Mina stallrutiner

Publicerat 2012-02-29 22:56:32 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Ni har kanske förstått vid det här laget att jag är en väldigt kvällsaktiv människa? Tänkte ta och förklara mina rutiner som jag har efter skolan så ni får lite koll på vad jag sysslar med på kvällarna.

16.00 - Skolan slutar för dagen.

16.20 - Bussen går från skolan till Nyköping

16.45 - Bussen landar i Nyköping

17.00 - Bussen går från Nyköping till Bergshammar.

17.20 - Bussen landar i Bergshammar.

17.40 - är jag tidigast på Krustorp om jag inte går hem till min pojkvän och lämnar mina saker först.

18.00 - ombytt och klar och tar in hästarna och fodrar dem e.m.

19.15 - Klar med stallsysslorna och börjar göra iordning första hästen.

19.30 - Sitter upp och rider första hästen.

20.15 - klar med första hästen, gör iordning den andra.

20.30 - Rider andra hästen.

21.15 - ridit klart, gör iordning hästen jag ridit. 

21.30 - fodrar kväll och prommenerar sedan hem till min pojkvän där jag numera bor.

21.50 - Framme och dags för sängen!

Det tar sin tid mina eftermiddagar och kvällar så nu kanske ni förstår varför jag är en nattuggla och varför jag ibland har väldigt svårt för att komma upp på morgonen. Förutom stallet så ska jag hinna med att plugga och sköta om mig själv. Det är inte lätt men jag gör så gott jag kan. Vissa veckor när jag har mycket i skolan och verkligen behöver plugga så brukar jag göra så att jag rider varannan häst varannan dag och på så sätt sparar jag igen lite pluggtid. Vissa veckor är jobbigare än andra men man får igen det på helgen när man åker och tävlar! Det är så roligt!

    
Heidi, redo för en kvällstur. :)

Internet krångel...

Publicerat 2012-02-29 19:41:54 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Internet har krånglat i ett par dagar nu därav den dåliga uppdateringen.

Mitt allra sista sportlov är nu över och jag är igång i skolan igen. Nästa vecka börjar fördjupningen vilket betyder att Magnum ska bo på skolan i 6 veckor. Undrar om Heidi kommer överleva så kär som hon är i honom. Det ska bli jätte kul för det lär bli 6 intensiva veckor hoppas jag på och då hoppas jag att lille Magnum utvecklas mycket. Kommer ju ha tillgång till både ridhus och hinderpark medan han står där.

På söndag ska jag och Heidi på Div. 1 träning för Trosa - Vagnhärads Ridklubb och så får vi se om det blir något hoppande i lag för våran del. Magnum är iallafall tänkt att vara med i Div. 3!

Imorgon är det dessutom studentfets! Temat är "ursäkta, jag har visst kommit fel." både jag och mina vänner är jätte taggade! Vi ska klä oss som ryttare och våran motiveraing är att vi var påväg till Ryttargalan men visst hammnat på villospår. Ska bli jätte kul! Men nu ska jag bege mig till stallet, blir en sen kväll ikväll.


:)

Tävling - Magnum & Heidi

Publicerat 2012-02-26 22:52:52 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Har alltså tävlat idag! Har vart på Ekenryttarna i norrköping och luftat båda mina stora pollar. Blev inga bilder och ingen film från idag då jag bara hade min papps med och vi glömde/sket i kameran eftersom minnet är fullt i den..

Magnum var iallafall först ut och skuttade lätt som en plätt över 1 m banan. Jag red väldigt mycket av och på men han fixade det iallafall! Duktig pojke. Tyckte överlag att det var en väldigt pluttig 1 m klass, men jag klagar inte jag som brukar haka upp mig på höjder. Nästa tävling ska han få hoppa 1. 05 m!

Heidi var nästa ut i 110 cm. Framhoppningen kändes riktigt pissig. Fick inte till några distanser, hon var framtung och sköt mig ur sadeln med sin bakdel och sprången blev bara platta och oengagerade. På banan vaknade hon till lite grann och det gick bättre. Kändes bara skönt att komma runt. Dubbelnolla var vi också men själva rundan i sig var inte direkt någon höjdare. Inte kattskit men ändå.

I 120 cm hände det grejjer minsann! Hon kändes kanon på framhoppningen, var vaken och hoppade med super bjudning. Det höll i sig inne på banan också. Hade mycket lättare att hitta distanser och hade bra tempo. Grundomgången var helt klockren, hon gör sådanna språng alltså! I omhoppningen blev det lite ryckigt, knyckigt och lite korsgalopp. 2 bommar föll när jag inte höll ihop det helt. Men jag var jätte nöjd ändå med tanke på att hon kändes precis som hon var när jag provred henne i sommras. Nu inser man vad skitsadeln jag hade förstörde mycket.


