Inget är som väntans tider

Publicerat 2012-01-28 19:11:56 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Om ett par timmar ska vi åka till Flygplatsen. Känner mig lite mer motiverat till resan nu efter att ha fått iordning på allt. Har packat, fixat stallet och sagt hej då till hjästarna. Kommer sakna dem den här veckan! Var och köpte en bok och lite naturgodis att ha på planet sedan, om tolv timmar så kommer vi sitta på planet och längta efter att landa.

Jag har bara flugit två gånger förut tur och retur. Första gången var till Polen men 9.an, Underbara tider, och andra gången åkte jag och hälsade på min vän Lisa i USA.

Jag har längtat jätte mycket efter denna resa men samntidigt har det tagit emot massor att lämna hästarna. Tänk att några furbeningar har ungefär samma känslomässiga värde som en fet solsemester! Jag som alltid vart så avundsjuk på alla andra som rest och nu när jag själv ska göra det så har jag funderat på att stanna hemma bara för att jag är orolig för mina pollar. ;) Är man hästmänniska så är man! Ska iallafall försöka slappna av och ha det trevligt :)


Bild från en helt vanlig brygga i USA! :)

Idag åker vi!

Publicerat 2012-01-28 14:35:54 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Sent ikväll åker vi mot flygplatsen i Göteborg för att sedan åka vidare mot Teneriffa! Ska bli så sjukt spännande. Har en massa kläder i torktumlaren nu och undrar hur jag ska få ner allt i min sportbag som jag packar i.

Samtidigt är det lite jobbigt att lämna hästarna hemma även om vi fixat hästvakter och hundvakt, lite seperations ångest så att säga. Men det ska ändå bli sjukt kul! En hel vecka blir vi borta med semester! Jag vet ju inte ens vad man gör på semester eftersom det här är första gången... Vad brukar man göra på semesterresor??

Mitt sista matteprov ever!!!

Publicerat 2012-01-26 18:15:08 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Thats Right! Idag gjorde jag mitt allra sista matteprov och är därmed klar med matte C kursen! Känns kanoners, nu kommer jag kunna spendera mina Torsdags eftermiddag till självstudier, skönt!

Iallafall, har ett par nudlar i kastrullen just nu och när jag ätit dem ska jag bege mig mot stallet. Magnum har vilodag idag så det är bara Heidi som ska ridas. Men först; Nudlar!!

Hoppträning med Magnum

Publicerat 2012-01-25 21:44:08 | i kategori Träning
0 kommentarer

Idag fick Magnum se en bom för första gången sedan september då han skadade sig! Även första gången han skulle åka i den blåa lastbilen, nemas problemas. Fick han bara titta lite först så var allt stencoolt sedan. Upp i lastbilen som om han gjort det 1000 ggr förut. Duktiga häst!

Vi började med mycket markarbete vilket jag nästan glömt hur fantastiskt duktig han är på det! Han kommer alltid rätt och lyfter så fint på hovarna när vi jobbar cavaletti och små hinder. I slutet hoppade vi även en liten bana på ca. 80-90 cm och han var jätte duktig! En enda gånga tappade han balansen lite i anridningen på ett räcke som vi rev annars var han klockren! Den 11.e Februari ska han också få följa med till Katrineholm och hoppa 90 cm. 

Super Nöjd!

Från idag:
 




Jag tycker han ser ut lite som en ponny just nu. Hihi :)

Galopp i snön

Publicerat 2012-01-24 22:48:56 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Galopperade båda hästarna ute i snön idag. Helt underbart var det och båda hästarna njöt på olika vis. Magnum brallade och bockade och tyckte det var riktigt lajban medans Heidi länger sin stora hals, frustar och stampar på. Mysigt värre var det iallafall!

Imorgon ska Magnum hoppträna för första gången efter att han bröt sitt griffelben. Ska bli hur kul som helst!
Ska sova nu, blev en sen kväll som vanligt, Godnatt!


Magnum på sig allra första hopptävling! 1 år och 2 månader sedan nu. :')

What happens today

Publicerat 2012-01-24 17:53:14 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Nyss hemkommen från en minst sagt seeg skoldag. Motivationen nu sista terminen är bottenlös...

Men iallafall. Igår var jag ute på två helt ok turer med pollarna. Red Heidi i en av beteshagarna och det funkade sådär, var lite dolda isfläckar här och där. Magnum fick gå en liten uteritt och det funkade mycket bra. Det finns ett fält precis bredvid vägen på lilla sommarstugerundan så där tänkte jag prova på idag och se om det funkar.

