Löning!

Publicerat 2012-08-24 10:29:15 | i kategori Vardag
6 kommentarer

Yayy! Fick min mycket efterlängtade lön idag. Ska iväg med mamma på shoppingrunda strax. En helt egen alldeles ny klippmaskin står högst upp på inköpslistan då mina älgar redan börjat sätta päls. På önskelistan står även plattare mage (vart man nu köper det någonstans?) och en JW hjälm med blingad rosett, typ sådär 3 år efter alla andra men det är ju först nu som jag har råd att köpa en egen. Nya ridbrallor skulle också behövas och så ska jag väll ställa på min bil och köpa nytt batteri till den, lite nya kläder kanske och slurp så var varenda krona boorta. :)
 
Btw så blir jag fortfarande lycklig över att titta på bilderna ifrån helgen! Nästa helg så är det på`t igen! Då ska Magnum hoppa 1 m och 110 och heidi 120 och sedan ska jag även ge mig på 130. Nytt självförtroende och lite jävlar anamma har nu infunnit sig! Oh yeah!
 
<3

En belöning efter allt slit

Publicerat 2012-08-19 20:30:12 | i kategori Tävling
1 kommentarer

Har tävlat båda igår och idag på Nyköpings Ridsällskap med bägge mina stora. Magnum hoppa 95 cm och 1 m igår och 105 cm idag. Heidi hoppade 115 igår och 120 idag.
 
Magnum var dubbelnolla i 95 cm, hade 1 ner i 1 m men kändes egentligen finare i den klassen. Han kvalade in till sin Lilla Final som gick i 105 som fjärde bästa så det var ju bra. Idag rev han första hindret.. Blev faktiskt lite irriterad på honom då han kändes så oförsiktig, resten hoppade han klockrent så det kändes riktigt surt. 
 
Heidi hoppade som sagt 115 igår, hon kändes kanonfräsch men jag hann inte gå banan innan så fick titta på ekipagen innan mig och lära mig den så hade ingen aning om hur linjerna var. Blev bottenhopp på hinder nr 2 men hon klarade det, sedan gick hon av på 5 galoppsprång mot sista räcket istället för 6 ( hade jag stegat där hade jag vetat att det varit 6 korta språng men eftersom jag fick chansa så han jag inte göra något i tid.) så bommen föll och resultatet blev 4 fel.
 
idag hoppade hon återigen kalas och nollade grunden utan några problem. Jag tog bort galoppen lite väl på ett par ställen men annars var jag faktiskt nöjd med mig själv. Bedömningen var A1:a så omhoppningen gick efteråt. Heidi kvalade tursamt nog in till finalen som nr 19 av 20, hihi. Det var två olika klasser i samma klass då finalklassen gick tillsammans med en öppen klass så vi hade två separata prisutdelningar. I omhoppningen var några av hindren höjda till 130. Fick till det ännu bättre denna gång med flyt och tryck överallt! Var så himla härligt att sitta på henne den rundan och hon hoppade som den smidiga katt hon är, felfritt dessutom!
 
Och Final SEGER blev det!
Äntligen fick jag rida först på ett ärevarv! Tror det är lite mer än ett år sedan jag gjorde det sist näsr jag vann med Sputnik på Skästa. Så himla härligt! Njöt som en turist på solsemester under prisutdelningen.
 
Foton; Johanna Sällström
 
Kommer leva på denna tävling länge! Älskar verkligen den här hästen. Vi har haft en sådan berg och dal bana under vårat första år tillsammans och äntligen börjar flytet komma tillbaka. Hon är en ängel, och jag har verkligen behövt henne i min utveckling som ryttare. Nu är vi på ggång! <3

Internet lös!

Publicerat 2012-08-16 23:39:03 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Vårat internwt har slutat fungera här hemma, därför är uppdateringen låg. Helgens träningar gick bra, guldkornet var terrängträningen med Magnum som var så himla rolig!

I helgen ska bägge pollarna tävla i Nyköping; Lördag hoppar Magnum 95 och 1 m och Heidi 115, Söndag hoppar Magnum 105 och Heidi 120. Skönt med en tävling så nära, det tar ju endast ca 15 min att åka dit ifrån oss.

Nu ska jag sova och vila upp mig från min jobbnatt. Sleep tight! <3

Träning i Helgen!

Publicerat 2012-08-09 22:35:50 | i kategori Vardag
5 kommentarer

Söndag och Måndag ska jag vara med på ÖSLRs läger. på Söndagen ska vi hoppträna för Linda Heed och på Måndagen ska vi vara i Norrköping och rida islandshästar och ha roligt. På Måndag kväll ska jag även terrängträna Magnum för Bo Österlund. Känns perfekt så kan jag fokusera på markarbetet nästa vecka inför tävlingen.
 