Andra gången jag sitter på henne, första gången mamma såg henne.

Som sagtens, inga bilder från idag. 

Världens finaste ponny <3

Publicerat 2012-02-25 00:29:49 | i kategori Vardag
2 kommentarer



När jag gjorde den här videon så tänkte jag efter, shit vad mycket hinder vi hoppade under våra år tillsammans...

Sputnik <3

Myskväll!

Publicerat 2012-02-25 00:04:18 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Har haft en jätte mysig kväll med min pojkvän och våra vänner. Först var vi och bowlade, jag förlkorade som vanligt. :) Sedan var vi på Rhodos och åt god mat. Jag orkade typ hälften, snacka om slöseri med pengar.. men gott var det!

Innan vi drog ut på myskväll så red jag båda hästarna. Red ett rätt misslyckat pass på Heidi. Hon var framtung hela tiden och sköt mig ur sadeln i galoppen. Jag orkar verkligen inte sitta emot när hon gör så! Ska göra ett nytt försök imorgon efter Zabines tävling. Magnum var väldigt springig men det brukar han vara hemma. Den pollen blir verkligen en helt annan när han kommer iväg. Han är mycket lugnare borta än hemma.

Zabine tävlar alltså imorgon. LB med Musse och sedan LA och Msv B med Sputnik. Jag följer såklart med som trogen hästskötare. :)


Zabine och Sputnik

Grattis på födelsedagen Zabine!

Publicerat 2012-02-24 14:41:23 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Idag fyller min stora lillasyster 16 hela år! Ojoj hon var ju en liten plutt alldeles nyss och nu helt plötsligt får hon börja övningsköra. Åren bara flyger förbi. Innan vi vet ordet av så är vi pensionärer hela bunten! :)

Grattis Bine!







Klarade vi det?

Publicerat 2012-02-23 23:17:26 | i kategori Tävling
1 kommentarer




SV; Ja, vi klarade det! Vi hade rätt så hög fart så vi kom över utan större problem. Skriv gärna ditt namn nästa gång! :)

Filmen från rundan som bilden är ifrån:



4 månader till studenten!

Publicerat 2012-02-23 13:56:35 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Jag längtar hur mycket som helst tills jag tar studenten. Endast 4 månaders plugg kvar sedan blir jag en arbetslös fattig student, hihi! Nej inte arbetslös, jag hoppas på att kunna jobba som maskinförare någonstans och får jag inte det kan jag tänka mig att jobba i någon affär, all money is good money.

Men iochmed studenten som hägrar så krävs det massor med planering. Jag sitter blandannat i balkomittèn för Öknas bal och sedan ska det fixas med min egen mottagning, flaket, och inte minst klänningarna! Man måste ju ha en till studenten och en till balen. Studentklänningen har jag hittat exakt den jag vill ha! Men jag kommer förmodligen aldrig köpa den eftersom den kostar typ 2000 kr...



Visst är den fin? Tänk om man kunde vinna på lotto eller nått... :(

Att rida med livet som insats

Publicerat 2012-02-23 12:49:06 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Usch jag är riktigt arg just nu! Zabine ringde förut och berättade att hon och Sputnik nästan utsattes för en allvarlig olycka förut. En stor lastbil hade skrämt Sputnik så Zabine hade fått kasta sig av för att få stopp på honom. Vissa visar då ingen hänsyn alls!

Jag blev faktiskt så arg så jag skickade ett mail till kommunen och lade fram förslaget att en "Varning för häst"- skylt ska finnas på den sträckan som vi rider på dagligen. Vi får väll se om de svarar eller om de är alltför upptagna med något tråkigt fotbollslag.

Det är så tråkigt att sådant här ska hända. Vi utrustar oss ändå med massor av reflexer och skydd för våran egen säkerhet och ändå nämns vi med knappt fyra rader i körkortsboken. Jag skulle kunna skriva en hel novell på flera sidor om hur man ska bete sig vid möte av häst i trafiken... Det är ju inte lite skador som blir vid en olycka. 



Hittade btw en liten bok som heter "Häst i Trafiken", undrar hur många som läst den? Inte speciellt många bilister här i Nyköping iallafall...

Kanske blir ridhusridning imorgon!

Publicerat 2012-02-22 23:10:41 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Imorgon eftermiddag så kanske (om jag har tur) mammsen skjutsar mig till ett ridhus i stigtomta så det blir lite ordentlig ridning av! Vet inte vilken/vilka pollar som följer med men det märks väll. :) Ska isåfall bli jätte skönt och ska passa på att rida igenom pollen/pollarna riktigt ordentligt!

