011-11-21 15:03:19 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Magnum
Valack f. 2006
Quennie - Primer K - Robin Z


Magnum kom till oss som 3-åring efter att Mamma sett honom på annons på Hastnet. Han var till salu eller ev.byte mot hästtransport. Mamma mailade och frågade om det skulle gå bra med en gammal hästlastbil i utbyte och en vecka senare landade Magnum hemma hos oss. Hans förra ägare hade använt honom för att betäcka sitt sto med två gånger men var inte intresserad av att rida in honom när han fyllt 3 år så därför lade hon ut honom på annons. Innan vi kastrerade honom ville en bekant betäcka honom med sitt avelsto så iår föddes det en liten Mini-Magnum som heter Daydream som vi köpte lite tidigare i höst.

Magnum är min allra första storhäst och är alltid otroligt snäll! Han är ca. 163 cm hög.
Han var snäll att rida in och gjorde sin första hoppträning i September förra året. Iår har han tävlat upp tom. 1 m. innan han lyckades bryta griffelbenet i hagen. Nu är han under igårngsättning och planen är att han ska kunna tävla ganska så direkt när säsongen sätter igång.


Presentation - Heidi

Publicerat 2011-11-21 14:36:09 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Heidi
Sto f. 2000
Lill Heity - Quite Easy - Furidant


Heidi är den nyaste av mina hästar. I Augusti iår (2011) blev hon min! Träffade henne genom att hon stod i stallet där jag sommar jobbade i sommras till försäljning och fick då möjligheten att prova henne. Första gången jag satt på henne hoppade vi bana på ca. 135 cm och jag blev stört förtjust. Släpade sedan med mamma någon vecka senare och hoppade hinder upp tom. 145 och Mamma blev lika förtjust som jag!

Heidi har tidigare tävlats upp tom. 130 men har kapacitet att gå ännu högre. Vi har tillsammans hunnit starta några gånger i 120 cm med lite blandat resultat. Det krävs ganska mycket ridning på denna fina dam som når över 170 cm i manken. Jag har haft lite problem med att våga rida fram henne och samtidigt få ihop henne men vi gör framsteg hela tiden och framför allt så tycker jag att hon är jätte rolig att rida!


Börjar på ny kula igen

Publicerat 2011-11-21 13:48:25 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har alltså bestämt mig för att börja blogga igen! Har haft ett ganska långt uppehåll men har blivit så inspirerad på senaste tiden av div. andra hästbloggar som jag läser regelbundet.

Mitt 18.e år börjar gå mot sitt slut och jag lämnar ponnytiden bakom mig. Mina fina ponnyer Musse & Sputnik kommer att bli kvar i familjen då mina yngre systrar Zabine (15 år) och Zamantha (10 år) tar över dem.

Jag kommer uppdatera en del om hur det går för mina syrror då jag misstänker att de flesta är lite nyfikna hur det kommer gå framför allt för Zabine & Sputnik nu framöver. Syrran har stora planer på att försöka kvala till Utomhus SM 2012 så vi får se hur det kommer gå!

Annars kommer jag mest uppdatera om mina två storhästar Heidi och Magnum som jag går vidare in i livet som Young Rider med.

Bloggens design ska jag uppdatera så fort jag får möjlighet och en gnutta hjälp eftersom jag är värdelös på webbdesign! Bilderna i headern ska så fort som möjligt bytas ut då de är några år gamla.

Presenterar hästarna i varsitt separat inlägg lite senare!


Min & Sputniks sista tävling tillsammans.
Bronsmedaljörer Inomhus SM 2011 för 3.e (!!) året i rad!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat 2011-11-20 14:28:19 | i kategori
0 kommentarer