Idag har det varit lite latcho lajban, Pappa kom nämligen på igår att han ville hoppa sommarkvälls hoppningen idag på Heidi. Pappa har vart tävlingsryttare en gång i tiden men är för tillfället lite ringrostig då det var 28 år sedan han tävlade sist. Han tränade lite smått igårkväll och hoppade några enstaka språng på 1 m och idag hoppade de en 80 cm bana felfritt. Det var roligt att se för Heidi var jättebusig! Skuttade och laddade inför hindrerna, och Pappa var nöjd och VÄLDIGT STOLT ÖVER SIN ROSETT SOM HAN FICK.
 

Effektiv kväll!

Publicerat 2012-08-08 00:17:09 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Efter jobbet idag så fixade jag stallet direkt och lyxade sedan till det med lite kinamat, var så fruktansvärt hungrig! Bestämde mig redan imorse för att idag SKA jag rida (var någon vecka sedan sist nu igen..). Med tunga steg tvingade jag ut mig själv runt 7 tiden för att ta tag i dagens ridning, har lite dåligt med motivation nu för tiden. Kom på att Heidi tappat en framsko så letade upp en dojja som jag bankade och höll på med ett tag för att på den att passa. Drog även av och slog på v bak sko då den klirrat någon vecka. Sedan jäklar anamma kastade jag mig upp och red!
 
Trimmade lite lagom med fokus på att inte fastna i min innerhand och ha henne runt innerskänkeln med stöd på yttertygeln. I högervarv är det ganska lätt, i vänster desto svårare. Hon markerar väldigt tydligt nu också att det är dags att värma om sadeln då hon börjat skjuta rygg i början i skritten och galoppen. Heidi är väldigt skön på så sätt, hon markerar tydligt att något inte är till belåtenhet.
 
När jag var färdig med henne hämtade jag in lilla gulliga Nina som är ett quartersto som jag håller på att rida in. hon är HUR SNÄLL som helst och jag har sällan känt att en häst litar så mycket på mig som hon gör. Vi har verkligen fått en jätte trevlig relation under de 2 veckor som hon bott hos mig. Idag red jag för första gången utan att någon gick bredvid. I början förstod hon inte alls och jag kunde sitta och skänkla och smacka ihjäl mig om jag nu hade velat. Satt av och gjorde om från marken en gång och satt sedan upp igen och då gick det upp ett ljus för lilla damen! Fram och tillbaka i stallgången skrittade vi och hon är så himla trygg. När hon förstod vad svänga var så gjorde hon det så fort så jag fick hålla mej i manen. Hon är så otroligt positiv och jag gillar henne skarpt!
 
Fina Nina.

SM Brons till Zabine och Sputnik!

Publicerat 2012-08-06 18:57:07 | i kategori Tävling
0 kommentarer

Guldet var inom räckhåll men en retlig liten bom bestämde sig för att falla så guldet blev till brons, Sputniks 4.e bronsmedalj på rad dessutom! Är en väldigt stolt storasyster! :D
 
 

Helgen börjar bra!

Publicerat 2012-08-02 18:44:36 | i kategori Tävling
2 kommentarer

Nu har båda rödskimmlarna hoppat varsin klass. Madness var först ut imorse och hade endast ett ynkligt pet på ett räcke, men en snabb fyra fels tid räckte till en 3.e placering! Ella red en lugn och prydlig runda, en av de finaste jag sett henne göra på Nisse faktiskt så det var jätte kul. Sputnik hade lite dramatik innan sin start då ryttaren precis innan dem gick omkull och fick vänta på ambulans. Bine fick då värma upp på nytt och hoppade för en liten stund sedan felfritt i SMets välkomsthoppning (uppvärmningsklassen). Åker upp till Årsta Runsten själv antingen idag eller imorgon fm. SM är verkligen en rolig tävling med mycket prestige och roligheter. Måste planera hur hästarna här hemma ska ha det innan jag bestämmer när jag åker bara.
Sputnik & Madness, Far och Son, eller "Kopiorna" som mamma brukar säga. De är grymt lika!
 
Fina Madness och duktiga Ella med dagens skörd! Ella var även felfri i välkomsthoppningen med sin fina B-ponny Kulltorps Yrrol. Har fått äran att knoppa den ponnyn imorgon! Han har en perfekt "knoppman"! :)

SM Vecka!

Publicerat 2012-08-01 11:14:56 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Idag åker Zabine och Sputnik iväg mot SM på Årsta Runsten! Imorgon hoppar de uppvärmningsklassen och på fredag smäller det med omgång 1. Jag åker dit på fredag och hejar på dem och sedan åker jag och pappa emellan de andra dagarna. Vi har ju som tur är inte så långt dit, ca 1,5 timme. Sputniks son Madness ska också följa med! Han ska gå Mustangcupen. Det är bra för honom att få komma ut på lite större sammanhang inför ungponny SM i höst. Hans ryttare denna helg är Ella Björklund. Sputnik och Madness, visst är de lika som bär!? :-)