Men som sagt är det bara ett kanske, så vi får se om det blir något eller ej. Men man kan ju alltid hoppas!

Dumma väder

Publicerat 2012-02-22 19:44:07 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Blev ingen ridning idag, det töar för fullt just nu vilket betyder: isgata överallt. Hade stora problem bara att ta mig från bilen till stalldörren fast jag parkerade så nära jag bara kunde. Ingen idè att ta ut hästarna när det är sådant underlag för man får ändå inte ut något vettigt av ridturen. Gud, välsigna mig med ett ridhus! Snälla...

Har vart och fixat höpåsar nu på kvällen eftersom pappsen inte rullat in någon bal tidigare idag. Men nu är det alltså fixat och hästarna står i sina boxar och mummsar lite försenad eftermiddagshösilage.
Om det töar hela natten hoppas jag att det funkar att rida imorgon. Annars kanske jag kan övertala min mammsing att skjutsa mig och pollarna till ett ridhus. :)

 
Tänk att kunna rida i ridhus när man vill... drömma kan man ju alltid.

Trafikkaos?

Publicerat 2012-02-22 11:02:52 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Alla bussar är tydligen inställda idag pga. att det är så halt ute? Har läst på facebook också att folk inte vill ut och åka pga. halkan, så nu måste jag bege mig ut för att ta reda på om det verkligen är så halt som det sägs. Typiskt mig, tror inte på något om jag inte fått se eller uppleva det själv.

Ger en uppdaterad halk-rapport när jag kommer hem igen! :)


När vi ändå är inne på halka så får ni en bild från min lillebrors hockey uppvisning. :)

Hörs sen!

Att våga utmana sig själv

Publicerat 2012-02-21 23:28:29 | i kategori Träning
1 kommentarer

Har ni någon gång känt obehag när ni ridit mot ett hinder som enligt er är aningens för högt? Känslan av att något är för svårt? Att det inte finns en minimum chans att ni skulle klara av det. En av alla gånger jag känt så var när jag 2007 var och tittade på SM i Ponnyhoppning utomhus 2007.

Min vän Caroline Frisch red sin D-ponny Westside Padraig i omg 2 på en bana på 130 cm. Jag tittade på när hon hoppade fram och följde henne ända tills hon gick in på banan. Jag kommer aldrig våga hoppa en sådan bana, tänkte jag gång på gång. Jag var höjdrädd och tävlade LB på min dåvarande 6- åriga Sputnik. Jag tyckte att LB (90 cm) var min absoluta gräns.

När jag var yngre var elitryttare typ som hjältar i mina ögon. Man pratade inte med dem om de inte tilltalade dig och gick absolut inte ivägen för dem. Jag red en ungponny som just då verkade typ som vilken ponny som helst. Jag hängde kvar i LB ett bra tag innan jag vågade prova mig på LA. Innan jag visste ordet av var vi kvalade till Msv B. Jag grät innan jag skulle in och rida för jag tyckte det var så fruktansvärt högt. Jag tvivlade både på mig själv och min ponny. Sista tävlingen det året satte vi sista nollan i Msv B för att vara kvalade till Msv A. Jag hann knappt med i svängarna. Helt plötsligt hade vi debuterat Msv A och några tävlingar senare var vi kvalade till SM. Helt plötsligt hade vi 3 raka SM- Brons i bagaget... Helt plötsligt var jag en av elitryttarna.

Hur gick det till? Vart tog min rädsla vägen? Att ponnyn jag satt på innehöll en enorm kapacitet hade många insett innan jag själv gjorde det. När jag själv upptäckte det var 2009, när vi tagit första SM- Bronset när folk kom fram och gratulerade mig och undrade vad det var för fantastisk ponny jag satt på, då gick ljuset upp för mig att waow, vi kan ju faktiskt!

Känslan av att sätta ribban ett snäpp högre hela tiden än man egentligen ville var det som drev mig och det som fortfarande driver mig. Ett hål till, en aning bredare. Shit, jag klarade det ju faktiskt! Varje tävling blev längtan efter att sätta ribban liite högre hela tiden det som tog över. Helt plötsligt var det en tävling mot mig själv. Jag gjorde mer än jag egentligen vågade bara för att segerkänslan skulle infinna sig. Varje gång jag gjorde något jag egentligen inte vågade inföll segerkänslan. På två år drev den mig från LB till Msv A och SM. Någon gång hörde jag ordspråket; "Går det så går det, går det inte så har man iallafall försökt." Jag har tänkt så många gånger innan jag ska in på banan och hoppa en stor bana. Det har blivit mitt motto, inte bara i ridningen utan i allt jag gör. Att hoppa högt har inte så mycket med teknik att göra. Det har med viljestyrka med en sked jävlaranamma att göra. Det är jag som har vart en höjrädd stackare fått smaka på.

