Magnum till Salu

Publicerat 2012-09-13 22:06:40 | i kategori Våra Hästar
5 kommentarer

Vi har nu tagit beslutet att lägga ut Magnum på annons eftersom jag har svårt att orka med två hästar. Jag vill kunna ta hand om mina hästar ordentligt men orken och lusten har dämpats sedan jag började jobba. Är ju fortfarande i början av mitt vuxna liv och inte riktigt van vid att arbeta och det gör att jag är väldigt trött om eftermiddagarna/kvällarna. Jag älskar Magnum men vill att han ska bli ordentligt tränad och få chansen att utvecklas något som jag inte orkar till 100 %. Jag hoppas innerligt att han får en ny ryttare som får lära känna honom, han är verkligen otroligt mysig och charmig!
 
Annonsen: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=651451&inriktning=&typ=
 





Smaskig Rubrik

Publicerat 2012-09-10 10:43:06 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Mår inte så jätte bra just nu, får lite feberslängar då och då och halsen kliar. Har inte uppdaterat här så flitigt på sistone men vet inte riktigt vad jag ska skriva. Är lite tom i huvudet, beror säkert på att vi går mot kallare tider. Brukar kunna bli lite deppig då.
 
Red iallafall i sadeln som kom hem från ett par dagar sedan och det känns redan mycket bättre. Heidi kändes avslappnad och nöjd redan från början så det känns jätte skönt. Ska tävla i helgen, DM i vingåker som går i 125 cm. Då  ska jag fan inte ramla av... Bara andas och invänta hindren. Att det ska vara så svårt att bara sitta lugn inför. Jag får nästan panik och känner att jag måste göra något. Kontrollfreak kallas det visst? Bara att träna träna och träna!
 
Den 6,e oktober ska jag även starta en dressyrtävling. Suget har funnits länge men har inte hittat någon som passar föränn nu. Ska rida en LB:1. Tänkte även rida LA:1 men ångrade mig sedan och tänkte att det kan jag göra någon annan gång. Det blir första gången för mig och Heidi som ekipage så då ska vi väll börja lite lätt och roligt.
 
Btw så var Kung Sputnik iväg och vann en MSv B i Lördags och i Söndags blev min yngsta lillasyster Zamantha klubbmästare med Rollex för andra året i rad. Duktiga!
 
Over and out!
/Z
 
 

Sadelkoll hos Sharpman

Publicerat 2012-09-04 22:55:00 | i kategori Utrustning
1 kommentarer

Då företaget jag köpte min sadel till Heidihar flyttat ifrån stan så är närmaste sadelställe för mig som bor i Nyköping Sharpman i Mjölby. Har känt sista månaden att hon inte varit tillfreda med sadeln då hon skjutit rygg och varit spänd så som hon var med den andra sadeln som låg skit dåligt på henne.
 
Ringde till Sharpman igår och fick tid på förmiddagen idag! Det hade jag inte räknat med då jag trodde jag skulle få vänta flera veckor, haha. Åkte ner till Mjölby idag alltså. Jag hade räknat med att de bara skulle ta nya mått på henne och sedan ta in sadeln för omvvärmning. Istället höll vi på i ca en timme och provade med olika paddningar hur den skulle sitta osv. Jag fick förklarat för mig in i minsta detalj hur de tyckte min häst såg ut över ryggen och hur sadeln ultimat skulle ligga på henne.
 
Vi kom fram till att sadeln töjt sig när jag ridit in den och behövde värmas in en storlek så den kom upp från manken mer och inte tröck framtill. Eftersom hon håller på att bredda sig så ska jag fortsätta rida med fårskinnspadd men byta ut den jag har till en med mellanrum för ryggen och endast ludd framtill så att sadeln kommer upp lite. När vi var klara fick Heidi låna en liten hage medan jag gick på upptäcksfärd i butiken. Gillar verkligen Sharpman, deras bemötande och hur de lyssnade och tog vårat problem på allvar var verkligen underbart! Kommer definitivt att åka dit igen!
Heidi i en av Sharpman-hagarna med det blåa ridtältet i bakgrunden. :)

Down period

Publicerat 2012-09-02 17:42:43 | i kategori Just Feelings
1 kommentarer

Det går verkligen upp och ned för mig hela tiden i mitt hästliv.. Var i Söderköping och tävlade igår och det gick käpprätt åt helvete med båda hästarna. Fick tugga grus en gång på varje. Det som gick så himla bra för två veckor sedan då båda hästarna gick kalas. Jag vill kunna vara en ryttare med stadiga resultat och en stadig känsla. Jag blir så frustrerad och arg för att det inte fungerar.. Samtidigt har jag ingen tid att göra något åt det känns det som. Åh allt är så jobbigt nu, igen!