Imorse steg jag upp kvart i 6 för att jag och Calle var tvugna att åka till grden och starta mammas bil med startkablar eftersom hon började jobba kl 6. Släppte ut hästarna och fixade lite smått medans jag var där. När vi kom hem var kl ca. 6.20 och det var bara att hoppa in i duschen på en gång och snabba sig för att hinna med bussen in till stan som går kl. 7. Tidiga mornar är det i min värld.

Men men, nu ska jag ta mig en Naturdiet-shake och sedan dra mig mot stallet! :)


Zamantha busar med en av våra shettisar i sommras, min längtan efter värme tar slut på söndag då vi åker till Teneriffa!!!

Rollex

Publicerat 2012-01-21 17:42:55 | i kategori Våra Hästar
2 kommentarer

Fortsätter att berätta om våra hästar som vi har hemma. Nästa ut är våran B-ponny Rollex!

Rollex
f. 1995 val, fux. E: Linksbury Royalist U: Dido UE: Pontus



Rollex är förutom Fyffe, en av våra äldsta trotjänare som vi haft länge. Mamma köpte honom som 3-åring och vi red in honom själva. I början kommer jag ihåg att Rollex var väldigt bakskygg och för att kunna sitta upp på honom så var man tvungen att göra det i stallgången, på ridbanan gick det inte. Jag var fortfarande väldigt liten när han reds i början så det var mest nåågra äldre tjejer i stallet som red honom i början.

När jag blev 7 år så började jag rida honom hemma och startade även lite hoppningar. Han har alltid varit grym på att hoppa! När jag fyllde 8 år så startade jag honom för första gången på galoppbanan med helt ok resultat. Rollex kom oftast 4.a eller 5.a och har altid varit bäst på de lite kortare distanserna eftersom han är brutalt startsnabb men inte orkar hålla tempot hela vägen. Han har däremot alltid vart duktig på gräsbanor. På Strömsholms galoippbana Österängen har han vunnit ett par gånger och även i Göteborg. Jag och Rollex tog tillsammans en seger på Täby i ett 800 m långt lopp.

Jag växte rätt fort och när jag fyllde 11 så hade jag blivit för stor. Då tog Zabine över och tävlade framgångsrikt i både hoppning och galopp. Ett år så lyckades hon och Rollex vinna Jägersros årliga ponnyderby! Det är nog Rollex största Galoppmerit någonsin. Zabine och Rollex tävlade upp tom. Msv B hoppning med hur mycket segrar som helst i LA. De vann ca. 5 LA klasser i rad sista sommaren som Zabine tävlade honom. Zabine red även ett par fälttävlingar med honom.

Nu är Rollex läromästare till Zamantha. De har tillsammans startat upp tom LB+5 i hoppning och startar fortfarande några lopp ibland bara för att de tycker det är roligt båda två. 2011 blev de tillsammans Klubbmästare för ÖSLR!

Rollex är en pigg och personlig kille som alltid har full koll på läget. Han har lärt oss mycket genom åren och är verkligen en trotjänare i vått och torrt.

 



Zabine och Rollex i deras sista Msv B tillsammans.



Äntligen Helg!

Publicerat 2012-01-21 12:10:41 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Nu är det äntligen helg! <Och idag ska jag för första gången på hela veckan rida! Eftersom det vart så mörkt varje dag när jag kommit hem från skolan och pga den rådande skritskobanan utomhus så har jag inte velat riskera något. Speciellt inte med Magnum som inte har bakskor och därmed inte kan ha broddar. Funderar på om man skulle investera i ridhuskort någonstans, men det är ju så svårt att få tid att åka iväg och dessutom har jag inte råd att åka med min bil, vilket innebär att jag då måste be mamma eller pappa och få låna deras och har de då inte möjlighet att låna ut dem till mig så funkar det inte alls. Dessutom får jag bara in en häst i taget i transporten eftersom de är stora och tunga och jag bara har B-kort. Motivationen är dessutom noll just nu. :(

Men idag har jag bestämt mig att iallafall göra ett försök, får väll se hur det slutar.


Ska det vara vinter så ska det vara såhär, annars behöver vintern inte komma alls, tycker jag.

Ridning- Ingen riktig sport?

Publicerat 2012-01-18 22:48:58 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Roffe har verkligen rört om i idrotts-sveriges gryta, på ett sätt som inte alla verkar uppskatta. Har ägnat ett tag åt att läsa flera tidningsartiklar och krönikor som handlat om Roffes och hela Ridsportsveriges storseger om Jerringpriset. Vissa människor kan bara inte förstå hur en "träkig hästgubbe" kan vinna ett sådant tungt pris. Det är sorgligt tycker jag.