Sista rundorna med Sputnik var en behaglig och rolig upplevelse. Jag ska ta med mig de upplevelserna nu när jag rider på storhästarna. Återigen har tvivlet och den obehagliga känslan infunnit sig, men denna gång är jag beredd. Jag vet ju att det går över bara man låter rätt vilja styra det hela. Segerviljan och känslan att lyckas med något man tvivlat på är den bästa kicken och motivationen man kan få!


Den här bilden är från mitt allra första SM. Jag lovar att jag var väldigt skräckslagen när jag skulle in på banan.


Mitt andra SM, 2009. Här var jag inte heller speciellt kaxig.

Det här inlägget vill jag avsluta med att säga; Ge inte upp om du drömmer om elitnivå bara för att det står höga hinder i vägen. De är inte större än vad du gör dem.

Nöjd tjej!

Publicerat 2012-02-21 20:31:57 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Idag är en sådan dag då jag känner mig tillfreds med det mesta, och inte minst är jag nöjd med mig själv. Jag har många fel och brister men ännu fler fördelar och saker som gör just mig orginell. Det finns bara en heltokig blond Zandra Svensson som råkar vara just jag!

Jag är ingen svag, mesig tjej som låter folk piska mig i ryggen obemärkt. Jag är sjukt stark! Jag levde bland de svaga men reste mig och fann min stryka! Jag har inte fallit för grupptryck att börja röka eller följa med och festa och dricka mig redlös. Jag började inte dricka alkohol och prova allt bara för att jag blev erbjuden. Jag testade när jag kände mig redo och har lärt mig vart jag har min gräns. Vissa fester har jag setat med en cola flaska och haft minst lika roligt för det!

Sedan har jag min hobby, mina fina hästar. De har gjort att jag känner ansvar och vet den stora skillnaden mellan rätt och fel. Att vara ute på stan och göra förbjudna saker bara för att det ger en kick har aldrig intresserat mig. Jag är inte ett dugg rädd för att resa mig och motivera varför heller. Jag är inte rädd för att ge svar på tal och stå för vad jag tycker. Och jag kan ta att folk inte tycker lika dant och acceptera det. 

Jag tycker själv att jag är rolig och jag älskar att skatta och höras. Jag tycker om att bjuda på mig själv och göra andra glada, och jag tycker om att lyssna på andra och få säga några peppande ord. Att folk blir irriterade på att just jag beter mig precis som jag vill ger mig bara bekräftelse på att de ser mig som ett hot på ranglistan. Fine by me! Såfort jag tar på mig lite smink så tycker jag att jag ser jätte söt ut. Att se mitt ansikte i spegeln får mig att känna mig nöjd och känslan av att kunna känna mig nöjd gör mig ännu nöjdare. 

En sammanfattning av texten - Jag är så nöjd över att vara exakt den jag vill vara, mig själv.


Jag har lika mycket rätt som alla andra att trivas med mig själv och vara nöjd med den som tittar tillbaka i spegeln. :)

Oj det gick visst fort...

Publicerat 2012-02-21 14:03:46 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Är redan hemma från stallet och har hunnit rida Heidi och klockan är inte ens 2. Så snabb brukar inte jag vara.

Red Heidi i en av hagarna. Hon var lite springig till att börja med men på slutet blev hon sådär underbart taktmässig och mjuk. Mycket mjukgörande och tempoväxlingar. Fick till lite sväv i travökningarna också! Hon är verkligen fantastisk att rida, är så glad att jag har henne. Ska rida Magnum ikväll när jag tar in dem. :)


Fina Heidi <3

Mot stallet!

Publicerat 2012-02-21 10:47:33 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Nu ska jag bege mig mot stallet!

Igår hade jag och mammsen en riktigt hurtig dag, vi simmade på badhuset här i lilla nypan. Jag simmade 30 + 15 min, den sista vändan medan mamma solade solarium. Ska försöka fortsätta att vara hurtig nu fram över så man blir snygg till studenten! ;)

Hörs sen!


Fortsätt simma fortsätt simma!

Extremt anonymt vare ja...

Publicerat 2012-02-20 22:57:55 | i kategori Vardag
1 kommentarer



Bine!! Försök inte! Skaffa dig en egen blogg som du kan terrorisera istället! ;)

Nu ska jag leta upp den fulaste bilden jag har på dig bara för att!


Du är ju för gullig lilla syrran!
<3

Startlistor inför helgen!

Publicerat 2012-02-20 12:06:22 | i kategori Tävling
2 kommentarer

Nu har det kommit startlistor inför söndag! Då ska jag iväg till Ekenryttarna och hoppa med de båda stora. Zabine hoppar på Lördagen LB med Musse och LA & Msv B med Sputnik.




Godmorgon!

Publicerat 2012-02-20 09:48:45 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Jag har precis kommit ut ur duschen och ska snart torka håret och bege mig mot stallet för att släppa ut lite horses. Sedan blir det direkt in till stan för att fixa några viktiga ärenden. Vi hörs väll efter det! :)

So long!

Skitig Magnum <3

Mysig ridtur med Mamma

Publicerat 2012-02-19 22:07:20 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Min kära mamma har fått för sig att hon ska återuppta sitt ridande igen. Hon har ju inte hållt på nu på några år eftersom hon haft full upp med mitt och mina syskons tävlande. Det är inte lätt att få tiden att räcka till när man är fyrbarnsmor, är heltidsanställd och har en hel gård att sköta. Men nu har hon faktiskt fått till det med två ridturer två dagar på raken!

Efter ca en kvart så gick mammas ena stigläder av (så kan det gå när man inte använt sin utrustning på länge ;) ) så eftersom mammsen inte riktigt är igång så var hon inte så jätte pepp på att sitta ner hela ridturen, så vi bytte hästar. Mamma fick rida Magnum och jag satt upp på lilla Melody. Hon kändes mindre än jag kom ihåg att hon var. När jag var mindre val Melody den som lärde mig göra riktiga galoppfattningar. Gjorde jag det minsta fel så blev det bara slängtrav. Fina minnen.. :) Visste ni btw att Melody är dräktig just nu med Coral Crown? Coral Springs son? Den ni!


My Melody

Ponnynostalgi

Publicerat 2012-02-19 10:20:43 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Satt hela kvällen igår och läste om alla duktiga ponnyryttares fina resultat ifrån Vetlanda igår. Det känns verkligen sjukt konstigt att inte få vara med själv när jag för 2 och en halv månad sedan red SM på Sputnik. Konstigt är vad det känns, samtidigt också lite skönt kanske. Storhästtävlingar är mer ordning och reda på om man kollar på tex, framhoppningar. Konceptet är detsamma, höja sänka höja sänka, men det känns inte alls lika stressigt och hetsigt som det gjorde att hoppa fram på ponny. Speciellt regionala tävlingar kändes hopplöst att hoppa fram till, nationellt var det lite mer strukturerat.

Ändå saknar jag att hoppa fram på min fina Sputnik. Han var alltid så grym! Desto rörigare framhoppning desto mer taggad blev han alltid. Och alla kompisar som fanns där. Jag har och hade mycket yngre kompisar som tävlade eftersom jag var en av de äldsta nu på slutet, vilket ibland kändes jobbigt men ibland också bra. När gamlingen visade vart skåpet skulle stå liksom. ;)

Men det känns ändå som att jag är redo att gå vidare med mina storhästar. Jag har ju inte så mycket annat att välja mellan. Redan 2010 kände jag mig "klar" med ponny och började lägga mer och mer krut på Magnum. Tävlade en del med Sputnik med Zabine red honom mest hemma. När sedan Heidi tillkom i somras kände jag mig verkligen färdig. Sedan frågade mamma; ska vi eller ska vi inte åka med Sputnik på ett sista SM? Ett glasklart nej från min sida. Sedan red jag sista globenkvalen på honom som mamma i princip släpade iväg mig på. Och fy fan vad dåligt det gick. Och jag ville inte avsluta mina fina dagar med Sputnik med en sådan usel tävling, så 1 vecka innan SM så efteranmälde vi oss. Vilken tur att vi gjorde det eftersom vi satte tredje inomhus bronset i rad! Kanonponny. Dom där tillfällena när han bara briljerade saknar jag. Han ville alltid, och var precis lika sugen på hindren som jag.

Men nu gäller det att coacha syrran så att hon får precis lika härliga tävlingsdagar med honom som jag fick!



Nostagibilder!


Zabine & Sputnik

Ny design - Hiss eller Diss?

Publicerat 2012-02-18 21:41:49 | i kategori Vardag
4 kommentarer

Nu har snälla Emilia fixat klart min nya design. Jag är hur nöjd som helst! Tycker den passar mig perfekt!

Vad tycker ni? Bättre/sämre än den förra? :)

Varsågod Zandra!

Publicerat 2012-02-18 21:03:16 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Nu har jag äntligen pillrat färdigt med din design, det tog sin tid men snyggt blev det! Hoppas du blev nöjd och känner att du trivs med designen. Ha det bra!
/Emilia Svedlind (http://emiliamjaaou.blogg.se/)

Pausar efter en blöt ridtur

Publicerat 2012-02-18 19:39:02 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Är inne och värmer mig efter en ridtur på Magnum i snöblandat regn, usch. Magnum var duktig förutom att han blev rätt för lite saker, men så brukar det vara. Körde kondition och lite mjölksyra idag. Travade och galopperade fram och tillbaka på en lång grusväg som finns i närheten. Lite trött tror jag att han blev.