Ridsporten är sveriges näst största sport, bara fotboll är större. Ridning är den enda sporten där tjejer och killar tävlar på lika villkor. För oss som rider är det självklart varför vi älskar sporten. Känslan, slitet till vardags, gemenskapen med andra ryttare och inte minst våra fantastiska relationen till våra närmaste team kamrater- hästarna. Är det verkligen så svårt för sportsverige som inte håller på med häst att förstå varför ridning är så fantastiskt unikt? Ja, det är det. De förstår inte för de har aldrig upplevt det.

Det man inte förstår det tycker man är svårt och jobbigt. Förstår du dig inte på matten i skolan så är den såklart jobbig, ointressant och tråkig. Med ridningen är det samma sak; folk förstår inte varför vi ryttare vill slösa timmar på mockning, sopa stallgångar, putsa skitig utrustning och lägga tusentals kronor på djur som aldrig kommer tacka oss för det. Men vi förstår det mycket väl, för matte är det roligaste vi vet eftersom vi är så bra på det.

Att folk inte förstår tycker jag inte är ett dugg konstigt, för jag har sett människor som blir osäkra när de kommer in i ett stall första gången och inte vet hur de ska reagera. När man ställer dem framför en häst och låter personen bara stå där en stund så förstår de sedan. Hästar utstrålar en vänlig energi, de dömer dig inte, de har inte för avsikt att göra dig illa, de förknippar dig med något bra. Allt detta går att förstå om en person får uppleva det själv genom att bara få andas samma luft som en vänligt sinnad häst en stund. Det är ingenting som går att förklaras.

Sedan har vi tyvärr de människor som inte vill förstå, det är en helt annan sak. De vill inte lära sig och de vill inte öppna upp sina hjärtan och förstå denna speciella relation man får som ryttare till sin häst. Det är dessa personer som just nu hånar våran Idol. Han har konstig dialekt, han studsar inte av lycka när han vinner, han tappar aldrig masken, tråkigt! Det är ingen idè att få sådanna människor att lyssna och vilja förstå, de har redan bestämt sig. Hästsport inger ingen respekt till de människor som okunnigt anklagar oss för att nyttja hästen som ett redskap utan att anstränga oss själva. Det är pågrund av att de stängt sina hjärtan för att ta in allt det som är självklart för oss som ryttare, och man kan inte bryta upp en människas hjärta eller banka in det i huvudet på någon. De som inte vill förstå är helt enkelt inte värdiga den fina och unika kommunikation som man bara kan få med en häst.

All makt åt Kung Rolf- Göran Bengtsson.


Ridsportens Mästare!

In Flames, My light in the darkness

Publicerat 2012-01-17 22:32:12 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Inte fan gick det att rida idag heller! Blir fan tokig!!!! :( Det är halt och isigt... sedan är jag fattig som en jävla bondläpp, finns så mycket jag behöver köpa!! Är så grymt trött på skolan dessutom också, blääää.... All energi bara rinner ur mig när jag inte får hålla på i stallet så som jag vill, jag lever för det samtidigt som världen sätter stopp för det! Blir så trött, ledsen och besviken... Jag VILL hålla hästarna i toppform, men jag kan inte! Magnum är inte ens i form, han är bara fet och hårig just nu. Jag kan inte ha nån häst på Lövsund för jag har inte råd att ta mig dit med skitbilen. Jag får inte köpa Heidis sadel själv på avbetalning för att jag inte har något fast jobb, jag vill börja jobba NU! Jag vill bli självständig och få kontroll på mitt liv. Jag kan heller inte köra hästarna till något ridhus i närheten eller köpa gymkort som jag vill för jag har inte RÅD! Jag vill ha råd att leva och göra det jag vill! Istället blir både jag och mina hästar bara fetare och allt mer otränade. Jag vill inte ha det så! Fan, finns det ingen lösning på den här jävla helvetes skiten????

Ledsen tjej....
Lyssnar på mitt favorit band In Flames och söker lite tröst i den metaliska gitarren och de dundrande trummorna som tillsammans bildar en melodi av perfektion.

Just another Tuesday

Publicerat 2012-01-17 17:41:54 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Dagarna släpar sig fram emot Teneriffa resan, idag är det 12 långa dagar kvar till avfärd. Känns som en evighet.

Iallafall så har denna dag inneburit skola och lektioner i vanlig ordning. Vi har haft prov i småföretagande och gått igenom en del inför Nationella proven i Svenska. Jag och några av mina kompisar ska även vara med i balkommitèn iår och anordna våran studentbal, roooligt! Är det något jag verkligen ser fram emot så är det studenten! Ska bli galet kul!

Har precis slafsat i mig en Naturdiet- shake och ska alldeles strax bege mig mot stallet. Ska försöka springa dit idag också så att man får lite motion. Ska även försöka rida, får se om det går eller om vädret vill trotsa mig idag också.

Hörs sen!

Grattis Roffe!