Ska snart ta mig i örat och gå ut och motionera Heidi. Tänkte ta en kortare runda med henne idag. Är inte så sugen nu längre som jag var i förmiddags pga det tråkiga vädret. Men som de säger, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder!

Ny design är påväg upp också! Kommer bli så jäkla toksnyggt! Duktiga Emilia Svedlind är det som har knåpat ihop den, precis som den jag har nu. :)

 

Underbara sovmornar!

Publicerat 2012-02-18 12:26:20 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Jag älskar att sova länge och kunna gå upp precis när jag vill. Jag har alltid varit en sådan modell som går i bitar om jag inte får minst 8-9 timmars sömn per natt, med ett undantag och det är när jag tävlar. Dagen innan tävling kan jag lätt vara uppe till 12 för att gå upp vid 5, men de¨t är bara för att jag tycker att det är så fruktansvärt kul! Jag älskar att tävla, men ibland är det skönt med en ledig helg också. :)

Min söte underbara pojkvän gjorde precis brunch till oss, falukorv, bacon och makaroner! Kärlek till snabbmakaroner!

Mina planer för dagen ser ut som följande;

* Stallet, rida båda pollarna (och kanske slänga mig upp på någon ponny... Fick sådan ponnyabstinens i torsdags när vi busade i snön på skolan så måste nog ta mig en liten runda på Musse, hehe..)

* Sen är klockan förmodligen massor och då ska vi åka och handla, min gubbe och jag. ;)

* Sen sova ännu mer och se fram emot en hääärlig sovmorgon i morgon bitti också

Välkommen Sportlov! <3


Bine & Dösnygge Musse.


Goding från Teneriffa! Charlie begravd i sanden. :)

Snöbus @ Ökna!

Publicerat 2012-02-16 22:17:42 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Nu kommer det ett par bilder från när vi var ute och busade med skolans hästar idag. Jag red som sagt en polle som heter Atcho! :)






Foto: Sanna Svensson, http://zannahz.devote.se

Vi hade jätte roligt idag! Och oj vad nyttigt det är att se sig själv på andra hästar än sina egna ibland. :)

Som gjort för mig!

Publicerat 2012-02-16 18:01:15 | i kategori Utrustning
1 kommentarer

Är inte det här Anna Scarpati schabraket från Tophorse.se som klippt och skuret för mig? Mina absoluta favoritfärger! Tänk om man hade lite mer än 133 :- i plånkan... Önska är ju iallafall gratis!

 

Hästig Skoldag!

Publicerat 2012-02-16 17:55:20 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Idag har vi hållt på med häst hela dagen i skolan. På förmiddagen satt vi och kompletterade och fixade några restuppgifter som vi hade. Gjorde ett prov i anatomi och exteriör och lämnade in ett par uppgifter.

På eftermiddagen var vi ute på uteritt! Jag fick rida en häst som heter Atcho, en brun rätt trevlig häst. Våran klasskompis Sanna fotade en massa när klassen galopperade i snön! Bilder på det kommer senare.


Atcho och jag tidigare i höstas på Linda Heed clinic, Skördemarknaden. 

Just my day

Publicerat 2012-02-15 20:34:43 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Var extremt seg imorse efter att ha drömt mardrömmar om dinosaurier hela natten, awesome.. Stressade till skolan sedan och skrev Nationella proven i SV B. Gick nog sådär, skulle skriva en debatt artikel men det blev mer ett faktainlägg kändes det som. Jag var allmänt okoncentrerad och seg. :(

Eftersom vi blev klara med proven strax efter lunch så fick vi gå hem sedan. Åkte med Angelica hem till mig medan de åkte till stallet där Angelica rider. Mötte sedan upp henne och en till klasskompis med Heidi och så red vi på långtur. Heidi hade lite svårt att hänga med Angelicas och Helenas travare men vi gjorde så gott vi kunde. Mysigt var det iallafall! Fixade sedan resten i stallet och parkerade mitt arsle här i soffan. :P

Anmälde mig nyss till högskoleprovet också och betalde en räkning. Ska försöka plugga lite hästanatomi och delar nu.

 
Saknar´t!<3

Bildbomb - Teneriffa!

Publicerat 2012-02-14 11:23:19 | i kategori Teneriffa Resan
1 kommentarer

Nu äntligen kommer det massor med bilder från våran Teneriffa resa! Längtar redan tillbaka till värmen.