Publicerat 2012-01-16 23:31:28 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Ingen var mer värd det än han! GRATTIS GRATTIS GRATTIS ROLF-GÖRAN BENGTSSON!!
Vinnare av Jerringpriset för år 2011! Äntligen en ryttare! Han är bäst, han är kung, han är ALLT!


KUNG Rolf-Göran Bengtsson!

Fyffelin

Publicerat 2012-01-16 23:17:47 | i kategori Våra Hästar
3 kommentarer

Tänkte (efter ett förslag) då och då lägga upp ett inlägg som handlar om en av min familjs hästar och ponnyer tills alla finns samlade i denna ketegorin "Våra Hästar", så får ni förhoppningsvis lite mer koll på vad vi har hemma i hagarna.

Först ut är MYTEN, LEGENDEN, SHETTISEN... FYFFELIN! Som under sin storhets tid var Sveriges bästa Shetlandsponny i såväl ponnygalopp som hoppning.


"Fyffe" & Zabine i Globen!

Fyffelin
Sto f. 1992 U: Tessie E: Drutten UE: Bay Leaf of Felbridge RS 1
Avkommor:
Marshmallow -Z
Freja Meduza -Z

Fiffe har jag haft i min ägo längre än vad jag känt min egen syster. Jag fick henne i dopgåva när jag var 3 månader gammal av min Farmor. Fiffe var då 1 år, nu är hon 20! Hon är den mest svårridna ponnyn vi har eftersom hon är så otroligt het, känslig och stark på samma gång, samtidigt är hon en perfekt nybörjar häst då hon mycket väl vet skillnaden på en erfaren ryttare och en som rider första gången. 

Jag och Fiffe tävlade framgångsrikt i Ponnygalopp och hoppning och hon lärde mig allt om hur en tävling gick till, och känslan av att vinna! Vi vann ofta och fick mycket avundsjuka ryttare som muttrade om oss. Fiffe var snabb som vinden och hoppar alltid och gick att svänga hur som helst med. Vi tävlade upp tom. LB+5 i hoppning och var med i lanslaget i ponnygalopp.

När Zabine började rida henne, år 2003 var hon i sitt livs form! Zabine vann lika mycket, om inte mer, än vad jag gjort med henne. När Zamantha började rida henne för ett par år sedan så har Fiffe fått börja gå lite lugnare pga sin ålder och nu är hon pensionär och guppar runt med Bellas lillebror på sig ibland. Den här ponnyn var i toppform 14 år i sträck, så hon har gjort sig mer än förtjänt av sin pensionärs vila. Hon är fortfarande fräsch i kroppen och har som tur är hållt hela sin karriär.

När Fyffe var en aktiv tävlingsponny så var det väldigt speciellt att åka med henne på tävling. Hon är verkligen en Shettis med fullblodsnerver! Hon vill knappt äta eller dricka borta, vi har fått tvångsvattna henne hur många gånger som helst för att hon vägrar, hon kan bli så nervös när hon åker transport så ibland när man stannat till i en korsning så kan man känna hur hela transporten vibrerar för att hon skakar så dant. Hon bits när hon blir uppjagad eller nervös. Men hon har alltid varit en riktig figther som alltid kämpar och som alltid kom med en otrolig spurt på upploppet!

Meriter:
Seger upp till LB hoppning
Gått div. 2 allsvenskan jag vet inte hur många gånger.
3 SM- Guld i Ponnygalopp
Skandinavisk Mästare 2008 (Danmark)
Medaljer i Skandinaviska Mästerskapen
Flera DM Guld
SM- Brons Ponnygalopp med Zamantha
Vunnit inte minde än 8 gånger i Shettisgaloppen i Globen
Vunnit hoppklasser på European Shetland Games
Varit Sveriges reklamponny för Shetlandsponnyn under flera år.

Detta är bara lite som denna otroliga ponny har ådstakommit under sin karriär! Kommer helt ärligt inte ihåg allt och jag har säkert glömt en hel del. Hon är helt enkelt fantastisk!











Det var bara att glömma att rida idag...

Publicerat 2012-01-16 22:07:50 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Skulle ha haft ett par skridskor på mig påväg till stallet idag! Tror att jag hade kommit fram betydligt fortare då.. Blank is hela vägen, suck, tar vintern aldrig slut?

Det är ca. 1,5 km mellan stallet och min pojkväns lägenhet och på vägen dit så sprang jag hela vägen förutom sista biten. Skönt att få motionera lite. Jag SKA ju som sagt komma i mina Kingsland byxor samt min nya kavaj helst innan första tävlingen så det gäller att ligga i lite.

Det ska bli grymt skönt att komma iväg till Teneriffa! Knappt två veckor kvar nu! Har beställt bikini från nelly.se så det är bara hoppas att jag kommer i den. Synd att man inte kan ta med sig hästarna dit och galoppera på sandstranden.. Just dreamin.