Teide, Europas största vulkan sticker upp över molnen! redan på 11 000 m höjd såg vi toppen sticka upp en bra bit!


Blekfisar på planet! Pappi & Mommi



Alla syskona Svensson.












En av Zamanthas miljoner egobilder, hihi!





Skulle kunna lägga upp hur mycket bilder som helst!! Mamma har fotat flera hundra underbara bilder, men detta får räcka för denna gång. :)

Ponnytävling Söndag

Publicerat 2012-02-13 10:04:11 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Idag har vi vart i Södertälje hela familjen. Inte mindre än 4 ponnyer hade vi med i lastbilen idag. Rollex, Madness, Musse och Sputnik var det som hängde med. Tur att vi har en stor lastbil! Zamantha red Rollex och Madness och Zabine red Musse och Sputnik

Dagen har bjudit på väldigt blandade resultat, både bottennapp och super fina rundor.  

Rollex: hoppade LB och LA. I LBn red Zamantha riktigt bra och stöttade Rollex i alla lägen så att han klarade av att ordna med sina ben när de kom både nära och långt ifrån. Rollex är ju väldigt erfaren men har blivit lite bekväm på äldre dagar, men i den här klassen hoppade han fint! Dubbelnollor blev de och 2.a placerade!

I LAn så hade dock Rollex surnat lite och tyckte det var jobbigt. På framhoppningen var han jättefin men inne på banan var det lite bensinstopp. Zamantha skulle ha kunnat haft lite mer tempo men det är ju inte så lätt bär man inte är så gammal, 10 år som hon är. Rollex stannade en gång på en räöd oxer och sedan på en kombination som de tapppade lite fart emot.

Madness: Tittig i första klassen och skulle inte gå i närheten av det naturfärgade hindret. Zamantha kämpade väl innan Nisse gjorde en tvärnit så att hon hamnade på fötter på marken. Typ samma sak hände i LAn, på samma ställe på banan. Men med tanke på att det är både ryttaren och ponnyns första regionala tävling så kan jag säga att jag tror att det är rutinen som saknas och jag tror att det kommer släppa rätt snart.

Musse: hade verkligen hur kul som helst! Han var riktigt riktigt taggad och hoppade mycket bra både på framhoppningen och inne på banan. Musse hoppade bara en LB och gjorde det med glans! Zabine gled ur stigbyglarna på näst sista hindret och red utan på sista så de tappade därmed lite fart, men Musse redde ut det och det blev en dubbelnolla och en 8.e plats! De fick en gosehäst i pris.

Sputnik: Gick LA och Msv B idag. I första klassen hade Zabine lite undertempo och kom i botten på en oxer som Sputnik inte nådde över. Fyra fel blev det i denna klass. Zabine skärpte sig till Msv Bn och red på mer vilket resulterade i att Sputnik hoppade skit bra! 0+0 fel blev det i deras första gemensamma Msv B! Jätte duktiga var de! Några detaljer ska finslipas innan det blir riktigt bra! Zabine har tävlat Msv B förut med Rollex och Sputnik och jag har ju hoppat ett antal Msv rundor i våran karriär, men den här rundan var premiär för dem båda som ekipage. Helt klart godkänt! :D Hjärtat i halsgropen på första hindret när en funktionär sprang precis framför! Kolla filmen!
 


Zamantha & Nisse.


Rollex, Zabine och Gosehästen som Musse vann! :)


Musse på framhoppningen.

Tävling Lördag

Publicerat 2012-02-12 21:45:46 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Tävlade båda storhästarna igår alltså vilket gick riktigt bra!

Magnum: Skuttade runt 90 cm som ingenting så efteranmälde honom till 1m, vilket gick långt över förväntan! Magnum var hur duktig som helst och hoppade superbra! En touch på en bakbom som trillade bara men jag kände en sådan tydlig skillnad på honom om man jämför med innan han skadade sig. Sjukt konstigt egentligen eftersom han i princip bara har stått.. Men han är ju 1 år äldre nu och har mognat en hel del. Rundan var riktigt fräsch och riktigt rolig att sitta på när han tar i lite. Nu ska det nötas i 1 m innan det blir 110 debut inom en snar framtid!
 


Heidi: Hoppade 110 cm med henne och red för andra gången i min nya ursköna HG sadel. Sitter asbra i den och Heidi verkar gilla den. Hade en riktigt bra balans i hela rundan och var med lätthet felfri i grunden. När jag red omhoppningen kände jag av hur grymt kissnödig jag var! Adrenalinet brukar ju i vanliga fall rensa bort sådanna känslor men inte den här gånger. Usch var jobbigt det var och såklart så börjar jag ju veva med mina dumma fula händer. Ser så dåligt ut när jag börjar, Men det är svårare att vänja sig av med en ovana än att lära sig något nytt. Men jag ska jobba mer på det för jag är mer än medveten om att det inte ser ett dugg bra ut när jag sätter igång. Dubbelnolla var vi iallafall!
 