Gode Gud, skänk mig ett ridhus...

Måndag - Veckan börjar urdåligt

Publicerat 2012-01-16 18:10:15 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Haft en allmänt dålig dag än så länge. Haft idrott i skolan och idag fick jag vara idrottslärare för att försöka höja mitt betyg någorlunda. Åt helvete gick det... Några i min klass kan verkligen knepen för att få en att bara vilja ge upp och gå och gömma sig. Hade sedan Naturkunskap sista lektionen, satt och spelade Brick Breaker på mobilen. Jag gillar egentligen Natur och Biologi- ämnen men kände att idag hade jag inte motivationen att koncentrera mig. Åkte sedan pissnödig som en gris hem med bussen och hamnade här. (Y)

Just det! Anmälde mig även till att pröva för att bli Diplomerad inom Växtodling/Maskin! Vet inte om jag kommer klara det men det är säkert nyttigt, och om jag klarar det så har jag säkert en jätte merit sedan när jag vill bli maskinförare!


Här kör jag en liten mini-grävare i 1.an :)

Vad vill ni läsa om?

Publicerat 2012-01-15 22:55:33 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Nu är ni ju faktiskt några stycken som läser min blogg och jag vill veta exakt vad NI vill läsa om i min blogg!

Fritt fram för önskeinlägg! Ge mig förslag!

What a night!

Publicerat 2012-01-15 22:52:02 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Höll på att skjutsa alkisar till kl. 5 imorse! Helt sjukt! Men jag tjänade iallafall ihop lite fickpengar så nu är jag inte så panikfattig längre. Släpade mig upp vid kl. 12 och begav mig till mitt underbara stall. Åkte och köpte MIN alldeles egna hösilagebal som alla använder ändå men den är ändå min!

Pysslade runt i stallet hela eftermiddagen och red ut en skritt och travrunda på Heidi tillsammans med Zabine och Musse.


Zabine och Snygga Musse! Han är så galet fin när han är i form och har sin fina sommarfärg!

Sen kväll

Publicerat 2012-01-15 00:06:53 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Ikväll ska jag roa mig som fyllechaffis åt några kompisar. Behöver verkligen pengarna jag drar in på det för imorgon ska jag iväg och köpa en hösilagebal till mina och Zabines hästar så har vi en alldeles egen. Det finns så mycket jag vill köpa just nu! Vill fräscha upp min bil, köpa ny utrustning, student och balklänning,x saker till mig själv osv osv! Önskar att jag vore en riktigt snuskigt rik unge just nu.. Men tyvärr så är man blott en fattig Svensson... 

Iallafall så sitter jag och väntar på att mina kompisar ska ringa och vilja bli hämtade. Nu fick jag precis ett sms till av en annan kompis som ville bli hämtad senare! Man kanske kan försörja sig på det här? ;D


Såhär fin ska pärlan bli igen! Bara jag får råd att köpa färg och lite reservdelar så ska det nog gå att ordna...

Fredagen den 13.e

Publicerat 2012-01-13 22:06:08 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Hade en riktigt goodie dag idag... Körde i diket på väg till skolan, hehehe. Andra gången iår! Men körde väldigt långsamt så jag behövde bara lite knuffhjälp så var bilen på vägen igen. :) Efter skolan så var det en tjej från 2.an som provade min sadel på sin fjording så vi får väll se hur det blir med det.

På vägen hem fick jag soppatorsk på motorvägen men som tur var hade jag min reservdunk! När jag kom hem fixade jag åt hästarna och de kom in tidigt för en gångs skull, ca kl. 4. Blev ingen ridning idag pga den stenhårda ridbanan och stormvindar... Jag önskar mig ett ridhus!!!!

Har sedan spenderat de senaste 3 timmarna i soffan kramandes med min älskling!! <3

Imorgon ska jag gymma med min kära vän Linnèa och förbränna ostkakan som jag diskret tuggar på just nu... :)


<3

Semester!!!

Publicerat 2012-01-11 22:00:14 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Åhh så underbart det ska bli! Den 29.e Januari drar hela familjen Svensson -Zetterblom iväg till Teneriffa på en heeel veckas semester!!! Pappa har på något sätt lyckats vinna en resa så för första gånger drar vi iväg utomlands utan några hästärenden! Helt ledigt, fattar det knappt. Jag är snart 19 år och har aldrig upplevt en solsemester. Vi ska dessutom bo på 5-stjärnigt hotell! Vi Svenssons kommer vara typ kungar i en hel vecka!! Awesome!!!

Dock innebär det att jag får ställa in min planerade tävling på Bullersta, men men det kommer fler tävlingar under året! :D


Random google bild! Jag längtar!!

Skrittning

Publicerat 2012-01-09 21:58:14 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Är nu hemma från stallet och har ridit båda hästarna. Börjar alltid mina stallkvällar med att fixa iordning hästarnas boxar och mat innan de får komma in. Mina hästar kommer in ganska mycket senare än de flesta andras. Runt 6- halv 7 brukar de få komma in och äta eftermiddagsmat eftersom jag alltid kommer hem så sent från skolan. Men de har nog vant sig vid det här laget eftersom det varit så i snart 3 år. Jag tycker inte att det är speciellt bra att de får sin EM-mat så sent men det går inte att lösa på något annat sätt tyvärr eftersom mina föräldrar jobbar och mina syskon går också de i skolan och sysslar med en massa annat på sin fritid.

Men iallafall så blev det lite skrittjobb för dem båda. Magnum var först ut och idag slapp vi hans obehagliga rädsleattacker som han får ibland när han tror att han ser spöken. Jobbade honom mycket utåtställt i bägge varven för att få tag i hans ytterbog. Han är väldigt ormig i kroppen och kan ibland vara väldigt svår att få tag på men idag gick det faktiskt bra. Han är jätte stadig på tygeln i skritten men tappar det nästan alltid så fort det blir en övergång, men det ska jobbas mer med. Övade mycket halter också.

Med Heidi kunde jag trava lite också eftersom hon har bakskor som inte Magnum har. Övade även med henne på att riktigt få tag i ytterbogen i både skritt och trav och körde även lite sidvärtes och mjukgörande. Hon är verkligen fin just nu! Har Magnums sadel på henne tills vidare tills jag får min nya HG sadel!

First Day in school - First Day of my new life!

Publicerat 2012-01-09 16:54:21 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Första skoldagen på den sista terminen är nu avklarad! Idrott och Naturkunskap var det enda vi hade på schemat idag. Såhär ser btw mitt schema ut för er som undrar:

Heelt okej om man jämför med hur det varit tidigare! För er som inte visste så går jag nu min sista termin på Öknaskolan med Inriktning Jordbruk och en blandning av Häst och NV. På Torsdags eftermiddagnarna kommer jag vara kvar i skolan tills jag är klar med det allra sista kapitlet i Matte C, vilket kommer ta mig max 2 eftermiddagar, tjoho!

Började med mina Naturdiet shakear idag också eftersom jag köpte en kavaj på Globen som jag knappt kommer i ... (!) Jag har lite mulliga anlag och är en riktig sockergris men nu jäklar så ska jag komma i min nya kavaj! (Och mina nya kingslandbrallor också för den delen...) Nu i början ska jag iallafall börja med att byta ut middagen mot en påse Naturdiet pulver istället för mina älskade rostmackor (snyft) och te. Vi får väll se hur det går!

Nu ska jag byta om och bege mig mot stallet. Heidi och Magnum ska båda ridas idag. Blir nog inte så mycket mer än skritt eftersom underlaget suger... Men det är bara att göra det bästa av situationen, vi höres senare!

Back to Reality

Publicerat 2012-01-08 20:38:30 | i kategori Vardag
3 kommentarer

Var och hämtade hem Heidi från Lövsund för en stund sedan. Det suger att jullovet är slut!! Imorgon börjar jag mitt livs sista skoltermin och verkligheten börjar igen. Det har verkligen vart toppen på Lövsund! Jag har jobbat stenhårt men lärt min jätte mycket och rätat ut en hel del frågetecken mellan mig och Heidi. Hann ju aldrig ta dit Magnum men det kanske blir på sportlovet istället? Man kan ju alltid hoppas!

Första tävlingen är planerad, den 29.e ska jag iväg till Bullersta och hoppa 110 cm med Heidi. Funderar på att ta med Magnum också och hoppa 90 men jag vet inte riktigt eftersom han inte är helt igång. Ska fundera vidare på det. Imorgon ska jag ringa och beställa min sadel också så hoppas jag att jag får den snart!

Btw så börjar jag med en ny livsstil från och med idag! Jag och Ellen var på Rusta och köpte massa Naturdiet grejor så nu jäklar ska det bli godisfritt i mitt liv! Vill bli sådär snygg igen som jag var 2009!


Jag och Roches 2009, plattmage.se....



Söt Heidi! <3

Annons på Sadeln

Publicerat 2012-01-05 20:30:53 | i kategori Vardag
2 kommentarer

Lagt ut min sadel på annons nu!
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=389845&kid=

Ny sadel på G!