Fyffelin & Servus i Ridsport!

Publicerat 2012-02-10 15:12:27 | i kategori Vardag
0 kommentarer



Är det fler som har sett den här bilden i nyaste numret av Ridsport? Känner ni isåfall igen mig och Fyffe i blått och gult? ;)

Hade ingen aning om att den skulle vara med i tidningen. 10 år sedan är det nu sedan den bilden togs på Täby Galopp! Blev jätte glad när jag såg den! Den andra ponnyn heter Servus med Lovisa Almqvist på ryggen. Idag så tävlar hon hoppning precis som jag.

Av artikeln att döma så förstår jag nu varför min lilla Fyffe är så snabb, eftersom fullblodens snabbhet tydligen kom för flera hundra år sedan, från shetlandsponnyn! Lite coolt ju!

Den här ponnyn kommer gå SM en vacker dag

Publicerat 2012-02-08 22:09:49 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Precis som sin far...






Madness f. 2006 E: SPUTNIK
B-ponny 129 cm.
Han kommer bli en av Sveriges bästa, utan tvekan.
Precis som sin Pappa.

Hoppträning - Magnum

Publicerat 2012-02-08 21:58:01 | i kategori Träning
1 kommentarer

Hopptränade Magnum idag för Linda Hagberg på Ingelsta.

Som vanligt så var Magnum helt suverän i markarbetet! Skulle kunna rida cavaletti i timmar med honom bara för att det är så roligt på just honom! Vi hoppade även en bana med 5 och en halva och en kombination med 2 galoppsprång. Magnum var duktig och fullföljde alla övningar. Han är väldigt lugn och taktmässig.

Nu när han är 6 år så börjar det bli dags för honom att börja ta i lite. Framöver jag jag lägga ner mycket styrketräning och kondition så sprången blir lite maffigare. Han hoppar mycket bättre med rygg nu än innan han skadade sig, så det är ju roligt, men för att kunna hoppa högre än 1 m så krävs det lite mer än att han är lugn och snäll. Men för dagen så fullföljde han sina uppgifter bra.


Fina Magnum <3

Borde plugga men har helt enkelt inte lust...

Publicerat 2012-02-07 21:44:56 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Hade en riktig toppendag i skolan idag! Har verkligen saknat mina heltokiga vänner. Sjuka i huvet rättare sagt. ;) 

När jag kom hem så körde jag på i stallet och red ut Magnum en sväng. Hann inte med Heidi eftersom jag skyndade mig hem för att plugga till Naturkunskaps provet imorgon, men all energi rann av mig när jag steg innanför dörren. Vill bara duscha och lägga mig! 

Imorgon ska Magnum hoppträna igen. Ska bli roligt! 

 

Det var visst kallt i lilla Sverige

Publicerat 2012-02-06 20:31:02 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Längtar nästan redan tillbaka till Kanarieöarna. Det är så himla kallt här hemma! Hann rida Heidi en liten pytte kortis innan mina händer skrek av köld och tappade känseln. Imorgon ska jag försöka utrusta mig med bättre kläder, men först är det skola som gäller.

Fick konstigt nog nästan träningsvärk av att mocka 2 boxar idag, eller så är det musklerna som strejkar i kylan. Men oj vad skönt det var att träffa pollarna igen. Hade verkligen saknat dem.

Imorgon ska jag ta tag i en massa. Har fortfarande inte fått min sadel! Ska ju tävla i helgen så vore inte helt fel att få hem den. I värsta fall får jag hoppa Heidi i Magnums sadel så det löser sig iallafall.

Nu ska det duschas och sedan sovas för att orka upp till das Schule zu morgen.

Puss & Kram
Skumbanan


Ska bli grymt kul att tävla nästa helg igen!! :D

Äntligen hemma!

Publicerat 2012-02-06 11:52:21 | i kategori Teneriffa Resan
0 kommentarer

Teneriffa har vart toppen, men inget slår att komma hem till ett 15 - kallt sverige! Kärlek! <3

Vi har haft riktigt mysigt och blivit solbrända, tittat på El Teide som är Europas största vulcan, badat, druckit fina drinkar med paraplyn och gjort av med alldeles för mycket pengar. Men vi har haft super kul!

Är ledig från skolan idag så ska snart bege mig till stallet och hälsa på mina finaste hästar, har inte sett dem på en vecka! Känns helt sjukt!! Har längtat massor efter dem och efter våran lilla hund, Lova.

Ska försöka sno med kameran i eftermiddag och visa er massor med fina bilder från resan! :)