Publicerat 2012-01-05 17:33:20 | i kategori Utrustning
1 kommentarer

Då var sadelproblemet uträtt! Min sadel låg inte så förskräckligt som jag trodde om man lade den lite längre bak än vad jag brukar göra, MEN då hamnade den bakom den 18.e ryggkotan. Sadelutprovaren sa att det inte verkade störa henne så mycket eftersom hon inte var öm på länden eller så, men den åker fram medans jag rider och trycker på bogbladen. Den behövde även stoppas om.

Jag fick även testa en Prestige sadel som vad dösnygg, men jag kände att jag hamnade lite i stolsit och inte kom åt henne helt. Den satt helt ok´.

Till sist fick jag prova en sadel från HG. Jag stortrivdes i den även fast den var helt sprillans ny och ganska stel. Den satt fint på Heidi och jag kunde se hennes bogblad röra sig framför mig och den var inte för lång så att den hamnade bakom ryggkotorna. Fick även testa att hoppa i den och det gick mycket bra! Dessutom är det ett skitbra pris på den, 9999:- kostar den ny och jag kan köpa den på avbetalning helt själv! Fantastiskt ju! Dock behövde Heidi en lite vidare bom än den jag red i för att det ska bli ytterligare lite bättre så det har jag beställt nu! Toppen!

Detta innebär alltså att min Jacson Legano är till salu! XWide bom 17" och den skönaste sadeln jag haft hittills, det är så synd att den inte passar! Ska åka till stallet och ta försäljningsbilder på den och lägga ut den på HästNet ikväll.

Sadelutprovaren kommer idag!

Publicerat 2012-01-05 11:38:22 | i kategori Vardag
1 kommentarer

Så idag ska vi äntligen ska vi få bukt med Heidis sadel som ligger och trycker på hennes bogblad. Jag har en Jackson legano som jag egentligen älskar eftersom den är så skön att sitta i, men passar den inte så gör den inte och då mste den bytas ut. Eftersom jag fått förklarat för mig hur mycket en felaktig sadel kan förstöra så ska det bli skönt att se om det kanske går att värma om den, om inte så får vi se om Sadelutprovaren hittar en sadel som passar så kan man iallafall börja spara pengar när man vet vad man ska ha!



En sådan här sadel är det jag har.

Mål 2012!

Publicerat 2012-01-04 20:46:50 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Tänkte nu ta mig tid att skriva ner mina mål för året! Jag brukar vara ganska virrig när det gäller mina mål och ta allt som det kommer, men iår ska jag ha en planering och något som jag stenhårt ska sträva efter!

Magnum:
- Debutera 110 cm innan Augusti är slut.
- Starta MINST 1 Debutant fälttävlan
- Felfri 110 cm innan årets slut.

Heidi:
- Bli mer samspelta.
- Kvala och debutera 130 cm INNAN Augusti är slut.
- Ha placering i 130 innan årets slut.
- Kvalade till 140 cm.

Det verkar väll inte vara helt omöjliga mål? För en gångs skull vill jag utmana mig själv och bli mer konsekvent i min planering. Det är ändå bara ett par milstolpar att nå men det kommer krävas en hel del arbete för att nå dit.

Detta året kommer även innebära att mycket förändras i mitt liv! Jag tar studenten och förväntas börja jobba och bli en självständig, vuxen ung kvinna. MEN mina hästar ska ALLTID vara prioritet 1!

Hoppträning

Publicerat 2012-01-04 19:25:16 | i kategori Träning
0 kommentarer

Tränade med Heidi idag för Jannica! Fokuset just nu ligger på att ha henne rak och framme. Red träningen i Jannicas pessoasadel som jag får använda medans jag har henne där. Den är inte optimal att hoppa i men den ligger åtminstone bättre än min egna.

Idag var Heidi grym! Härligt framme, bjöd och visade på alla sätt att hon tyckte det var super kul! Har inte haft den här känslan på flera månader och trots att hindren inte var högre än 1 m så kändes det så härligt att det flöt på! Jag har haft så himla svårt att komma fram till hindren på senaste tiden men idag så var det nästan löjligt lätt. Allt blir så mycket lättare när hästen vill och tänker frammåt. Antagligen har hon vart så dämpad av att min sadel ligger så fruktansvärt illa så att hon inte har kunnat länga sig och heller inte bjuda på hindren. Fick nästan till en underbar svävning i en travökning, det kändes så toppen!

Imorgon ska dock problemet lösas för då kommer sadelutprovaren!


Hjärtat! <3

Bye Bye Säkerhetsvästen!

Publicerat 2012-01-01 22:47:52 | i kategori Utrustning
2 kommentarer

Något jag nyss tänkte på var att jag numera aldrig mer behöver ha säkerhetsväst på mig när jag tävlar! Jag tillhör den skara människor som vet att säkerhetsvästen kan rädda ens liv i vissa situationer men som ändå väljer att inte använda den om jag inte måste. Jag vill gärna att mina yngre systrar rider med säkerhetsväst även hemma, speciellt Zamantha som bara är 10 år, men jag själv anser att för mig är den obekväm och hindrar mig från att röra mig fritt vilket jag irriterat mig på (dessutom tycker jag att jag ser fet ut i den!). Nu anses jag ändå av regelverket som tillräckligt gammal för att inte vara i samma behov av den som yngre ryttare. Bye Bye säkerhetsvästen!



Slutet innebär en ny början

Publicerat 2012-01-01 18:22:57 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Den 1.a Januari 2012, Idag börjar mitt liv som Young Rider och jag kommer aldrig någonsin kunna kalla mig själv för Ponnyryttare igen. Några av mitt livs ljuspunkter inträffade tillsammans med mina ponnyer på tävlingsbanan, men nu är det över. Aldrig igen kommer jag få känna Musse dansa fram på dressyrbanan och aldrig igen kommer jag få känna Sputniks enorma kapacitet bära oss över hinder som jag bara drömt om att klara. Allt detta är nu över, eftersom jag nu är inne på mitt 19.e levnadsår.

Jag vill dela med mig av mina bästa ponnyminnen, skriva ned dem så att de alltid finns kvar. Jag har gjort så mycket roligt med mina ponnyer och även fast jag är sorgsen nu eftersom allt är över så minns jag alla framgångar vi haft och allt roligt vi har gjort.

Jag vet knappt vart jag ska börja, ett av mina bästa ponnyminnen från unga år är såklart shettisgaloppen i Globen som jag och Fyffelin var med på. 2002 vann vi 3 av helgens 4 lopp! Jag kan fortfarande föreställa mig doften backstage av spån, hö och hästar. Det luktar inte som någon annanstans.

Min syster Zabine och Fyffelin i Globen.

Från B-ponnytiden är mitt käraste minne alla lagtävlingar och träningar som vi åkte på. Sedan har vi såklart alla roliga galopptävlingar som jag var med på med Rollex, för att inte tala om Galopplägren! Årets höjdpunkt på sommaren var det 5 dagar långa lägret på Strömsholm där vi tränade, lekte, lärde oss och hade underbart roligt!

Mina minnen med Sputnik & Musse är de färskaste eftersom jag de senaste fyra åren bara tävlat med dem. Musses förvandling och utveckling under den här tiden som gjorde att han tom kunde hoppa LA ett par gånger, och hur fanstastisk han har varit att tävla Dressyr och Fälttävlan med! Första gången jag startade fälttävlan på honom kom jag på på framhoppningen till terrängen att oj, vi hade ju aldrig tränat terräng förut! Men han hoppade banan felfritt ändå! Glömmer aldrig när vi tog DM-Guld i fälttävlan 2008 eller när vi vann i Årsta Runstens Fälttävlan och fick pris av ingen mindre än Musse Hasselvall, ni vet från stjärnornas hoppning i Globen?



Sedan har vi Sputnik, fantastiska Sputnik! Vi har gjort hur mycket som helst tillsammans, vi har lyckats vi har misslyckats och lärt oss hur mycket som helst på vägen! De 3 SM-Bronsen ligger mig varmt om hjärtat, sedan har vi alla Globenkval, meeting och stora tävlingar som vi tillsammans genomfört. Han är den bästa häst jag någonsin suttit på, han är helt enkelt för bra för att vara sann! Sista tävlingen tillsammans som var SM i Helsingborg, trots att det sket sig rätt rejält i 2.a omgången, så njöt jag varje sekund jag satt på honom. Inga sjukdomar, operationer eller nederlag kunde stoppa oss för vi var så jäkla bra!

Det känns så konstigt att säga att vi VAR, vi är inte längre... Vi var.
Jag sörjer det samtidigt som jag är så lycklig att jag fick uppleva allt det roliga.

Här delar jag med mig av några absoluta höjdpunkter:




 











Men nu är det inget mer än minnen... Farväl Ponnytiden och Hej Storhäst & Young Rider- Tiden!

Nyårs Ridning - Heidi

Publicerat 2012-01-01 12:53:57 | i kategori Vardag
0 kommentarer

Igår innan vi drog igång nyårs firandet så var jag iväg till Lövsund och tog hand om Heidi. Hade min kompis Ellen med som tog en massa fina bilder på oss! Det är ju dock väldigt svårt att få till bra bilder i ridhus men vi fick några som var fina. På bilderna ser man tydligt hur jag verkligen måste jobba med mina dumma händert som alltid pekar rakt ner! Ska få låna min pojkväns snowboard handskydd som håller fast händerna i rätt läge tydligen, vi får se. Vacker som fan är hon iallafall min fina häst!


Foto: Ellen Eriksson 
¨